Γιατί θα ψήφιζε Χρυσή Αυγή ο Γιάννης Πλούταρχος (+ Oι ιντερνετικές αντιδράσεις)

Γιατί θα ψήφιζε Χρυσή Αυγή ο Γιάννης Πλούταρχος (+ Oι ιντερνετικές αντιδράσεις) Facebook Twitter
54
Γιατί θα ψήφιζε Χρυσή Αυγή ο Γιάννης Πλούταρχος (+ Oι ιντερνετικές αντιδράσεις) Facebook Twitter

Τις δικές του απόψεις για την κρίση και την πολιτική κατάσταση στην χώρα παρέθεσε ο διάσημός λαϊκός τραγουδιστής Γιάννης Πλούταρχος σε συνέντευξη που παραχώρησε για το Πρώτο Θέμα.[via]

Ο Γιάννης Πλουταρχος, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση που έχει πλήξει την χώρα και κατά πόσο φταίνε οι Έλληνες τους οποίους κατηγορούν, λέγοντας ότι: «Δεν υπάρχει κοινωνία αγγέλων και δεν πρόκειται να υπάρξει. Μιλάμε για το διεφθαρμένο ελληνικό κράτος και δεν μιλάμε για τα πλέον ανεπτυγμένα κράτη, όπως η Γερμανία, η Μεγάλη Βρετανία, η Ρωσία και η Αμερική; Είμαστε με τα καλά μας; Μιλάμε για τη διαφθορά της Ελλαδίτσας μας κλείνοντας τα αυτιά μας και τα μάτια μας μπροστά στα αίσχη των ξένων;».

«Ο Έλληνας έχει δουλέψει σκληρά και μην πιπιλίζουμε την καραμέλα ότι εμείς φταίμε. Λάθος. Τον Έλληνα τον κοροϊδέψανε με ένα πολύ ωραίο και πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο και δεν φταίει στο παραμικρό», ανέφερε ο Γιάννης Πλούταρχος.

Όσον αφορά την άνοδο της Χρυσής Αυγής, δεν δίστασε να υποστηρίξει την άνοδο των άκρων ως κάτι το φυσιολογικό, λέγοντας ότι: «Είναι αποτέλεσμα μιας γενικότερης αγανάκτησης, μιας τεράστιας αδικίας. Παρότι δεν είμαι άνθρωπος των άκρων, θα ήθελα να σας ρωτήσω τι χειρότερο θα μπορούσε να κάνει ένα ακραίο δεξιό κόμμα ή ένα ακραίο αριστερό κόμμα από αυτούς που μας κυβερνούν. Τα δημοκρατικά κόμματα δεν είναι αυτά που λεηλάτησαν και κατέστρεψαν τους πολίτες, υποχρεώνοντάς τους να δουλεύουν για 400 ευρώ και να λένε κι ευχαριστώ; Μιλάμε για τη φασιστική Χρυσή Αυγή και δεν μιλάμε για τον φασισμό του να σου παίρνουν με το έτσι θέλω τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής! Αυτό τι είναι; Δεν είναι χούντα ή για την ακρίβεια μία καπιταλιστική χούντα; Ο κόσμος είναι τόσο αποπροσανατολισμένος και τόσο φοβισμένος που να θέλει να δώσει ευκαιρία στα άκρα. Εγώ προσωπικά τα σλογκανάκια του στυλ «ακραία δεξιά» ή «ακραία αριστερά» που χρησιμοποιούν κάποιοι για να εκφοβίσουν τον κόσμο τα ακούω βερεσέ.Κι εγώ αν αυτά τα κόμματα διαχειριστούν με σωστό τρόπο και σεβασμό τα προβλήματα των Ελλήνων, είμαι ο πρώτος που θα τα ψηφίσει. Σήμερα κρίνω τις πράξεις των κομμάτων και δεν με ενδιαφέρουν οι χαρακτηρισμοί όπως κουκουλοφόροι ή τραμπούκοι. Ας είναι ο,τι θέλουν. Φτάνει να βγάλουν την χώρα από το αδιέξοδο… Μετά λύπης μου στα 3 χρόνια διαπιστώνω ότι η δημοκρατία είναι ένα πολίτευμα μη εφαρμόσιμο από τον άνθρωπο. Είναι ένα έξυπνο ψέμα στημένο που καλύπτει με τρόπο αριστοτεχνικό τη διαφθορά των πολιτικών».

