Μεταμοντέρνες διαταραχές στο σημερινό ‘Α, μπα’

Μεταμοντέρνες διαταραχές στο σημερινό ‘Α, μπα’ Facebook Twitter
30

________________
1.


Οι καραφλοί χρησιμοποιούν σαμπουάν; Και μιλάω για τους ανθρώπους που δεν έχουν ούτε μια τρίχα στο κεφάλι τους......-σαπουνόφουσκα

Δεν θα τολμούσα να υποθέσω, αλλά δε βλέπω το λόγο.

 

________________
2.


Αν είχες ένα τελευταίο τηλεφώνημα που θα ήταν;- να' χαν οι καρδιές Α-μπα-ρες

Ααα, όχι, δεν σκοπεύω να πεθάνω.

 

________________
3.


Ποιό είναι το επάγγελμα της Σανάνθης, η οποία ανεβάζει ενδιαφέροντα post από τις επαγγελματικές της διαμονές σε διάφορες χώρες;- Hans Gustav Kaisha Shigoto

 

Δεν ξέρω αν είναι σωστό να το αποκαλύψω χωρίς τη συναίνεσή της, αλλά ελπίζω να το διαβάσει και αν θελήσει να απαντήσει.

______________
4.


αγαπημένη μου α,μπα θα ήθελα να σε ρωτήσω, με αφορμή το σημερινό σου ποστ, οι μπουκίτσες σούσι είναι παραδοσιακή μαγειρική; νομιζα οτι οι μπουκίτσες προέκυψαν πριν καμμια πενηνταριά χρόνια για ευκολία -σαν φαγητό στο χέρι- και οτι ως τότε το σούσι ήταν ρύζι-ψαρι-φύκι στην κατσαρόλα ανάμεικτα και σερβίρονταν σε λοφάκι ή μπολάκι. ισχύει;- λιγούρα με το σούσι!

Λοιπόν διαβάζω ότι η αφετηρία της σύγχρονης εκδοχής του σούσι θεωρείται ότι έγινε το 1824 από έναν ατσίδα που λεγόταν Hanaya Yohei στο Edo (Τόκιο). Άνοιξε μαγαζάκι σε ένα σημείο που ήταν κοντά σε γέφυρες πάνω από ποτάμια και σκέφτηκε να επιταχύνει την παραδοσιακή ετοιμασία του ρυζιού με ζάχαρη και ξίδι από ρύζι, μαζί με εντελώς φρέσκο ψάρι, το οποίο δε χρειαζόταν να «ψηθεί» σε αλάτι, κερδίζοντας όχι μόνο ώρες προετοιμασίας, αλλά ώρες.


Θα έλεγα ότι τώρα που είμαστε στο 2013, ό,τι ξεκίνησε το 1824, σήμερα θεωρείται παραδοσιακό.

________________
5.


"έλα λένα, σου στελνουμε ένα βίντεο-ντιζάιν

Πολύ ωραίο! Σας προτείνω να κάνετε και μια πιο σύντομη εκδοχή, με πιο γρήγορο μοντάζ.

________________
6.


"Αγαπητή μου A,μπα

Έχω μια φίλη τη Μαρία η οποια είναι σε μακροχρόνια σχέση με τον Γιώργο. Ο Γιώργος πέρυσι έφυγε στο εξωτερικό για σπουδές. Μετά από έναν χρόνο σχέση από απόσταση, η Μαρία πήγε κι εκείνη στο ίδιο μέρος για σπουδές για να είναι μαζί. Πρόσφατα η Μαρία έμαθε ότι ο Γιώργος είχε κάνει sex με μια άλλη κοπέλα όσο το ζευγάρι ήταν σε διαφορετικές χώρες. Απ' ότι φαίνεται ο Γιώργος ήθελε απλώς sex και το ίδιο ήθελε και η άλλη κοπέλα.

