ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
20.1.2021 | 11:55

-

Λοιπόν, με αφορμή μια άλλη εξομολόγηση, να γράψω κι εγώ. Ξέρω κι εγώ κάποιον παντρεμένο γύρω στα δέκα χρόνια, με παιδιά, που έχει κάνει τη γυναίκα του να μην περνάει κάτω από την πόρτα. Είναι ο αδερφός μου (ξέρω, να τον χαίρομαι). Βασικά είναι έξυπνος, με χιούμορ κλπ, καλός αδερφός και φίλος και μπαμπάς, ίσως και σύζυγος από αυτά που λέει η νύφη μου (που βέβαια δεν ξέρει τα άλλα), με την έννοια ότι τη βοηθάει, τη στηρίζει κλπ. Αλλά σίγουρα δεν είναι πιστός σύζυγος... Και εκείνη μπορεί να νομίζει ότι είναι ο καλύτερος του κόσμου. Τέλος πάντωνΕγώ θεωρώ, όπως είδα σε κάτι σχόλια, ότι ο αδερφός μου παντρεύτηκε και έκανε παιδιά γιατί έπρεπε. Τα λατρεύει τα παιδιά του, και ποτέ δεν τα παρατάει για γκόμενες προφανώς. Αλλά νομίζω ότι αυτό έγινε. Είχε διάφορες σχέσεις πριν παντρευτεί, και όλα καλά, μια χαρά πέρναγε και αυτός και η κοπέλα του κάθε φορά. Όταν χώρισε κάποια στιγμή, γνώρισε μια άλλη κοπέλα στους 2 μήνες. Τότε ήταν γύρω στα 30, 28-29 βασικά. Και αυτή τη γυναίκα παντρεύτηκε. Η οποία είναι μια χαρά, μην παρεξηγηθώ.Αλλά εγώ θεωρώ ότι την παντρεύτηκε επειδή είχε φτάσει σε αυτή την ηλικία. Δηλαδή, πιστεύω ότι άμα δεν είχε χωρίσει 2 μήνες πριν και ήταν με την πρώην του, θα παντρευόταν αυτή. Δεν παντρεύτηκε δλδ τη Μαρία (τυχαία ονόματα), τη γυναίκα του τώρα, επειδή ήθελε αυτή τη συγκεκριμένη για γάμο. Αν ήταν ακόμη με την πρώην του την Ελένη στα 29 του, θα είχε παντρευτεί την Ελένη. Και αν γνώριζε τη Βάσω και όχι τη Μαρία σε αυτή την ηλικία, θα παντρευόταν τη Βάσω. Και αφού παντρεύτηκε, ε είπε να κάνει και παιδιά, όλο το πακέτο. Αλλά πιστεύω ότι γι' αυτό έχει τόσες γκόμενες. Έκανε το "καθήκον" του για γάμο οικογένεια κλπ, και κάνει και ό,τι άλλο θέλει παράλληλα. Ξέρω, αχαρακτήριστος. Αλλά το πιστεύω ότι γι' αυτό έχει άλλες σχέσεις. Μπορεί να μην είναι μονογαμικός, ξέρω γω. Αλλά τότε τι παντρεύεσαι ρε άνθρωπε; Φαντάζομαι για να μην είναι μόνος, να έχει κάπου να γυρνάει. Και να έχει και το πακετάκι που είπα πιο πάνω. Και που δεν το ξέρει η γυναίκα του όμως και δεν στεναχωριέται κλπ, εννοείται ότι δεν είναι σωστό αυτό που κάνει...
17
 
 
 
 
σχόλια
Ρε Παίδες μας περνάει η όρεξη για συζήτηση, που είναι οι παλιοί καλοί καιροί που σχολιάζαμε και μπαμ μπαμ μιλούσαμε μεταξύ μας.Ήθελα να προσθέσω ότι για μένα η αξιοπιστία είναι τεράστιο κεφάλαιο σε έναν άνθρωπο, όποια και αν είναι η σχέση μου μαζί του.
