Κορυδαλλός: Ένταση και προσαγωγές έξω από εκκλησία - Χρυσαυγίτες ήθελαν να γίνει περιφορά Επιταφίου

Κορυδαλλός: Ένταση και προσαγωγές έξω από εκκλησία - Χρυσαυγίτες ήθελαν να γίνει περιφορά Επιταφίου Facebook Twitter
13

Ένταση επικράτησε έξω από εκκλησία στον Κορυδαλλό, καθώς έγινε συγκέντρωση Χρυσαυγιτών και άλλων πολιτών, οι οποίοι απαιτούσαν να γίνει περιφορά του Επιταφίου.

Περίπου 70 άτομα, με επικεφαλής τον Ηλία Παναγιώταρο της Χρυσής Αυγής ο οποίος δημοσίευσε σχετικό βίντεο στα social media, είχαν συγκεντρωθεί έξω από τον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου, στον Κορυδαλλό. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, οι συγκεντρωμένοι ζητούσαν να μπουν στην εκκλησία. Εκείνη την ώρα στην εκκλησία τελούνταν η θεία λειτουργία κεκλεισμένων των θυρών, όπως προβλέπουν τα μέτρα που έχουν επιβληθεί για τον κορωνοϊό.

Εξαιτίας της έντασης που προκλήθηκε, έκανε επέμβαση η αστυνομία που προχώρησε σε 18 προσαγωγές, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. Οι συγκεντρωμένοι απαιτούσαν να γίνει περιφορά του Επιταφίου, σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα».


Νωρίτερα σήμερα, αρκετές εκκλησίες άνοιξαν τις θύρες τους, προκειμένου οι πιστοί να προσκυνήσουν τον Επιτάφιο, παρά τα μέτρα απαγόρευσης. Μάλιστα, στο Πικέρμι η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή ιερέα, το μεσημέρι της Μ. Παρασκευής, καθώς διαπιστώθηκε ότι επιτράπηκε η είσοδος σε κάποιους πιστούς.

Ελλάδα
13

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