====

Αντιδράσεις στο timeline μου:

Γιατί θα ψήφιζε Χρυσή Αυγή ο Γιάννης Πλούταρχος (+ Oι ιντερνετικές αντιδράσεις) Facebook Twitter
Γιατί θα ψήφιζε Χρυσή Αυγή ο Γιάννης Πλούταρχος (+ Oι ιντερνετικές αντιδράσεις) Facebook Twitter
Γιατί θα ψήφιζε Χρυσή Αυγή ο Γιάννης Πλούταρχος (+ Oι ιντερνετικές αντιδράσεις) Facebook Twitter
Γιατί θα ψήφιζε Χρυσή Αυγή ο Γιάννης Πλούταρχος (+ Oι ιντερνετικές αντιδράσεις) Facebook Twitter
Γιατί θα ψήφιζε Χρυσή Αυγή ο Γιάννης Πλούταρχος (+ Oι ιντερνετικές αντιδράσεις) Facebook Twitter

+ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ:

Γιατί μιλάμε για την φασιστική τη Χ.Α. και δεν μιλάμε για την "καπιταλιστική χούντα", αναρωτιέται ο Γιάννης Πλούταρχος. "Αυτό [που έχουμε τώρα] τι είναι; Δεν είναι χούντα ή για την ακρίβεια μία καπιταλιστική χούντα;"

Αχ, χούντα που του χρειάζεται. Hardcore χούντα για να καταλάβει. Και σ' όλους τους απολιτίκ που τους ενοχλούν τάχα οι "ταμπέλες" των κομμάτων γιατί νοιάζονται για το καλό του Έλληνα, και γκρινιάζουν για τη χούντα την τωρινή, αλλά δεν θα τους πείραζε καμία άλλη...

Οι τραγουδιστές που πλούτισαν απ' τα γαρίφαλα των πολιτικών και της ψεύτικης ευημερίας και που μόλις αυτά κόπηκαν, κόπτονται για τους πόνους του λαού - με το μπουκάλι να κοστίζει για τους φοιτητές και μόνο τις Παρασκευές 140€, για τους υπόλοιπους δεν τολμούν να γράψουν...

* Θυμήθηκα και αυτό (LOL) Επιστολή στον κ. Ιωάννη Κακοσαίο (Πλούταρχο)

