Αντιδράσεις ΣΥΡΙΖΑ για σκίτσα στο gov.gr

Αντιδράσεις ΣΥΡΙΖΑ για σκίτσα στο gov.gr Facebook Twitter
2

Εξηγήσεις και ευθύνες για τα σκίτσα που δημοσιεύτηκαν στην κρατική ιστοσελίδα gov.gr. ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας την κυβέρνηση για «κομματική προπαγάνδα» εναντίον του.

Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «απαράδεκτη κομματική προπαγάνδα σε επίσημο σάιτ της ελληνικής κυβέρνησης», με αφορμή συγκεκριμένα σκίτσα που είχαν ως θέμα την αντιπολίτευση και όχι τον κορωνοϊό.

«Δεν έφτανε στον κ. Μητσοτάκη το καθημερινό λιβανιστήρι, τώρα έφτασε στο σημείο να χρησιμοποιεί το επίσημο σάιτ της ελληνικής κυβέρνησης για κομματική προπαγάνδα με σκίτσα. Κατάφερε να τον καταγγέλλουν και οι ίδιοι οι σκιτσογράφοι, που μόνο ως ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να κατηγορηθούν, οι οποίοι είχαν δώσει την άδειά τους για να χρησιμοποιούνται σκίτσα μόνο για τον κορωνοϊό και όχι για τις κομματικές επιδιώξεις του κ. Μητσοτάκη. Έχει και η χυδαιότητα τα όριά της», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.

Αντιδράσεις ΣΥΡΙΖΑ για σκίτσα στο gov.gr Facebook Twitter
Σκίτσα που παρουσιάστηκαν στην εφημερίδα «Αυγή»
Αντιδράσεις ΣΥΡΙΖΑ για σκίτσα στο gov.gr Facebook Twitter
Σκίτσα που παρουσιάστηκαν στην εφημερίδα «Αυγή»

Τι απαντούν Πετρουλάκης και Χαντζόπουλος

Μετά την θύελλα αντιδράσεων, τα σκίτσα αφαιρέθηκαν. Από την πλευρά τους, οι Ανδρέας Πετρουλάκης και Δημήτρης Χαντζόπουλος εξήγησαν πως είχαν δώσει άδεια να αναρτηθούν σκίτσα με θέμα τον κορωνοϊό και όχι με θέμα την πολιτική.

Ερώτηση από 61 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - Ζητούν ευθύνες και εξηγήσεις από τη ΝΔ

Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κατέθεσαν 61 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με πρωτοβουλία του Τομεάρχη Ψηφιακής Πολιτικής και βουλευτή Θεσπρωτίας Μάριου Κάτση, ζητώντας εξηγήσεις και ευθύνες για την απαράδεκτη ενέργεια αυθαίρετης δημοσίευσης σκίτσων που επιτίθενται ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ, στην επίσημη κυβερνητική ιστοσελίδα gov.gr, η οποία μετατράπηκε σε μέσο κομματικής προπαγάνδας της ΝΔ.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουν ότι «η κυβέρνηση οδεύει μέρα με τη μέρα σε εξωθεσμικά και επικίνδυνα μονοπάτια "ορμπανοποίησης". Η χρήση επίσημης κυβερνητικής ιστοσελίδας για προπαγάνδα ενάντια στην Αξιωματική Αντιπολίτευση, αλλά ως φαίνεται και ενάντια στον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είναι ενέργεια που προσβάλλει τη δημοκρατική λειτουργία του ελληνικού κράτους, στρέφεται ενάντια στο Σύνταγμα και στις αρχές της ΕΕ, δυσφημίζει διεθνώς την Ελληνική Δημοκρατία και αποτελεί διολίσθηση σε πρακτικές άλλων εποχών και καθεστώτων».

Με την ερώτηση, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν την ανάληψη πολιτικής ευθύνης και την απόδοση άλλων ευθυνών και λήψη μέτρων για τα παραπάνω σοβαρότατα ατοπήματα.

Ζητούν, επίσης, εγγράφως τεκμηριωμένες απαντήσεις για το ποιος και με τίνος εντολή δημοσίευσε τα απαράδεκτα σκίτσα, σε μια ιστοσελίδα που εκ του Νόμου έχει τελείως διαφορετικό σκοπό λειτουργίας.

Πολιτική
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ MARC

Πολιτική / Δημοσκόπηση Marc: Στις 14 μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΕΛΑΣ - Ποιο κόμμα «κλειδώνει» στην τρίτη θέση

Με το σενάριο του εκλογικού αιφνιδιασμού να έχει πλέον απομακρυνθεί, τα κόμματα διαμορφώνουν την στρατηγική τους με ορίζοντα τις εθνικές εκλογές της άνοιξης του 2027
THE LIFO TEAM
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΕΡΓΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μετατρέπουμε τις δεσμεύσεις σε έργο, αυτό είναι το πραγματικό τεστ αξιοπιστίας

Αναφέρθηκε και στο νέο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξη που είναι αποκλειστικά από εθνικούς πόρους και αποτελεί «το κεντρικό εθνικό αναπτυξιακό εργαλείο της χώρας για την επόμενη πενταετία 2026-2030»
THE LIFO TEAM
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 52 ΧΡΟΝΙΑ ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ

Πολιτική / 52 χρόνια από την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας: Τα «πηγαδάκια» στο Προεδρικό - Οι «εκλογές την άνοιξη», τα Γλυπτά του Παρθενώνα και οι απόντες

Η φετινή επετειακή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε εντός του Προεδρικού Μεγάρου, αντί για το παραδοσιακό κιόσκι στον κήπο, λόγω καιρού
THE LIFO TEAM
ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΛΠΕΣ

Πολιτική / Πρόωρες εκλογές: Τι προβλέπει το Σύνταγμα και ποια είναι η διαδικασία μέχρι τις κάλπες

Το Σύνταγμα προβλέπει συγκεκριμένες προϋποθέσεις και χρονοδιαγράμματα για τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών, με βασικές διατάξεις τα άρθρα 41, 37 και 53
THE LIFO TEAM
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΟΣΕΔΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΔΕΞΙΩΣΗ

Πολιτική / Πενήντα δύο χρόνια από την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας: Η δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο

Εντός του Προεδρικού Μεγάρου η δεξίωση, λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών - Η συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Τασούλα, με τους πολιτικούς αρχηγούς πραγματοποιήθηκε στο σαλόνι του πρώτου ορόφου
THE LIFO TEAM