ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

Σουηδία: 77 νεκροί σε 24 ώρες - Μειωμένος ο ρυθμός θανάτων, παρά την άρνηση για lockdown

Σουηδία: 77 νεκροί σε 24 ώρες - Μειωμένος ο ρυθμός θανάτων, παρά την άρνηση για lockdown Facebook Twitter
ΕΡΑ
2

Μείωση στον ημερήσιο αριθμό θανάτων και κρουσμάτων κορωνοϊού κατέγραψε η Σουηδία, που εξακολουθεί να αντιστέκεται στα μέτρα καραντίνας.

Χθες, Παρασκευή επιβεβαιώθηκαν 77 νέοι θάνατοι (από 106 της Πέμπτης) αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό στους 870 (από 793). Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 544 σε μία ημέρα - σημειώνοντας πτώση κατά 25% σε σχέση με τον ακριβώς προηγούμενο ημερήσιο απολογισμό των 722 θυμάτων. Συνολικά, τα κρούσματα ανέρχονται σε 9.685.

Παρόλα αυτά, η επιμονή της κυβέρνησης στη στρατηγική των ελάχιστων δυνατών μέτρων περιορισμού ώστε ένα μέρος του πληθυσμού να αποκτήσει ανοσία και να μην υπερφορτωθεί το σύστημα υγείας, εξακολουθεί να διχάζει.

Οι Σουηδοί συνεχίζουν να ψωνίζουν μαζικά σε καταστήματα, να τρώνε σε εστιατόρια και να στέλνουν στο σχολείο τα παιδιά τους ηλικίας κάτω των 16 ετών. Ο επικεφαλής επιδημιολόγος, αρμόδιος για τη διαχείριση της κρίσης στη χώρα, Άντερς Τένγκνελ ξεκαθάρισε προ ημερών πως δεν επιδιώκει μια γρήγορη «ανοσία της αγέλης» - πολιτική που είχε υιοθετηθεί αρχικά από Βρετανία και Ολλανδία, οι οποίες ωστόσο αναγκάστηκαν να αλλάξουν άρδην πλεύση, μετά την εκτόξευση θανάτων και κρουσμάτων.

Απέναντι στις επικρίσεις, ο Τέγκνελ απαντά δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι το να πράξει κανείς περισσότερα σε αυτό το στάδιο θα είχε καμία διαφορά. «Είναι πολύ καλύτερο να εισαγάγεις αυστηρά μέτρα σε πολύ συγκεκριμένες χρονικές περιόδους και να τα διατηρήσεις για όσο το δυνατόν λιγότερο».

Διεθνή
2

ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΧΑΡΙ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΚΑΡΟΛΟΣ ΜΕΓΚΑΝ ΠΑΙΔΙΑ

Διεθνή / Μόνος ο πρίγκιπας Χάρι στη Βρετανία ενώ ο βασιλιάς θέλει να δει τα εγγόνια του: Γιατί δεν ταξίδεψαν η Μέγκαν Μαρκλ και τα παιδιά

Το παρασκήνιο πίσω από την απόφαση της δούκισσας του Σάσεξ να αναβάλει το ταξίδι που θα έκαναν με τα παιδιά στη Βρετανία, μετά από τέσσερα χρόνια
THE LIFO TEAM
ΡΩΣΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΝΤΙΖΕΛ ΑΓΟΡΑ ΟΥΚΡΑΝΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

Διεθνή / Ρωσία: Απαγορεύει τις εξαγωγές ντίζελ για να στηρίξει την εγχώρια αγόρα μετά τις ουκρανικές επιθέσεις

Οδηγοί σε πολλές περιοχές της Ρωσίας βρίσκονται αντιμέτωποι με ουρές για ανεφοδιασμό, καθώς τα ουκρανικά πλήγματα στις ρωσικές ενεργειακές υποδομές περιορίζουν την προσφορά ντίζελ και βενζίνης.
THE LIFO TEAM