 

Το δικό μου θέμα τώρα: Η φίλη μου η Μαρία βρίζει ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ την άλλη κοπέλα. Συνέχεια όμως. Και δεν καταλαβαίνω. Προσπαθώ να της εξηγήσω ότι, OK λογικό να μην έχει φιλικά συναισθήματα προς την άλλη κοπέλα. Αλλά γιατί τα βάζει μαζί της κι όχι με τον φίλο της? Η άλλη κοπέλα δεν την ήξερε, δεν είχε καμια ""υποχρέωση"" απέναντι της. Ο φίλος της όμως είχε. Είναι δυνατόν να χαϊδεύει τα αυτιά του φίλου της αλλά να ζητάει τα ρέστα από ""το βρωμερό τσουλάκι που ήξερε ότι ο Γιώργος μου ήταν δεσμευμένος και χώθηκε""? Μα καλή μου αν η άλλη κοπέλα ήθελε να περάσει καλά και ο φίλος σου προσφέρθηκε γιατί να μην το κάνει? Δεν σε ξέρει και δε σου χρωστάει τίποτα. Ο φίλος σου είναι σε σχέση κι έχει την ευθύνη της σχέσης σας, όχι μια άγνωστη.

 

Η ερώτηση μου είναι: Ok, να κράξεις και το τρίτο πρόσωπο, αλλα να μην υπάρχει και λίγη λογική? Να μην ξέρουμε από που να ζητήσουμε τα ρέστα?

 

Ευχαριστώ για τον χρόνο σου"-Αλφα Μι


Αν παραδεχτεί ότι φταίει και ο Γιώργος, μετά θα πρέπει να εξηγήσει (στον εαυτό της αλλά και στους άλλους) το γιατί κάθεται μαζί του. Ο καθένας ζει στη φυλακή που φτιάχνει μόνος του.

________________
7.


Βλέπω πολλά σχόλια στη στήλη σου και σε άλλες τις lifo που ο σχολιαστής είναι ανώνυμος. Αυτό πώς το κάνουνε; Εμένα, κατ'αρχάς, αν δε συνδεθώ δε με αφήνει να κάνω σχόλιο και για να συνδεθείς και αρχικά να κάνεις εγγραφή σου ζητάει και όνομα το σύστημα. Άρα πώς;- Με τρελαίνει!

Ανώνυμα σχόλια επιτρέπονται πλέον μόνο στις Εξομολογήσεις, στο Σ' Αναζητώ και στις Αφιερώσεις.

________________
8.


να του πω ότι τον γουστάρω; Είμαι γ' λυκειου, φετος αλλαξα σχολειο και ηταν το πρωτο ατομο που γνωρισα. Στην αρχη μου ηταν αδιαφορος. Μετα αρχισε να μου αρεσει. Είμαστε φίλοι. Τον βλέπω κάθε μέρα, καθόμαστε στο ίδιο θρανίο και πολλές φορές και στα διαλείμματα και περιμένουμε ο ένας τον άλλο μετά το σχόλασμα για να πάμε για τσιγάρο. Έχουμε βγει μια φορά μόνο (κ ήταν και κάτι φίλοι του μαζί), πιο παλιά όταν δεν μου άρεσε και τόσο. Πήγαμε και γήπεδο τις προάλλες. Με ψιλοπειράζει καμιά φορά. Με χτυπάει για πλάκα και τέτοια... Αλλά ώρες ώρες μου την δίνει τόσο πολύ... Γιατί αισθάνομαι λες και με βλέπει σαν κολλητό του. Μου λέει πράγματα τύπου "ποπο είδα μια ξανθιά εχθες... Μουνάρα". Οκ ρε φίλε, και γω ξανθιά είμαι αλλά δεν κάνεις έτσι... ΤΟΝ ΘΕΛΩ. Αλήθεια τον θέλω. Μου αρέσει τρελά. Να του το πω; Με γουστάρει, εντωμεταξύ ένας φίλος του, αλλά δεν με νοιάζει ΕΓΩ ΑΥΤΟΝ ΘΕΛΩ! -Ευαγγελία