Άσε χάλασε κι η στήλη... :) Αυτό με την αξιοπιστία που λες είναι όντως κομβικό. Αυτό που διαπιστώνω πάντως είναι ότι η αξιοπιστία κρίνεται σε πληθώρα παραγόντων, όχι μόνο στο σεξουαλικό. Διαπερνά όλη την προσωπικότητα του ατόμου. Απασχολεί όμως κυρίως το ερωτικό (ιδιαίτερα μικρότερες ηλικίες) επειδή μπλέκονται μέσα ανασφάλειες, κι από τους γύρω μια διάθεση κουτσομπολιού. (Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί φανατίζουν τόσο οι απιστίες του περίγυρου.)
Ναι βέβαια εννοείται ότι δεν κρίνεται μόνο στο σεξουαλικό. Ο αξιόπιστος άνθρωπος είναι σε όλα του αξιόπιστος δεν είναι όπου τον βολεύει. Αυτό δεν λέγεται αξιοπιστία.Δεν βλέπω προσωπικά κάποια εμμονή αποκλειστικά με την αξιοπιστία στο σεξουαλικό κομμάτι. Η συμπεριφορά ενός ανθρώπου απασχολεί στην ολότητά του. Όταν είναι στο ένα έτσι και στο άλλο γιουβέτσι δεν πείθει (όποιο και αν είναι το....γιουβέτσι). Ό,τι κακό συμβαίνει στα πλαίσια μιας στενής σχέσης προκαλεί περισσότερες εντάσεις. Είναι πολύ ύπουλο όταν ακριβώς εκεί που δικαιούται να νοιώθει κανείς θαλπωρή και ασφάλεια να τον μαχαιρώνουν πισώπλατα. Είτε είναι γονείς, είτε αδέρφια, είτε στενοί φίλοι, είτε ο σύντροφός του.Εγώ για παράδειγμα γίνομαι θηρίο σε πολλές περιπτώσεις όταν κάποιος την έχει δει μικρός Δικτάτορας. Δεν χρειάζεται να ποδοπατήσει εμένα προσωπικά και αναφέρομαι σε κάθε είδους κακοποιητική συμπεριφορά (από εργασιακή μέχρι ερωτική). Δεν ξέρω αν υπάρχουν άνθρωποι που αγανακτούν ΜΟΝΟ όταν πρόκειται για κέρατο και σε όλες τις άλλες περιπτώσεις (πχ όταν πρόκειται για ενοδοικογενειακή βία) αδιαφορούν πλήρως.
Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι (γυναίκες και άντρες) που παντρεύονται για να παντρευτούν,δεν πρωτοτύπησε ο αδερφός σου. Χωρίς να σημαίνει ότι ανοίγουν χαρέμι στη συνέχεια.Τι ακριβώς εννοείς "δεν παρατάει ποτέ τα παιδιά για γκόμενες"; Τα παίρνει μαζί του;Πως το κάνουν και κρατάνε ενήμερους τρίτους για το αν απατάνε ή πόσο συχνά συμβαίνει; Κατά τα άλλα συμφωνώ με Αριάδνη.
Και εσύ πάντως που τα ξέρεις όλα αυτά και αφήνεις τη νύφη σου να κοιμάται τον ύπνο του δικαίου, καλή είσαι και του λόγου σου!Συνεργός είσαι και εσύ στην πραγματικότητα, καθώς απ'ό,τι φαίνεται με τις πλάτες σας τα κάνει όλα.
Καλά όλα αυτά που λες αλλά η γυναίκα του δεν πρέπει να μάθει με κάποιον τρόπο ότι ο άνδρας της την έχει κάνει τάρανδο;Διαφωνώ με το "καλός πατέρας". Ένας άνθρωπος που έκανε παιδιά, έτσι, γιατί αυτό είναι το πακέτο, που συμπεριφερεται με αυτόν τον τρόπο στην μητέρα των παιδιών του, διακινδυνευει να χαλάσει την οικογένειά του σε περίπτωση που η γυναίκα του μάθει την αλήθεια, άρα και να στερηθεί τα παιδιά του, δεν είναι καλός πατέρας. Πιθανότατα δεν είναι ούτε καλός φίλος. Κάποιος που δεν το έχει σε τίποτα να προδώσει και να λέει ψέματα στην σύντροφό του, πιθανότατα μπορεί να το κάνει και στους φίλους του. Το γεγονός ότι μπορεί να μην το έχει κάνει ακόμη δεν λέει κάτι. Είναι επειδή δεν χρειάστηκε ακόμη. Ή έχει κανείς αξίες ή δεν έχει! Θα μου ανεβάσετε το αίμα στο κεφάλι πάλι πάντως.
