Δημοσκόπηση: To 82% εγκρίνει τα μέτρα για τον κορωνοϊό - Καθολική εμπιστοσύνη στον Σωτήρη Τσιόδρα

Δημοσκόπηση: To 82% εγκρίνει τα μέτρα για τον κορωνοϊό - Καθολική εμπιστοσύνη στον Σωτήρη Τσιόδρα Facebook Twitter
2

Το πώς εκλαμβάνουν οι πολίτες την πανδημία του κορωνοϊού, αλλά και πώς αξιολογούν τους έως τώρα χειρισμούς της κυβέρνησης αποτυπώνουν δύο δημοσκοπήσεις, η μία της Pulse για τον ΣΚΑΪ και η άλλη της Alco για το Open.

Στην έρευνα της Pulse που διενεργήθηκε πανελλαδικά το διάστημα 30 Μαρτίου – 1 Απριλίου οι πολίτες δηλώνουν σε ποσοστό 78% ότι ανησυχούν πολύ και αρκετά για την πανδημία μετά τα κρούσματα στη χώρα μας.

Στο ερώτημα κατά πόσο έχουν επηρεάσει την καθημερινότητα και τη ζωή της οικογένειας τους η επιδημία και τα μέτρα οι Έλληνες απαντούν σε ποσοστό 83% πολύ έως αρκετά. Μόλις το 10% δηλώνει μέτρια και το 4% λίγο και ελάχιστα έως καθόλου.

Το 82% αξιολογεί θετικά και μάλλον θετικά τις ενέργειες της κυβέρνησης για την πανδημία και το 14% μάλλον αρνητικά και σίγουρα αρνητικά.

Στην ερώτηση «πώς αξιολογείτε, μέχρι σήμερα, τις αποφάσεις και τις ενέργειες της κυβέρνησης στις πρόσφατες εξελίξεις στην επιδημία του κορωνοϊού», το 94% των ψηφοφόρων της ΝΔ κρίνουν μάλλον και σίγουρα θετικά τον τρόπο αντίδρασης της κυβέρνησης. Το ίδιο απαντά το 78% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και το 89% των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ.

Δημοσκόπηση: To 82% εγκρίνει τα μέτρα για τον κορωνοϊό - Καθολική εμπιστοσύνη στον Σωτήρη Τσιόδρα Facebook Twitter
Δημοσκόπηση: To 82% εγκρίνει τα μέτρα για τον κορωνοϊό - Καθολική εμπιστοσύνη στον Σωτήρη Τσιόδρα Facebook Twitter

Στο πώς αξιολογούν τη στάση και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, το 46% τις κρίνει σίγουρα και μάλλον θετικά και το 47% μάλλον και σίγουρα αρνητικά.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ διευρύνει το προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 23 μονάδες. Πιο συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει 45% και ο ΣΥΡΙΖΑ 22%, με το ΚΙΝΑΛ να ακολουθεί με 5,5%, το ΚΚΕ με 5%, η Ελληνική Λύση με 4,5% και το Μέρα25 με 2,5%. Άλλο Κόμμα επιλέγει το 4%. Ιδιαίτερα υψηλό, στο 8%, παραμένει το ποσοστό των αναποφάσιστων και όσων δεν απάντησαν. 

Tο 50% ζητά ισχυρότερα μέτρα για τους εργαζομένους

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Alco για το Open, 9/10 πολίτες θεωρούν την καθιερωμένη ημερήσια ενημέρωση από τον Σωτήρη Τσιόδρα, έγκυρη και επαρκή ενώ η συντριπτική πλειοψηφία τους αναγνωρίζει στην κυβέρνηση γρήγορα αντανακλαστικά στην διαχείριση της υγειονομικής αυτής κρίσης.

Αναφορικά με τα μέτρα που ελήφθησαν για τους εργαζόμενους, το 32% τα θεωρεί επαρκή ενώ το 50% ζητά ισχυρότερα μέτρα ενίσχυσης τους. Οι επιχειρήσεις, σε ποσοστό 31% τα θεωρούν επαρκή έναντι του 45% που τα θεωρούν μη επαρκή.

Δημοσκόπηση: To 82% εγκρίνει τα μέτρα για τον κορωνοϊό - Καθολική εμπιστοσύνη στον Σωτήρη Τσιόδρα Facebook Twitter

Ικανοποιημένοι από τον τρόπο που διαχειρίζεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την κρίση, δηλώνουν 8/10 πολίτες.

Το 44,5 των ερωτηθέντων θεωρούν πως η εικόνα που έχουν πλέον για το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι καλύτερη από αυτή που είχαν πριν ξεσπάσει η πανδημία. Μόλις το 8% θεωρεί ότι η εικόνα έχει επιδεινωθεί και το 38% απάντησε πως είναι σχεδόν ίδια.

Πολιτική
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

Πολιτική / Μητσοτάκης σε Ντόρα Μπακογιάννη και υπουργούς: Δικιά μου ευθύνη να αξιολογώ ατομικές συμπεριφορές

«Ο λόγος μας δεν οφείλει να είναι μόνο πειστικός, πρέπει να είναι και μετρημένος, ενιαίος και ακριβής» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο
THE LIFO TEAM
ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΘΗΝΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Πολιτική / Κώστας Μπακογιάννης: «Ο Δήμος Αθηναίων έχει αφεθεί στον αυτόματο»

«Δεν βγαίνουν τα μηχανήματα για το αντί-γκράφιτι, που να πούμε ότι ο Δήμος έχει ειδικά μηχανήματα, είχαμε πάρει ένα μηχάνημα για κάθε διαμέρισμα. Δεν βγαίνει το μηχάνημα για να καθαρίζουν τις τσίχλες. Τίποτα απ' όλα αυτά δεν βγαίνει» είπε ο Κώστας Μπακογιάννης
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΡΙΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΛΩΡΙΔΗΣ

Πολιτική / Τσίπρας: «Ο κ. Φλωρίδης οφείλει να παραιτηθεί σήμερα. Kι αν δεν το κάνει, ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να τον αποπέμψει»

Ο πρόεδρος της ΕΛ.Α.Σ. σχολίασε τη σημερινή απόφαση για την παραπομπή του Χρήστου Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο για την υπόθεση των Τεμπών
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

Πολιτική / Τσίπρας: «Εγώ ήμουν ο πρωθυπουργός που έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια και αποκατέστησε την αξιοπιστία της στις αγορές»

Το σχέδιο της ΕΛ.Α.Σ. για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των νοικοκυριών παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών
THE LIFO TEAM