Το ξέρει ότι τον γουστάρεις. Προσπάθησε λίγο να μην αλλάζεις χρώματα όταν σου λέει για ξανθιές. Πες κι εσύ για μελαχρινούς. Για φλέρταρε και λίγο με τον φίλο του, μπορεί με τη δεύτερη τελικά να σου αρέσει, ποτέ δεν ξέρεις. Μην κολλάς μόνο σ' αυτόν που σε παίζει. Στα διαλείμματα, σκέψου και τι θέλεις να γίνεις όταν μεγαλώσεις.

________________
9.


χοντρούλα εδώ κ χρόνια!τα κιλά εμποδιο για πολλά θέματα! από επαγγελματικά μέχρι γκομενικά! ξερω τι πρέπει να κάνω(απειρες διαιτες κατά καιρούς) και πως να το κάνω!παρολα αυτά άρνηση κ τιμωρία με επιπλέον φαγητό!αγαπητή α,μπα τι πρέπει να γίνει για να συνέλθω?- Εγω η ιδια

Αν είσαι «χοντρούλα», τα κιλά δεν είναι εμπόδιο για επαγγελματικά και γκομενικά. Μπορεί όμως να τα χρησιμοποιείς ως ωραιότατη δικαιολογία για να μην πάρεις τα ρίσκα της ζωής. Μπορεί να μην αδυνατίζεις γιατί σκέφτεσαι ότι αν μετά ανακαλύψεις ότι τελικά δεν έφταιγαν τα κιλά, πρέπει να βρεις τι είναι αυτό που φταίει. Δεν ξέρω. Σκέψου το.

________________
10.

"Καλησπέρα Αμπίτσα (σε έχουν πει ποτέ αμπούλα;;; θα είχε πλάκα XD)

Κάθε τέτοια εποχή που φτιάχνει ο καιρός έχω την ίδια απορία. Στην Ελλάδα όταν έχει συννεφιά οι περισσότεροι είμαστε ζαβλακωμένοι και ενίοτε η ψυχολογία μας είναι στα πατώματα. Όταν έχει ήλιο και καλή ημέρα είμαστε όλο ζωντάνια! Άραγε στα Λονδίνα και στα Παρίσια που είναι μέσα στις συννεφιές και στην βροχή πως την παλεύουν;;; Μήπως η ψυχολογία τους αλλάζει ανάλογα με το πόσο συννεφιά και μουντίλα έχει;; :P Έχεις ακούσει κάτι ανάλογο να συμβαίνει;

 

P.S "Για ν' ανοίγει έτσι η καρδιά μας κάθε φορά που βγαίνει ο ήλιος, όλο και κάτι από λουλούδι κρύβεται μέσα μας.." (κλεμμένο)

 

Φιλιά εκεί στα ξένα! :) Κeep on answering!"- Lymel

Η ψυχολογία τους στα Παρίσια και στα Λονδίνα είναι στα πατώματα, και μετά πάνε μια βόλτα στα Λούβρα και στις λεωφόρους και στα πάρκα και στα Τέιτ γκάλεριζ και τους περνάει. Δε λέω ότι ο καιρός δεν είναι σημαντικός, αλλά τώρα αλήθεια, αυτή την καραμέλα με τον καιρό θα τη λέμε για πολλές χιλιετίες ακόμα; Γιατί δε βλέπω και πολύ ζωντάνια και κέφια στην Ελλάδα τελευταία, μήπως από το 2010 και μετά είναι τζούφιος ο ήλιος;

________________
11.


"τατουάζ από τη μία, νοημοσύνη από την άλλη... πώς πιστεύεις ότι συνδέονται μεταξύ τους αυτά τα δύο;
(no offence για όσους έχουν τατού, απλά αναρωτιέμαι)"- σνίτσελ_κοτόπουλο

