Μείωση στον ημερήσιο αριθμό θανάτων και κρουσμάτων κορωνοϊού κατέγραψε η Σουηδία, που εξακολουθεί να αντιστέκεται στα μέτρα καραντίνας.

 

Χθες, Παρασκευή επιβεβαιώθηκαν 77 νέοι θάνατοι (από 106 της Πέμπτης) αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό στους 870 (από 793). Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 544 σε μία ημέρα - σημειώνοντας πτώση κατά 25% σε σχέση με τον ακριβώς προηγούμενο ημερήσιο απολογισμό των 722 θυμάτων. Συνολικά, τα κρούσματα ανέρχονται σε 9.685.

 

Παρόλα αυτά, η επιμονή της κυβέρνησης στη στρατηγική των ελάχιστων δυνατών μέτρων περιορισμού ώστε ένα μέρος του πληθυσμού να αποκτήσει ανοσία και να μην υπερφορτωθεί το σύστημα υγείας, εξακολουθεί να διχάζει.

 

Οι Σουηδοί συνεχίζουν να ψωνίζουν μαζικά σε καταστήματα, να τρώνε σε εστιατόρια και να στέλνουν στο σχολείο τα παιδιά τους ηλικίας κάτω των 16 ετών. Ο επικεφαλής επιδημιολόγος, αρμόδιος για τη διαχείριση της κρίσης στη χώρα, Άντερς Τένγκνελ ξεκαθάρισε προ ημερών πως δεν επιδιώκει μια γρήγορη «ανοσία της αγέλης» - πολιτική που είχε υιοθετηθεί αρχικά από Βρετανία και Ολλανδία, οι οποίες ωστόσο αναγκάστηκαν να αλλάξουν άρδην πλεύση, μετά την εκτόξευση θανάτων και κρουσμάτων.

 

Απέναντι στις επικρίσεις, ο Τέγκνελ απαντά δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι το να πράξει κανείς περισσότερα σε αυτό το στάδιο θα είχε καμία διαφορά. «Είναι πολύ καλύτερο να εισαγάγεις αυστηρά μέτρα σε πολύ συγκεκριμένες χρονικές περιόδους και να τα διατηρήσεις για όσο το δυνατόν λιγότερο».

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr