ΗΠΑ: Παγκόσμιο αρνητικό ρεκόρ με 1.169 νεκρούς σε ένα 24ωρο

ΗΠΑ: Παγκόσμιο αρνητικό ρεκόρ με 1.169 νεκρούς σε ένα 24ωρο Facebook Twitter
Τραγικός απολογισμός με 1.169 θανάτους από κορωνοϊό σε 24 ώρες οι ΗΠΑ (EPA)
3

Παγκόσμιο αρνητικό ρεκόρ σημείωσαν οι ΗΠΑ με 1.169 θανάτους από κορωνοϊό μέσα σε ένα 24ωρο.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του πανεπιστημίου Johns Hopkins, την Πέμπτη, πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό νεκρών σε μία ημέρα, από την αρχή της πανδημίας παγκοσμίως.

Με 1.169 θανάτους να καταμετρώνται από τις 20:30 της Τετάρτης ως την ίδια ώρα χθες Πέμπτη, σύμφωνα με τα δεδομένα του πανεπιστημίου που ανανεώνονται συνεχώς, ο αριθμός των θυμάτων της πανδημίας στις ΗΠΑ έχει πλέον ανέλθει σε 5.926.

Το προηγούμενο θλιβερό παγκόσμιο ρεκόρ θανάτων εξαιτίας της πανδημίας μέσα σε 24 ώρες σε οποιοδήποτε κράτος είχε καταγραφεί την 27η Μαρτίου στην Ιταλία με 969 νεκρούς.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών παραμένει μέχρι σήμερα υψηλότερος στην Ιταλία με 13.915 θύματα και στην Ισπανία με 10.003, αντίστοιχα.

Από την Τετάρτη ως την Πέμπτη το βράδυ στις ΗΠΑ καταγράφηκαν επίσης 30.000 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό, ανεβάζοντας το σύνολο των ασθενών στη χώρα σε πάνω από 243.000, πάντα σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Οι ΗΠΑ είναι μακράν η χώρα του κόσμου με τον μεγαλύτερο αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στον κόσμο — πλέον έχουν ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο — καταγράφοντας το ένα τέταρτό τους.

Επίκεντρο της κρίσης παραμένει η Νέα Υόρκη. Η μεγαλούπολη θρηνεί πάνω από 1.500 νεκρούς και πλησιάζει τα 50.000 κρούσματα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησαν χθες Πέμπτη οι υγειονομικές αρχές της.

Πάνω από 1,3 εκατ. τεστ έχουν γίνει στη χώρα μέχρι στιγμής, είπε χθες ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης του Τύπου από την ομάδα διαχείρισης της κρίσης της πανδημίας στον Λευκό Οίκο.

«Κάνουμε πλέον πάνω από 100.000 τεστ την ημέρα», υπερθεμάτισε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, τα «περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου» τόσο σε απόλυτους αριθμούς όσο και κατ' αναλογία πληθυσμού (περίπου 330 εκατ. στις ΗΠΑ), όπως διαβεβαίωσε.

Ο Λευκός Οίκος προέβλεψε προχθές ότι η πανδημία θα στοιχίσει τη ζωή σε 100.000-240.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ.

Παράλληλα, ο Ντόναλντ Τραμπ επικαλούμενος νόμο του 1950, υπέγραψε διάταγμα όπου καλούνται όλοι οι αμερικανικοί κολοσσοί να κατασκευάσουν αναπνευστήρες, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πανδημία του κορωνοϊού.

 

Με πληροφορίες του ΑΠΕ

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χαμένος παράδεισος: Η κλιματική αλλαγή αλλάζει τα καλοκαίρια στην Ευρώπη

Περιβάλλον / Οι «χαμένοι παράδεισοι» της Ευρώπης: Πώς η κλιματική αλλαγή αλλάζει τα καλοκαίρια μας

Η έντονη ζέστη, οι υψηλές θερμοκρασίες αλλά και οι μακροπρόθεσμες συνέπειες της κλιματικής αλλαγής κάνουν τους πιο περιζήτητους προορισμούς της ηπείρου, τόπους προς αποφυγή
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: Η αναφορά του στη λίστα Έπσταϊν - Ποιους αποκάλεσε «κακούς ανθρώπους»

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Η αναφορά του στη λίστα Έπσταϊν - Ποιους αποκάλεσε «κακούς ανθρώπους»

Ο Αμερικανός πρόεδρος δέχεται επίθεση από υποστηρικτές του λόγω υποψιών ότι η κυβέρνησή του κρύβει λεπτομέρειες για τα εγκλήματα του Έπσταϊν για να προστατεύσει την πλούσια ελίτ — συμπεριλαμβανομένου του ίδιου
LIFO NEWSROOM
«Ένα μελλοντικό παλαιστινιακό κράτος θα σέβεται το διεθνές δίκαιο, τις γυναίκες και τις συμφωνίες»

Διεθνή / «Ένα μελλοντικό παλαιστινιακό κράτος θα σέβεται το διεθνές δίκαιο, τις γυναίκες και τις συμφωνίες»

Η πρώτη Παλαιστίνια ΥΠΕΞ, Βαρσέν Αγκχαμπεκιάν Σαχίν, μίλησε αποκλειστικά στο Euronews και κατήγγειλε αδράνεια της ΕΕ στη Γάζα - Υπόσχεται μεταρρυθμίσεις στην Παλαιστινιακή Αρχή
LIFO NEWSROOM
Συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Συρία μετά από σφοδρές συγκρούσεις με εκατοντάδες νεκρούς στη Σουέιντα

Διεθνή / Συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Συρία μετά από σφοδρές συγκρούσεις με εκατοντάδες νεκρούς στη Σουέιντα

Η κλιμάκωση στη νότια Συρία –με ταυτόχρονη εμπλοκή του Ισραήλ και πολιτική αστάθεια στην περιοχή της Σουέιντα– επαναφέρει το ζήτημα της εσωτερικής συνοχής στη Συρία
LIFO NEWSROOM
Η Λεπέν απειλεί να ανατρέψει τον Μακρόν λόγω κατάργησης αργιών και περικοπών 44 δισ. ευρώ

Διεθνή / Η Λεπέν απειλεί να ανατρέψει τον Μακρόν λόγω κατάργησης αργιών και περικοπών 44 δισ. ευρώ

«Η κυβέρνηση αυτή επιλέγει να επιτεθεί στους εργαζόμενους και στους συνταξιούχους αντί να κυνηγήσει τη σπατάλη», δήλωσε η Μαρίν Λεπέν, κλιμακώνοντας την πίεση προς τον πρωθυπουργό Φρανσουά Μπαϊρού
LIFO NEWSROOM