Σφακιανάκης εναντίον Facebook με αφορμή τη 13χρονη από τα Σπάτα

Σφακιανάκης εναντίον Facebook με αφορμή τη 13χρονη από τα Σπάτα Facebook Twitter
22

Για ηλεκτρονικό αναλφαβητισμό που οδηγεί σε φαινόμενα όπως αυτό της εξαφάνισης της 13χρονης από τα Σπάτα, έκανε λόγο σήμερα ο προϊστάμενος του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha, ο κ. Σφακιανάκης προειδοποίησε για τους κινδύνους που διατρέχουν οι ανήλικοι στο Facebook και σημείωσεη ότι η περίπτωση της 13χρονης- η οποία εντοπίστηκε χθες το βράδυ -« είναι καρμπόν περίπτωση με την 14χρονη αδελφή γνωστού μπασκετμπολίστα που είχε κακοποιηθεί και σεξουαλικά».

Ο κ. Σφακιανάκης καταφέρθηκε και εναντίον της πολιτικής του Facebook, λέγοντας ότι υπάρχει θέμα σε όλο τον κόσμο, καθώς η εταιρία «ακούει ελάχιστα».

«Σε όλο τον κόσμο υπάρχει θέμα με το Facebook. Η εταιρεία "ακούει" ελάχιστα. Kάθε μέρα κάνουμε αιτήματα στο Facebook, αλλά από τα δέκα  αιτήματα που στέλνουμε το ένα υλοποιείται», παρατήρησε ο κ. Σφακιανάκης.

Παράλληλα αναφέρθηκε και σε περιστατικό στην Ιταλία με αυτοκτονία κοπέλας εξαιτίας video που ανέβηκε στο Facebook και που η εταιρία αρνήθηκε να το αφαιρέσει, παρά τα reports που έστελναν φίλοι της.

Ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, έδωσε και οδηγίες για την καταπολέμηση του ηλεκτρονικού αναλφαβητισμού, λέγοντας ότι «δεν βάζεις ποτέ τη φωτογραφία σου στο Facebook, δεν κάνεις φίλους στο Facebook που δεν ξέρεις, πρέπει να συμπεριφέρεσαι στο Facebook όπως συμπεριφέρεσαι στην κανονική σου ζωή». Ανέφερε δε ότι ακόμη και  μεγάλοι άνθρωποι έχουν ξεμυαλιστεί από το Facebook και εγκαταλείπουν την οικογένειά τους.

Τech & Science
22

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

TIME ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Τech & Science / «Πόσο επικίνδυνο είσαι» - Το εξώφυλλο του Time για το «σημείο καμπής» της Τεχνητής Νοημοσύνης

Ερευνητές, κορυφαία στελέχη τεχνολογικών κολοσσών και πολιτικοί βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού, καθώς τα αυτόνομα συστήματα AI ξεφεύγουν από τον ανθρώπινο έλεγχο
THE LIFO TEAM
ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΣ ΔΙΠΛΟΔΟΚΟΣ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕΛΕΤΗ

Τech & Science / Ο δεινόσαυρος διπλόδοκος περιπλανιόταν και στην Ευρώπη: Τι έδειξε μελέτη

Οι ερευνητές βρήκαν απολιθώματα, μεταξύ των οποίων σπονδύλους της ουράς και άλλες οστικές δομές της σπονδυλικής στήλης δεινοσαύρων σε ιζήματα ηλικίας περίπου 150 εκατομμυρίων ετών
THE LIFO TEAM
ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΣΠΙΤΙ ΜΙΚΡΟΒΙΑ

Τech & Science / Παπούτσια στο σπίτι: Βακτήρια κοπράνων και χρυσίζων σταφυλόκοκκος - Όσα μπορεί να μεταφέρουμε εάν δεν τα βγάζουμε

Πόσο κινδυνεύει η υγεία μας εάν περπατάμε με τα παπούτσια μέσα στο σπίτι - Λίγες αλλά ιδιαίτερα σημαντικές οι αναλύσεις από δείγματα σε σόλες
THE LIFO TEAM