54

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

16 σχόλια
Γιατί πρέπει να μας ενδιαφέρει η άποψη ή η γνώμη(κατά τους άλλους)καλού τραγουδιστή,δεν διάβασα καν τι είπε,ούτε και με ενδιαφέρει,ένας αμόρφωτος είναι που πλόυτισε απο τους μπουζουκόβιους καψούρηδες αυτού του τόπου και μια Ελλάδα ασχολείται με την όποια επική άποψη έχει απο τα δρώμενα.Το μόνο κακό είναι ότι,αιτία των καψουρογονιών οι οποίοι θεοποιούν τέτοιου είδους [...] (βλέπε και Σφακ.)αφήνουν κληρονομιά στα παιδιά τους την ηλιθιότητα αυτή (της προσκύνησης ειδώλων έννοω)και ίσως επηρεάζουν οι απόψεις τους τα νέα παιδιά.
Έχουν ασκήσει κριτική στη δημοκρατία (και ποιά? την άμεση! όχι το σημερινό αντιπροσωπευτικό σύστημα που κακώς αποκαλούμε δημοκρατία), πριν απ'αυτόν,ο Σωκράτης, ο Πλάτων , ο Αριστοτέλης, κ.α ... Βέβαια όταν η κριτική προέρχεται απο εναν καψουροκαλλιτέχνη - γαρυφαλλοδέκτη, είναι φυσικό μια κριτική στάση απέναντι σε κάτι που αλόγιστα θεωρείται πανάκεια να διακωμωδείται.
Γιατί ακριβώς αναφέρεται λανθασμένα στον κοινοβουλευτισμό (που κακώς παρουσιάζεται ως δημοκρατία), και δίχως να έχει γνώσεις και κανένα φιλοσοφικό/πολιτικό ορίζοντα, προβαίνει με ευκολία σε τελεσίδικες βαρύγδουπες δηλώσεις για θέματα που κορυφαία πνεύματα έχουν αφιερώσει μια ολόκληρη ζωή στοχασμού. Την κριτική του Πλάτωνα, την παίρνεις στα σοβαρά, άσχετα αν που και που λασπολογεί, διότι πρόκειται για τον Πλάτωνα.
Εγώ θα μείνω στο σχόλιο "Τον Έλληνα τον κοροϊδέψανε με ένα πολύ ωραίο και πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο και δεν φταίει στο παραμικρό».Με αυτή τη λογική, δηλαδή ότι είμαστε άβουλα θύματα κ δεν φταίμε ούτε κ λίγο για την κατάσταση που επικρατεί, δεν θα προσπαθήσουμε ποτέ να κοιτάξουμε τα λάθη μας κ τα να αλλάξουμε κ θα διαιωνίζεται αυτή η κατάσταση επ' αόριστον.. Το μόνο που κάνουμε είναι να νιώθουμε θυμό κ μίσος, που δεν είναι κ τα πιο δημιουργικά συναισθήματα κ να πάμε σιγά σιγά στον γκρεμό κ. Πλούταρχε!
Πες τα ρε αδερφέ!Ο Έλληνας δεν φταίει ποτέ ρε, πάμε όλοι μαζί να του χαιδέψουμε τα αυτάκια.. Δεν φταίει, δεν έβαλε βύσμα ποτέ, δεν ψήφισε ποτέ, δεν έταξε ποτέ, δεν λάδωσε ποτέ..Η σωστότερη ατάκα για αυτό ήταν αυτή του Σίλα Σεραφίμ: "Λέμε μπορντέλο τη Βουλή, αλλά εμείς βάλαμε τις ..πόρνες μέσα"
ένα τυπάκι που έβγαλε λεφτά με τη φωνή του και λεέι ότι ακούω εγώ από πολλούς άλλους γνωστούς και φίλους. επειδή έχει φράγκα είναι ανώτερος άνθρωπος και τα λόγια του είναι απόσταγμα σοφίας; τζερτζελές να γίνεται, εμένα μου είναι αδιάφορος ότι και να πει ο εν λόγω καλλιτέχνης. άσε που συνεντεύξεις επί συνεντεύξεων, ε κάπου θα πεις και πατάτες τι να κάνουμε! αλίμονο σε αυτούς που τις διαβάζουν θα έλεγα! δεν είδατε τι έπαθε ο λαρς φον τρίερ (αυτόν τον γουστάρω)
