Bloomberg: Εύσημα στην Ελλάδα - «Κινήθηκε γρήγορα και αυτό φαίνεται ότι απέδωσε»

Bloomberg: Εύσημα στην Ελλάδα - «Κινήθηκε γρήγορα και αυτό φαίνεται ότι απέδωσε» Facebook Twitter
EPA
4

Εύσημα στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού αποδίδει το πρακτορείο Bloomberg παρουσιάζοντας, με αναλυτικούς πίνακες, την ταχύτητα με την οποία κινήθηκε η ελληνική κυβέρνηση σε σύγκριση με χώρες όπως η Ιταλία και η Ισπανία.

Το Bloomberg σημειώνει, ακόμα, και τον σημαντικά μικρότερο αριθμό κρουσμάτων και ανθρώπινων απωλειών και σε σχέση με πληθυσμιακά συγκρίσιμες χώρες όπως το Βέλγιο, η Ολλανδία και η Πορτογαλία.

Στο Bloomberg ο συντάκτης οικονομικών θεμάτων του δικτύου επισημαίνει ότι «μπορεί να φαίνεται ψυχρό, ωστόσο οι αγορές ανακάμπτουν ενώ οι άνθρωποι εξακολουθούν να πεθαίνουν και αυτό σηματοδοτεί μια κάμψη της καμπύλης εξάπλωσης της επιδημίας», ενώ εκφράζει συγκρατημένη αισιοδοξία για την εξέλιξη της πανδημίας παγκοσμίως και για τον αντίκτυπό της στην παγκόσμια οικονομία.

Στο δημοσίευμα γίνεται εκτενής αναφορά στην Ελλάδα, η οποία στο θέμα του κορωνοιού, κινήθηκε σωστά, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, εφαρμόζοντας μέτρα για την προστασία του πληθυσμού που περιόρισαν την οικονομική δραστηριότητα παρά το γεγονός ότι η εξέλιξη αυτή συνέπεσε με τα πρώτα βήματα της τουριστικής περιόδου. «Φαίνεται να δούλεψαν τα μέτρα, με την Ελλάδα να καταγράφει σήμερα 79 θανάτους από τον ιό, σε σύγκριση με τους 13.341 στην Ισπανία και τους 16.523 στην Ιταλία», επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Reuters για Ελλάδα: Επιβράδυνση της εξάπλωσης

Το πρακτορείο Reuters με τη σειρά του γράφει, σε σχετικά σύντομη ανταπόκριση του πρακτορείου από την Αθήνα: «Η Ελλάδα κατέγραψε τη Δευτέρα τον μικρότερο αριθμό κρουσμάτων κορωνοιού από τις 12 Μαρτίου, μία ένδειξη ότι η καμπύλη κάμπτεται, ωστόσο οι αρχές προειδοποιούν κατά του εφησυχασμού. Με τα 20 νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων φτάνει τα 1755, ενώ οι νεκροί ανέρχονται στους 79»

Επίσης, στο δημοσίευμα καταγράφεται η δήλωση του Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, «είναι ξεκάθαρο ότι τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μια επιβράδυνση της εξάπλωσης του ιού και αναμένουμε να δούμε μείωση των κρουσμάτων, γεγονός που σημαίνει ότι τα μέτρα έχουν αποτέλεσμα» καθώς και του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά «η μάχη που δίνουμε είναι δύσκολη και το χειρότερο λάθος που μπορούμε να κάνουμε είναι να υποτιμήσουμε τον εχθρό. Γι'αυτό είναι σημαντικό να ακούμε τους ειδικούς και να αποφεύγουμε κάθε μετακίνηση εκτός κι αν είναι εντελώς απαραίτητη».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΖΕΙ ΡΟΚΦΕΛΕΡ ΘΑΝΑΤΟΣ 89 ΕΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗ ΒΙΡΤΖΙΝΙΑ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ ΗΠΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ

Διεθνή / Τζέι Ροκφέλερ: Πέθανε σε ηλικία 89 ετών ο γόνος της γνωστής δυναστείας και πρώην γερουσιαστής των ΗΠΑ

Ο Τζέι Ροκφέλερ ήταν ο 4ος απόγονος μίας από τις γνωστότερες και πλουσιότερες οικογένειες των ΗΠΑ, ο οποίος υπηρέτησε επί τρεις δεκαετίες στην αμερικανική Γερουσία
THE LIFO TEAM
ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΒΟΜΒΑ RTE

Διεθνή / Ιρλανδία: Εκκενώθηκαν μεγάλα ΜΜΕ έπειτα από απειλές για βόμβες – Συναγερμός και στο Sky

Η δημόσια ραδιοτηλεόραση RTÉ και μεγάλες εφημερίδες και ραδιοφωνικοί σταθμοί δέχθηκαν απειλητικά μηνύματα, μία ημέρα αφού σημειώθηκαν ανάλογα περιστατικά σε δεκάδες πτήσεις στην Ευρώπη
THE LIFO TEAM
ΚΕΝΥΑ ΑΙΡΕΣΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ

Διεθνή / Κένυα: Αρχηγός αίρεσης καταδικάστηκε σε 200 χρόνια φυλάκισης για τη δολοφονία 191 ανθρώπων

Ο Πολ Μακένζι καταδικάστηκε για τη δολοφονία 190 παιδιών και ενός ενήλικα - Τους είχε προτρέψει να λιμοκτονήσουν μέχρι θανάτου, στο πλαίσιο της θρησκευτικής αίρεσης που είχε ιδρύσει
THE LIFO TEAM
Κινητοποιήσεις σε 15 ευρωπαϊκές χώρες κατά των κέντρων δεδομένων – Ζητούν να «παγώσουν» τα νέα έργα

Διεθνή / Άμστερνταμ: 400 διαδηλωτές εισέβαλαν σε εργοτάξιο της Microsoft – Πανευρωπαϊκές κινητοποιήσεις κατά των data centers

Περισσότερες από 100 οργανώσεις διαμαρτύρονται για την τεράστια κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και νερού από τις εγκαταστάσεις που υποστηρίζουν την τεχνητή νοημοσύνη
THE LIFO TEAM