Είναι πολύ αντιδημοφιλές να λες ότι βρίσκεις τα τατουάζ αποκρουστικά και μορφή αυτοτραυματισμού, έτσι; Υπάρχει μια πίεση να υποστηρίζεις ότι είναι μορφή τέχνης και ότι υποστηρίζεις την θέση του άλλου για αυτοέκφραση και λοιπά. Αλλά τώρα που έχουμε γνωριστεί, ας είμαι ειλικρινής. Πιστεύω ότι μόνο στον Anthony Kiedis πάνε. Αλλά το να τα συσχετίζεις με τη νοημοσύνη πιστεύω ότι είναι τραβηγμένο.


(Επίσης παιδιά μη μας λέτε με ποιά αφορμή κάνατε αυτό το δελφινάκι στην πλάτη σας, εκτός κι αν σας ρωτήσουμε. Είναι πιο βαρετό και από το να διηγείστε τα όνειρα σας).

________________
12.


λένε ότι όποιος δεν αγαπάει τα ζώα (και πιο συγκεκριμένα τα σκυλιά νομίζω) δεν αγαπάει και τους ανθρώπους. καλέ συμφωνείς?? εγώ τα ζώα δεν τα συμπαθώ, καθόλου μπορώ να πω, και όμως έχω αγαπήσει ανθρώπους στην ζωή μου (λες να είμαι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα?)- :)

Μπορείς να μας πεις τι θα πει «δε συμπαθώ καθόλου τα ζώα;» Μου φαίνεται πολύ παράξενη δήλωση, δεν την καταλαβαίνω. Μου ακούγεται σα να λες «δε συμπαθώ τα ραδίκια» ή «τα κύματα» ή «το σύμπαν».


Αν έλεγες «δε συμπαθώ τους ανθρώπους» δε θα είχα καμία απορία.