Πολύ απόλυτο μου ακούγεται αυτό και αρκετά άδικο. Και όπως σου είπα και τις προάλλες είναι μιας μορφής victim blaming. Δηλαδή είναι απίθανο να μην το έχει αντιληφθεί; Μπορεί να νιώθει ότι κάτι δεν πάει καλά, αλλά από το να μην πάει κάτι καλά μέχρι την απιστία υπάρχει μια απόσταση. Ακόμη όμως και αν πράγματι όπως το λες μέσα της το ξέρει, καλό θα ήταν κάποιος να την ξυπνήσει και να μην την περνάει κορόιδο ο άνδρας της.
Αριάδνη, δεν είναι δικά μου τα ανώνυμα σχόλια. Εγώ άλλο θα σου πω. Τι αποτέλεσμα θα επιφέρει αυτός που θα της το πει, άραγε, ώστε να αξιολογήσουμε και την κοινοποίηση της πληροφορίας. Το παρομοιάζω με κείνους που λένε "μη τρως άλλο ρε &@€&@8, βόδι έχεις γίνει!" Συνήθως αυτός που το ακούει νιώθει τέτοια ταπείνωση που στρέφεται σε ακόμη πιο αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές, διαιωνίζοντας και χειροτερεύοντας το πρόβλημά του. Επίσης αν υποθέσουμε ότι το θέτει στο σύντροφο της ως "ξεσκέπασμα" ο άλλος συνηθέστερα την βγάζει τρελλή, υποσκάπτοντας ακόμα χειρότερα την αυτοεκτίμησή της. Έχουν χαλαστεί μια χαρά γυναίκες έτσι...Δυστυχές, όμως αληθές, κέρατο που δεν το ξες σπανίως να σε βλάπτει (εξαίρεση ΣΜΝ κι εγκυμοσύνες). Η αποκάλυψη βλάπτει τελικά το θύμα, όχι το θύτη.Κι ούτε "μαθαίνει" ο θύτης. Στην επόμενη τα ξανακάνει. Έτσι είναι η φύση του.
Δυστυχές, όμως αληθές, κέρατο που δεν το ξες σπανίως να σε βλάπτει (εξαίρεση ΣΜΝ κι εγκυμοσύνες). Η αποκάλυψη βλάπτει τελικά το θύμα, όχι το θύτη.Δηλαδή και κερατάς και ζημιωμενος! Πολύ ωραία λογική!Το να είσαι με έναν άνθρωπο που σε κοροϊδεύει δεν είναι ζημία; Πλάκα μας κάνεις; Δηλαδή το διαζύγιο δεν θα βλάψει τον θύτη; Το ότι δεν θα ζει με τα παιδιά του; Το ότι θα χάσει το πολυπόθητο "πακέτο";
Θεωρείς δεδομένη μια σειρά πράξεων, μου δεν είναι τόσο δεδομένη. Κέρατο>αποκάλυψη>χωρισμός>παραδειγματική τιμωρία απίστου> κάθαρση κι αποκατάσταση της δικαιοσύνης. Η ζωή δείχνει ότι η παραπάνω αλληλουχία δεν ακολουθείται κατά πλειοψηφία. Αν πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι, τώρα θα έβλεπες πολλούς ακέφαλους. Αφού όμως δεν βλέπεις, κάπου "σκαλώνει" η ακολουθία. Δεν λέω αν πρέπει ή όχι, λέω τι συμβαίνει.
Αν όμως το μάθει ο απατημένος μπορεί να δρομολογήσει αυτήν την ακολουθία. Αν δεν το κάνει, τι να πω. Όλοι έχουν δικαίωμα στον αυτοεξευτελισμό. Δεν θα τους το στερησω εγώ.