Το πρόβλημα δεν είναι μόνο αυτά που λέει. Αλλά το ότι το επίπεδο σκέψης του αντικατοπτρίζει και τον μέσο Έλληνα που τόσα χρόνια του πετάει γαρύφαλλα. Θλιβερό.
Προβλέπω να διαγκωνίζονται Σφακιανάκης και Πλούταρχος για το νέο ύμνο της Χ.Α. Τώρα αν το τσιφτετελοτούρκ είδος που υπηρετούν δεν εκφράζει την "ελληνική καθαρότητα" που διατρανώνει ότι επιθυμεί να εφαρμόσει η ΧΑ είναι μία άλλη ιστορία.. απομένει να τα βρουνε μεταξύ τους..
Αχ πολυ "ωραια" τα τα λεει αυτος ο "Κυριος"! Αν ημουν καπου εκει κοντα, θα πηγαινα να τον δω και θα του εφερνα λιγη κοτοσουπα, λιγο φιδε, καμια ασπιρινη για να του πεσει ο πυρετος, αλλα επειδη ζω αρκετα μακρια το μονο που μπορω να κανω για να βοηθησω ειναι να του ευχηθω ολοψυχα... ΛΥΠΑΜΑΙ και ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ!!!
Η επιλογή της εφημερίδας δεν είναι καθόλου τυχαία. Δεν μπορώ να καταλάβω αυτή την επιμονή των διάφορων δημοσιογραφίσκων (γιατί μόνο δημοσιογράφοι δεν είναι) να ρωτούν τραγουδιστές για τα πολιτικά πράγματα της χώρας μας. Ο τραγουδιστής είναι για να τραγουδάει. Προφανώς έχει το δημοκρατικό δικαίωμα της άποψης, όπως και όλοι μας, όμως είναι φανερό πως γίνεται προσπάθεια επηρεασμού της νεολαίας,διότι εμείς μια χαρά τους κράζουμε, όμως οι έφηβοι που ακούνε Πλούταρχο, Νότη κτλ και τους βλέπουν μέσα από τα γυαλιά του "προτύπου" (όπως φυσιολογικά συμβαίνει στην εφηβεία) επηρεάζονται χωρίς να μπορούν να κρίνουν. Δεν πρέπει να μας εκπλήσσει η γνώμη του Πλούταρχου και του κάθε Πλούταρχου. Είναι θύματα της γενικότερης έλλειψης παιδείας και ημιμάθειας που κυριάρχησε. Αυτό που πρέπει να μας ανησυχεί είναι η εμμονή των φυλλάδων και των καναλιών σε τέτοιου είδους έμμεσων υποστηρίξεων προς την ΧΑ. Παλιότερα για παράδειγμα γιατί δεν ρωτάγανε τους τραγουδιστές την άποψη τους για τα πολιτικά πράγματα??Δεν είχαν άποψη?Ή μήπως η άποψη τους αυτή δεν εξυπηρετούσε τίποτα?
...και να προσθέσω ακόμη, ρωτάνε τον Κακοσαίο, τον Σφακιανάκη, τον Τερλέγκα δεν ξέρω τί, γιατί δεν τους ενδιαφέρει να ρωτήσουνε και κάποιον από το "έντεχνο" όπως λέγεται κύμα ?Όχι γιατί ΑΥΤΟΙ πλησιάζουν περισσότερο τον "λαϊκό" σφυγμό, αλλά γιατί οι δηλώσεις τους - αν παρερμηνευτούν και λίγο - προκαλούν μεγαλύτερο σάλο για να πουλάμε φυλλάδες !!!χα χα χα μεγαλύτερη χούντα από αυτή της 4ης εξουσίας δεν υπάρχει σήμερα.......
Ακόμα ένας απολιτίκ λαϊκιστής που η "πολιτική του σκέψη" είναι ακταρμάς. Αυτοί οι υπεράνω των "ταμπελών"... Αυτός ο εθνολαϊκισμός μπορεί να γίνει η λαϊκή βάση των φασιστικών κομμάτων. Έβγαλε και "φιλοσοφικά" συμπεράσματα για το "ανεφάρμοστο της δημοκρατίας" λόγω της "διεφθαρμένης φύσης" των ανθρώπων, (λες και είχαμε ποτέ κανονική δημοκρατία). Οπότε, δώστε ψωμί στο λαό, και ας έχουμε και μοναρχία. Εκεί μας οδηγεί η "σκέψη" των εθνολαϊκιστών. Αν ο νεοέλληνας ξαφνικά βρισκόταν δια μαγείας σε ένα αμεσοδημοκρατικό καθεστώς και καλούνταν να αποφασίσει για τη μορφή πολιτεύματος που επιθυμεί, με αμεσοδημοκρατικές εκλογές θα αποφάσιζε να βάλει στο τιμόνι της εξουσίας έναν ελληνορθόδοξο χουβαρντά βασιλιά. Η δημοκρατία θέλει για να εδραιωθεί και να αναπαραχθεί, και τον αντίστοιχο δημοκρατικό ανθρωπολογικό τύπο. Και απέχουμε πολύ...
