Κορωνοϊός: Το μήνυμα του Μπόρις Τζόνσον από το νοσοκομείο - Του χορηγήθηκε οξυγόνο

Κορωνοϊός: Το μήνυμα του Μπόρις Τζόνσον από το νοσοκομείο - Του χορηγήθηκε οξυγόνο Facebook Twitter
ΕPA
1

Το πρώτο του μήνυμα από το νοσοκομείο έστειλε ο Μπόρις Τζόνσον μέσω Twitter, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται λόγω επίμονων συμπτωμάτων του κορωνοϊού.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας μεταφέρθηκε το βράδυ της Κυριακής στο νοσοκομείο. Εκεί χρειάστηκε να του χορηγηθεί οξυγόνο, κάτι που μετέδωσαν νωρίτερα βρετανικά ΜΜΕ και δεν το διέψευσε η Ντάουνινγκ Στριτ. Πάντως, η κυβέρνηση επιμένει ότι ο Τζόνσον παραμένει επικεφαλής, καθώς εργάζεται από το νοσοκομείο.

«Χθες το βράδυ, ακολουθώντας τη συμβουλή του γιατρού μου, πήγα στο νοσοκομείο για κάποιες εξετάσεις ρουτίνας, καθώς έχω ακόμη συμπτώματα του κορωνοϊού. Είμαι ευδιάθετος και σε επαφή με την ομάδα μου, καθώς δουλεύουμε μαζί για να καταπολεμήσουμε τον ιό και να τους κρατήσουμε όλους ασφαλείς» έγραψε στο Τwitter ο Βρετανός πρωθυπουργός, ενώ ευχαρίστησε τους εργαζόμενους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS).

«Θα ήθελα να πω ένα ευχαριστώ σε όλο το εξαιρετικό προσωπικό του NHS που φροντίζει εμένα και άλλους αυτήν τη δύσκολη στιγμή. Είστε οι καλύτεροι της Βρετανίας. Μείνετε όλοι ασφαλείς και παρακαλώ να θυμάστε να μένετε σπίτι για να προστατεύετε το NHS και να σώσετε ζωές» έγραψε ακόμη στην ανάρτησή του.


Με πυρετό και βήχα ο Τζόνσον

Ο Μπόρις Τζόνσον παραμένει στο νοσοκομείο St Thomas για παρακολούθηση έπειτα από μια «άνετη νύχτα» και είναι καλοδιάθετος, ανέφερε η Ντάουνινγκ Στριτ, που αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για την κατάστασή του.

Τα συμπτώματα του πρωθυπουργού, που έως τώρα περιγράφονταν ως ήπια, τώρα χαρακτηρίζονται «επίμονα» και επιβεβαιώθηκε ότι ο Τζόνσον έχει πυρετό και βήχα. Σε ερώτηση αν ο Βρετανός πρωθυπουργός έχει πνευμονία, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης περιορίστηκε να απαντήσει πως θα δημοσιοποιηθεί η οποιαδήποτε αλλαγή στην κατάστασή του.

«Είναι νωρίς να πούμε αν θα μείνει και δεύτερη νύχτα στο νοσοκομείο» ανέφερε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, που χαρακτήρισε παραπληροφόρηση ρωσικό δημοσίευμα που ανέφερε ότι ο Τζόνσον είναι σε αναπνευστήρα.

Ο Μπόρις Τζόνσον παραμένει επικεφαλής της κυβέρνησης, ανέφερε η Ντάουνινγκ Στριτ, και εργάζεται από το νοσοκομείο. Στην καθημερινή κυβερνητική σύσκεψη για τον κορωνοϊό τη Δευτέρα προέδρευσε ο υπουργός Εξωτερικών, Ντομινίκ Ράαμπ, ο οποίος και θα αναλάβει τα ηνία σε περίπτωση που αποφασιστεί ότι ο Τζόνσον δεν μπορεί να εργάζεται πλέον.

Πάντως, το αυριανό υπουργικό συμβούλιο αναβλήθηκε. Σε ό,τι αφορά τις εκκλήσεις ότι πρέπει να αντικατασταθεί ο πρωθυπουργός λόγω της κατάστασής του, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης ανέφερε ότι ο Τζόνσον θα ακολουθήσει τις συμβουλές των γιατρών του σε αυτό το ζήτημα.

Με πληροφορίες από «Guardian»

 

 

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM