Κορωνοϊός στην Ελλάδα: 25 κρούσματα και δύο νεκροί σε 24 ώρες

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: 25 κρούσματα και δύο νεκροί σε 24 ώρες Facebook Twitter
EPA
1

Τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν 25 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 2.170. Το 56,2% είναι άνδρες.

Στο ίδιο διάστημα, δύο ακόμα ασθενείς έχασαν την ζωή τους και ο απολογισμός των θυμάτων στη χώρα ανέρχεται πλέον στα 101. Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 73  έτη και το 89% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ηλικία ετών και άνω. Οι 27 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. 

Συνολικά έχουν ελεγχθεί 48.798 κλινικά δείγματα. Το 25,6% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων (555) σχετίζεται με ταξίδι στο εξωτερικό και 869 σχετίζονται με ήδη γνωστό κρούσμα.

Σε νοσοκομεία όλης της επικράτειας νοσηλεύονται 76 ασθενείς διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 68 έτη. Οι 17 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 80% έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή είναι άνω των 70 ετών. Είκοσι επτά ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Σε όλον τον κόσμο 1.947.000 έχουν καταγραφεί πάνω από κρούσματα και 121.793 θάνατοι. Από το ξέσπασμα της πανδημίας, περισσότεροι από 460.000 ασθενείς ανέρρωσαν και έγιναν καλά.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM