Ρώσος δισεκατομυριούχος σκοπεύει να ζήσει για πάντα

Ρώσος δισεκατομυριούχος σκοπεύει να ζήσει για πάντα Facebook Twitter
12

Ο Dmitry Itskov θέλει να ζήσει για πάντα. Ο 32χρονος δισεκατομμυριούχος και μεγιστάνας των μίντια πιστεύει ότι μπορεί να το καταφέρει αυτό φτιάχνοντας, σύμφωνα με το Vice, ένα άβαταρ για τον εαυτό του (και για όλο τον κόσμο) μέχρι το 2045.

Υπάρχουν κάποιες ατέλειες στην ιδέα του Itskov αλλά αυτές δεν εμπόδισαν περίπου 20,000 άτομα να στηρίξουν το σχέδιό του, σύμφωνα με το οποίο θα χρησιμοποιηθούν ανδροειδή σώματα για να επιτευχθεί η αθανασία. Ονομάζεται 2045 Initiative και ο Ρώσος μεγιστάνας το προωθεί ως το «επόμενο βήμα» στην ανθρώπινη εξέλιξη.

H προσπάθεια αυτή δεν σταματά στα ανδροειδή. Το 2045 Initiative σημειώνει την ανάγκη και για μια νέα θρησκεία, αφού οι ήδη υπάρχουσες δεν θα μπορούν να καλύψουν τις κοινωνικές επιπλοκές του να ζει κανείς αιώνια, αφού στις περισσότερες από αυτές, για να αποκτήσει κανείς την αιώνια ζωή, θα πρέπει πρώτα να πεθάνει.

 

Πώς ακριβώς σκοπεύει να πετύχει την αιώνια ζωή ο Itskov; Θα δημιουργήσει τεχνολογίες που να επιτρέπουν τη μεταφορά της προσωπικότητας κάποιου σε έναν υπερεξελιγμένο, μη-βιολογικό οργανισμό, επεκτείνοντας έτσι τη ζωή. Ονομάζει το σώμα αυτό άβαταρ, το οποίο θα ελέγχεται από έναν ηλεκτρονικό εγκέφαλο. Έχει ήδη συγκεντρώσει μια ομάδα από ειδικούς και έχει πάρει ακόμα και την ευλογία του Δαλάι Λάμα.


«Η εποχή της αυτόνομης εξέλιξης έχει περάσει, φτάνουμε σε μια νέα εποχή, την εποχή της ελεγχόμενης εξέλιξης» λέει ο Itskov, που έχει προγραμματίσει ακόμη και τα στάδια της εξέλιξης αυτής σε χρονοδιάγραμμα.

Ρώσος δισεκατομυριούχος σκοπεύει να ζήσει για πάντα Facebook Twitter



12

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