Ας τους πει κάποιος τους αμόρφωτους , ότι , περιοριζόμενοι σε αυτό που πολύ καλά και πετυχημένα κάνουν, δηλ. να τραγουδάνε, θα απέφευγαν να εκτεθούν ανεπανόρθωτα και να δώσουν λαβή στον κόσμο να σχολιάζει την αμορφωσιά τους.
Ίσα ίσα, η 'τέχνη' που πουλάνε έχει άμεση σχέση με την κοινωνική τους συνείδηση, δεν είναι ασύνδετη. Τα μπουζούκια, η αισθητική τους και όλο το σύστημα που τα συντηρεί (ειδήσεις του Σταρ και μεσημεριανάδικα, μοντέλα, πλαστικοί χειρουργοί, πάρτυ της ΔΑΠ-ΠΑΣΠ, 'επιτυχημένοι' ημιμαφιόζοι στα πρώτα τραπέζια, αποθέωση της κλαψούρας) είναι βαθειά πολιτική και στρατευμένη - και δεν το λέω ειρωνικά. Απλά, η στράτευσή τους είναι υπέρ του σάπιου κυρίαρχου μικροαστικού προτύπου. Και ο μικροαστός ο οποίος χάνει τα προνόμιά του, όπως συμβαίνει τώρα, ανέκαθεν ήταν η κοινωνική βάση του φασισμού.
Ο μικροαστός που χάνει τα προνόμιά του και δεν έχει την κατάλληλη παιδεία , θα συμπλήρωνα .Με την έλλειψη παιδείας έχει να κάνει περισσότερο η άνοδος του φασισμού . Τα μπουζούκια δε ας μην τα δαιμονοποιούμε ως δήθεν ένδειξη σαπίλας της κοινωνίας (!) . Είναι απλά ένα είδος διασκέδασης που σε πολλούς αρέσει - σε μένα όχι . Δεν καταλαβαίνω τη σύνδεση μπουζουκιών με το φασισμό. Το ότι , για παράδειγμα , ένας πάλαι ποτέ θαμώνας μπουζουκιών που τα έκοψε λόγω κρίσης έφτασε να ψηφίζει χρυσή αυγή έχει τόση σχέση με την άνοδο του φασισμού όση έχει και το ότι ένας οδηγός αυτοκινήτου παθαίνει τροχαίο.
"Και ο μικροαστός ο οποίος χάνει τα προνόμιά του, όπως συμβαίνει τώρα, ανέκαθεν ήταν η κοινωνική βάση του φασισμού".Δεν υπάρχει τίποτα το νομοτελειακό. Είναι και αυτοί θύματα της α-παιδείας μας ως κοινωνία. Δε σημαίνει πως όποιος ορίζεται μες τις παραγωγικές σχέσεις ως "μικροαστός", όταν χάσει τα προνόμιά του, στρέφεται προς το φασισμό. Αν δεν είχαν γαλουχηθεί μες τον ελληνορθόδοξο εθνικισμό, σε περιόδους κρίσης δεν θα ψάχναν εθνοσωτήρες. Είναι το χαμηλό πνευματικό επίπεδο και ο νεοελληνικός λαϊκισμός, που κάνει ελκυστικά τα δημαγωγικά αντιδραστικά εθνικιστικά κόμματα ή τις "χρυσές εποχές" της χούντας. Και συνήθως χαμηλό πνευματικό επίπεδο συναντάς σε μεροκαματιάρηδες ανθρώπους και μικρομαγαζάτορες. Ακούγεται σνομπ, αλλά η εμπειρία μου αυτό μου λέει. Και εγώ γόνος μικρομαγαζάτορων είμαι, και έχω δει απ' τα μέσα ανθρώπους δίχως καν τη στοιχειώδη παιδεία, από απλούς εργαζόμενους, μέχρι εμπόρους και μικροεπιχειρηματίες, οι οποίοι έχουν μεγαλώσει σε λαϊκές συντηρητικές οικογένειες. Άνθρωποι οι οποίοι δεν είναι ευαίσθητοι σε ό,τι οι καλλιεργημένοι της Δύσης βίωσαν ως αλλοτρίωση. Το μόνο που θέλουν είναι να δουλεύει το μαγαζάκι τους, να έχουν ψωμί. Να είναι του "έθνους η τιμή" μεγάλη. Και θα υποστηρίξουν αυτόν που πιστεύουν πως θα τους εξασφαλίσει οικονομικά και εθνικά. Το πολιτικό κοινό της Χ.