30

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

18 σχόλια
#9 Έχοντας περάσει από εκεί και έχοντας χάσει άπειρα κιλά, σε καταλαβαίνω απόλυτα. Επίσης δώσε βάση στην απάντηση της Λένας. Είναι πολύ εύκολο να επιστρέψεις στον παλιό γνώριμο εαυτό σου (μιλάω εκ πείρας) γιατί εκεί τα πράγματα είναι πιο εύκολα.... οπότε εκτός από δίαιτα θέλει και μια πολύ ωραία ψυχανάλυση. Αυτός είναι ο επόμενος δικός μου στόχος.Επίσης ρε συ Λένα, πώς γίνεται σε 5 γραμμές να δίνεις μια τόσο εύστοχη απάντηση;; Και αυτό που με αγχώνει, προσωπικά, περισσότερο είναι ότι οκ προφανώς δεν έχεις το κληρονομικό χάρισμα για να δίνεις την τόσο εύστοχη απάντηση...οπότε είναι ΤΟΣΟ εμφανές ε?
#7 Το έχω προσέξει κι εγώ. Πιστεύω ότι οι συγκεκριμένοι αναγνώστες έκαναν εγγραφή αλλά δεν έδωσαν κάποιο ψευδώνυμο. Οπότε εμφανίζοναι απλώς ως ανώνυμοι. Δεν θυμάμαι αν το να δηλώσεις κάποιο όνομα ήταν υποχρεωτικό.
1: Σαμπουάν χρησιμοποιούμε οι φαλακροί μόνο όταν μας έχει τελειώσει το ανδρικό μας shower gel και το μόνο που έχει μείνει στο μπάνιο είναι το σαμπουάν της δικιάς μας.Αλλά αναγκαστικά χρησιμοποιούμε μπόλικη ενυδατική κρέμα και δυνατά αντηλιακά πολύ συχνά το καλοκαίρι. Η επιδερμίδα μας στην κορυφή του κεφαλιού είναι πολύ ευαίσθητη και ο δυνατός ήλιος την καίει εύκολα και ρισκάρεις προβλήματα με καρκίνους του δέρματος. Οπότε ότι γλυτώνεις σε σαμπουάν το χάνεις σε κρέμες. Πολύ μετροσέξουαλ η φαλάκρα μιλάμε. Πάντως εγώ βάζω την σύζυγο να μου την αλείφει με κρέμες. Μέχρι που με παίρνει ο ύπνος από το χάιδεμα.
"..playing warden to your soul, you are locked in a prison of your own device"απο το Unhappy Girl των Doorshttp://www.youtube.com/watch?v=-GAf8n7NKD0το έβαλα σε εισαγωγικά, αποδίδω την πηγή και επισυνάπτω το link αυτή τη φορά, κύριος! O tsutsu δεν θα έχει να παρατήρησει τίποτα :) τιμούμε τη μνήμη του Μάνζαρεκ επειδή συμμετείχε σε ένα απο τα συγκροτήματα που σε προκαλούσαν να σκεφτείς, θυμόμαστε και τα σχολικά μας χρόνια..
Μετράει ο ήλιος ναι αλλά αν βρέχει πίνεις μια μπίρα ακόμα (με 2 ευρώ- οχι απο το περιπτερο), η κλείνεις πάμφθηνη πτήση προς το Νοτο - για ΠΣΚ.Επισης αν δουλευεις, καλυτερα να βρεχει παρα να εχει καθε μερα ηλιο. Μετα ξοδευεις τα λεφτα σου στην ηλιολουστη Ελλαδα στις διακοπες και δε λιωνεις καθε μερα ολη μερα για ολο το καλοκαιρι.Οποτε αμπα, συμφωνω.
Ξύνουμε πληγές τώρα με τον καιρό. Μπαίνει το καλοκαίρι αυτή την εβδομάδα και στη Γενεύη εχθές είχε 7 βαθμούς, βρέχει σχεδόν καθημερινά και στα γύρω βουνά χιονίζει (και δεν εννοώ το Mont Blanc). Κάτι νευράκια τα έχω. Τώρα θα μου πεις δεν είναι μόνο αυτό είναι και οτι αυτή δεν είναι χώρα είναι νοσοκομείο. Σωστό κι αυτό.
#3: Hans Gustav,αν θες στείλε μου e-mail να σου απαντήσω!Υ.Γ. Α,μπα μου, είδες που σε διαβάζω ανελλιπώς;Σε ευχαριστώ πολύ για την εύλογη διακριτικότητα της απάντησης, όμως με ποιο σκεπτικό τη συνόδευσες με τη συγκεκριμένη φωτογραφία;Χαχαχα,δεν θα 'λεγα τίποτα κανονικά, όμως στο μεταξύ έβαλες τη Marilyn στο #11 που εκεί ειδικά είναι μια κούκλα.. με "έριξες" φιλενάδα ;)
Ένας καραφλός που γνωρίζω χρησιμοποιεί σαμπουάν γιατί οτιδήποτε άλλο του προκαλεί ξηροδερμία ή υπερβολική λιπαρότητα. Η επιδερμίδα παραμένει η ίδια, άσχετα αν δεν έχει τρίχες. Ένας άλλος έχει λουστεί και με απορρυπαντικό πλυντηρίου. Ενίοτε, όταν δε βλέπουμε, χρησιμοποιούν και λοσιόν κατά της τριχόπτωσης. Τους αγαπώ και τους έχω αδυναμία.
#10.διαφωνώ. Με επηρεάζει πολύ ο καιρός (τόσο η υπερβολική ζέστη της Ελλάδας όταν είμαι το καλοκαίρι, όσο και η απουσία ήλιου επί μήνες). Και δεν το βρισκω καραμέλα.#11.συμφωνώ. και πολύ μάλιστα!