Απεργία την Πρωτομαγιά

Κορωνοϊός: Ο Σόιμπλε διαφωνεί ότι «η προστασία της ανθρώπινης ζωής είναι πάνω απ΄όλα»

Κορωνοϊός: Ο Σόιμπλε διαφωνεί ότι «η προστασία της ανθρώπινης ζωής είναι πάνω απ΄όλα» Facebook Twitter
1

Αίσθηση προκαλεί η παρέμβαση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στη συζήτηση περί ευεργετικών μέτρων για την κρίση του κορωνοϊού ο οποίος φέρεται να διαφωνεί ότι «η προστασία της ανθρώπινης ζωής είναι πάνω απ΄όλα»

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, ο πρόεδρος της Βουλής και πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, σε σημερινή συνέντευξή του, προειδοποιεί ότι το κράτος δεν μπορεί να λύσει όλα τα προβλήματα.

«Αυτή την εποχή είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη η άποψη ότι όλα τα προβλήματα λύνονται με απεριόριστους κρατικούς πόρους και ότι η οικονομία θα ορθοποδήσει με ένα πρόγραμμα ανάκαμψης» λέει ο Σόιμπλε στην εφημερίδα Tagesspiegel και προειδοποιεί ότι «το κράτος δεν μπορεί να αναπληρώνει συνεχώς τον τζίρο μας».

Κορωνοϊός: Ο Σόιμπλε διαφωνεί ότι «η προστασία της ανθρώπινης ζωής είναι πάνω απ΄όλα» Facebook Twitter

Αναφερόμενος στη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Βουλής δηλώνει ότι «δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε την απόφαση αποκλειστικά στους επιδημιολόγους, αλλά πρέπει να σταθμίσουμε και τις σημαντικές οικονομικές, κοινωνικές, ψυχολογικές ή άλλες επιπτώσεις. Αν κλείσουμε τα πάντα για δύο χρόνια, οι συνέπειες θα ήταν τρομακτικές».

Στη συνέχεια της συνέντευξης μάλιστα, ο Σόιμπλε επισημαίνει: «Όταν ακούω ότι όλα υποχωρούν μπροστά στην προστασία της ανθρώπινης ζωής, πρέπει να πω ότι αυτό δεν είναι απόλυτο. Υπάρχει στάθμιση και αλληλοπεριορισμός στα ανθρώπινα δικαιώματα. Εάν υπάρχει μία απόλυτη αξία στο Σύνταγμά μας, αυτή είναι η ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Αυτή είναι απαραβίαστη. Αλλά αυτό δεν αποκλείει ότι κάποτε θα πεθάνουμε...»

«Το κράτος πρέπει να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή υγειονομική περίθαλψη για όλους. Αλλά οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να πεθαίνουν από κορωνοϊό. Με όλα τα προηγούμενα βάρη και την ηλικία μου, είμαι στην ομάδα υψηλού κινδύνου. Αλλά ο φόβος μου είναι περιορισμένος. Όλοι πεθαίνουμε. Και νομίζω ότι οι νεότεροι διατρέχουν πραγματικά μεγαλύτερο κίνδυνο από εμένα. Το φυσικό τέλος της ζωής μου είναι λίγο πιο κοντά», λέει

Διεθνή
1

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