Κορωνοϊός: Το μήνυμα του Μπόρις Τζόνσον από το νοσοκομείο - Του χορηγήθηκε οξυγόνο

Κορωνοϊός: Το μήνυμα του Μπόρις Τζόνσον από το νοσοκομείο - Του χορηγήθηκε οξυγόνο Facebook Twitter
ΕPA
1

Το πρώτο του μήνυμα από το νοσοκομείο έστειλε ο Μπόρις Τζόνσον μέσω Twitter, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται λόγω επίμονων συμπτωμάτων του κορωνοϊού.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας μεταφέρθηκε το βράδυ της Κυριακής στο νοσοκομείο. Εκεί χρειάστηκε να του χορηγηθεί οξυγόνο, κάτι που μετέδωσαν νωρίτερα βρετανικά ΜΜΕ και δεν το διέψευσε η Ντάουνινγκ Στριτ. Πάντως, η κυβέρνηση επιμένει ότι ο Τζόνσον παραμένει επικεφαλής, καθώς εργάζεται από το νοσοκομείο.

«Χθες το βράδυ, ακολουθώντας τη συμβουλή του γιατρού μου, πήγα στο νοσοκομείο για κάποιες εξετάσεις ρουτίνας, καθώς έχω ακόμη συμπτώματα του κορωνοϊού. Είμαι ευδιάθετος και σε επαφή με την ομάδα μου, καθώς δουλεύουμε μαζί για να καταπολεμήσουμε τον ιό και να τους κρατήσουμε όλους ασφαλείς» έγραψε στο Τwitter ο Βρετανός πρωθυπουργός, ενώ ευχαρίστησε τους εργαζόμενους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS).

«Θα ήθελα να πω ένα ευχαριστώ σε όλο το εξαιρετικό προσωπικό του NHS που φροντίζει εμένα και άλλους αυτήν τη δύσκολη στιγμή. Είστε οι καλύτεροι της Βρετανίας. Μείνετε όλοι ασφαλείς και παρακαλώ να θυμάστε να μένετε σπίτι για να προστατεύετε το NHS και να σώσετε ζωές» έγραψε ακόμη στην ανάρτησή του.


Με πυρετό και βήχα ο Τζόνσον

Ο Μπόρις Τζόνσον παραμένει στο νοσοκομείο St Thomas για παρακολούθηση έπειτα από μια «άνετη νύχτα» και είναι καλοδιάθετος, ανέφερε η Ντάουνινγκ Στριτ, που αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για την κατάστασή του.

Τα συμπτώματα του πρωθυπουργού, που έως τώρα περιγράφονταν ως ήπια, τώρα χαρακτηρίζονται «επίμονα» και επιβεβαιώθηκε ότι ο Τζόνσον έχει πυρετό και βήχα. Σε ερώτηση αν ο Βρετανός πρωθυπουργός έχει πνευμονία, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης περιορίστηκε να απαντήσει πως θα δημοσιοποιηθεί η οποιαδήποτε αλλαγή στην κατάστασή του.

«Είναι νωρίς να πούμε αν θα μείνει και δεύτερη νύχτα στο νοσοκομείο» ανέφερε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, που χαρακτήρισε παραπληροφόρηση ρωσικό δημοσίευμα που ανέφερε ότι ο Τζόνσον είναι σε αναπνευστήρα.

Ο Μπόρις Τζόνσον παραμένει επικεφαλής της κυβέρνησης, ανέφερε η Ντάουνινγκ Στριτ, και εργάζεται από το νοσοκομείο. Στην καθημερινή κυβερνητική σύσκεψη για τον κορωνοϊό τη Δευτέρα προέδρευσε ο υπουργός Εξωτερικών, Ντομινίκ Ράαμπ, ο οποίος και θα αναλάβει τα ηνία σε περίπτωση που αποφασιστεί ότι ο Τζόνσον δεν μπορεί να εργάζεται πλέον.

Πάντως, το αυριανό υπουργικό συμβούλιο αναβλήθηκε. Σε ό,τι αφορά τις εκκλήσεις ότι πρέπει να αντικατασταθεί ο πρωθυπουργός λόγω της κατάστασής του, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης ανέφερε ότι ο Τζόνσον θα ακολουθήσει τις συμβουλές των γιατρών του σε αυτό το ζήτημα.

Με πληροφορίες από «Guardian»

 

 

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΚΑΡΑΚΑΣ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Βενεζουέλα: Η αμερικανική πρεσβεία στο Καράκας ανοίγει ξανά επτά χρόνια μετά το κλείσιμό της

Οι Ηνωμένες Πολιτείες διέκοψαν τις διπλωματικές σχέσεις με το Καράκας το 2019, λίγο αφότου έκριναν παράνομη την επανεκλογή του Νικολάς Μαδούρο μετά από εκλογές που θεωρήθηκαν ευρέως ότι αμαυρώθηκαν από νοθεία
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΗΠΑ

Διεθνή / Νέες απειλές Τραμπ κατά Ιράν: «Θα καταστρέψουμε τις μονάδες ενέργειας» - «Δεν υπάρχει καμία διαπραγμάτευση» απαντά η Τεχεράνη

«Αυτό που έχει προταθεί είναι μηνύματα που έχουμε λάβει μέσω μεσαζόντων, τα οποία υποδηλώνουν την επιθυμία των ΗΠΑ για διαπραγματεύσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Διεθνή / «Ο πρίγκιπας Φίλιππος έπασχε από καρκίνο στο πάγκρεας», σύμφωνα με νέο βιβλίο που κυκλοφόρησε

Οι αποκαλύψεις που φέρεται να έκανε συγγραφέας, γνωστός κυρίως για βιβλία που αφορούν τη βασιλική οικογένεια - Τι έγραψε για «την τελευταία νύχτα του Φιλίππου»;
THE LIFO TEAM