Α, δεν είναι μικροεπιχειρηματίες σε οικονομικό αδιέξοδο. Μπορεί να υπάρχουν, αλλά όχι γιατί ντετερμινιστικά, ο μικροαστός σε οικονομικό αδιέξοδο γίνεται φασίστας. Είναι απλοί μεροκαματιάρηδες, όλων των ηλικιών, που μες την λαϊκιστική "σκέψη" τους, βλέπουν στο πρόσωπο της Χ.Α ένα "αντισυστημικό" "υπεράνω" των κομματικών ιδιοτελειών "εθνο-πατριωτικό" κόμμα, που θα τα "χώσει" στα "λαμόγια". Γιατί αυτή είναι η "πολιτική" "σκέψη" των απαίδευτων λαϊκών νεοελλήνων: τα "χώνω", άμα λάχει βαράω κιόλας. Υποδαυλίζει και τα στερεοτυπικά μίση για όλους τους γείτονές μας και την εθνική ψωροπερηφάνια. Και ο πατέρας μου, σύμφωνα με τη μαρξιστική κοινωνιολογία, είναι μικροαστός. Έχει μια μικρή επιχείρηση. Εδώ και καιρό ζει μες το άγχος λόγω της Ύφεσης. Είναι όμως καλλιεργημένος άνθρωπος. Δε χρειάζεται πανεπιστήμια για να αποκτήσεις παιδεία. Με ένα απολυτήριο λυκείου είναι. Μόνος του προσπάθησε. Σκέφτηκε, αμφισβήτησε στη ζωή του. Και σ'αυτήν τη δύσκολη οικονομική φάση, δε στράφηκε προς τη Χ.Α ως μικροαστός σε κίνδυνο, αλλά προς την Αριστερά. Αν οι "μικροαστοί" δεν είχαν γαλουχηθεί από τον ελληνορθόδοξο λαϊκισμό σε συνδυασμό με την α-παιδεία τους, δε λέω πως θα παραιτούνταν από τα καπιταλιστικά τους συμφέροντα, αλλά τους τραμπούκους και τους πατριδοταλιμπάν, δε θα τους υποστήριζαν έτσι τόσο εύκολα. Δε θα ήταν τόσο ευάλωτοι στη δημαγωγία τους.
Εντάξει τώρα, το ότι τραγουδάνε καλά, σηκώνει μεγάλη συζήτηση κι αυτό! Και η επιτυχία δεν θα' πρεπε να'ναι κάτι που μετριέται μόνο με τα φράγκα. Μ' αυτή τη λογική η Πάολα είναι επιτυχημένη και ο Ξενάκης ημιαποτυχημένος! (Χριστέ μου, ανατριχιάζω και μόνο που έγραψα αυτά τα δυο ονόματα μέσα σε μια πρόταση!)
Επιτυχία σημαίνει ( και) να έχεις απήχηση στο κοινό . Εάν ο κόσμος γουστάρει Πάολα , τότε είναι επιτυχημένη. Βέβαια και το μουσικό γούστο καλλιεργείται και με το δεδομένο αυτό είμαι σίγουρος ότι ο Ξενάκης θα είχε μεγαλύτερη απήχηση , εάν τύχαινε ευρύτερης προβολής και διαφήμισης , όπως π.χ. η Πάολα . Αλλά το τελευταίο δεν αφαιρεί σε τίποτα την επιτυχία της Πάολας και άλλων μπουζουκόβιων.
Τα λόγια του φανερώνουν απλούστατα αφέλεια και αμορφωσιά.Το ενοχλητικό είναι αυτό το παιδί έχει πλουτίσει από τα γαρύφαλλα και την σαμπανοπνιγμένη κλαψούρα (καψούρα μετά κλάψας), με άλλα λόγια αντιπροσωπεύει, αυτός μαζί με πολλούς όλους, όλη την κατάντια του Έλληνα της Μεταπολίτευσης.