Απόψε στο Μονπελιέ ο πρώτος γάμος ομοφυλοφίλων στη Γαλλία

Απόψε στο Μονπελιέ ο πρώτος γάμος ομοφυλοφίλων στη Γαλλία Facebook Twitter
3

 

Την πραγματοποίηση του πρώτου γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου αναμένει την Τετάρτη η γαλλική κοινή γνώμη, λίγες ημέρες αφότου θεσπίστηκε το νομικό πλαίσιο που νομιμοποιεί τους γάμους ομοφυλοφίλων κάτι που προκάλεσε βίαιες διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες.

Ο πρώτος γάμος μεταξύ ομοφυλοφίλων αναμένεται να γίνει την Τετάρτη, μόλις λίγες μέρες μετά την θέσπιση του νομικού πλαισίου που επιτρέπει και νομιμοποιεί τους γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλων, ένα θέμα που προκάλεσε αναστάτωση στην γαλλική κοινή γνώμη. Ο 40χρονος Βινσέν Αουτίν και ο 30χρονος Μπρούνο Μπουαλό, θα είναι το πρώτο ζευγάρι που θα «επισημοποιήσει» τη σχέση του με πολιτικό γάμο, στην πόλη του Μονπελιέ. Τον γάμο θα τελέσει ο δήμαρχος της πόλης, που προέρχεται από το σοσιαλιστικό κόμμα, γύρω στις 5 μ.μ. ώρα Γαλλίας.

Μετά και από ανησυχίες που προκάλεσε η ογκώδης εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά του γάμου των ομοφυλόφιλων την Κυριακή, ο γάμος θα γίνει υπό την ισχυρή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων. Περίπου 350 άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων στο Παρίσι όπου έγινε η κεντρική εκδήλωση διαμαρτυρίας, με τους διαδηλωτές που προέρχονταν κυρίως από την Καθολική Εκκλησία αλλά και ακροδεξιές παρατάξεις, να ισχυρίζονται ότι διαδηλώνουν για να υπερασπίσουν το δικαίωμα των παιδιών να έχουν γονείς του αντίθετου φύλου.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