Ισπανία: Η κυβέρνηση απαγόρευσε να κόβεται το ρεύμα ή το νερό σε καταναλωτές με απλήρωτους λογαριασμούς

Ισπανία: Η κυβέρνηση απαγόρευσε να κόβεται το ρεύμα ή το νερό σε καταναλωτές με απλήρωτους λογαριασμούς Facebook Twitter
1

Η Ισπανία απαγορεύει στις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας να κόβουν το ηλεκτρικό ρεύμα και το νερό σε καταναλωτές με απλήρωτους λογαριασμούς, στο πλαίσιο των μέτρων που στοχεύουν στη στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που έχουν πληγεί από την κρίση του νέου κορωνοϊού.

Το μέτρο έγινε σήμερα γνωστό από τον αντιπρόεδρο της ισπανικής κυβέρνησης Πάμπλο Ιγκλέσιας. Ο Ιγκλέσιας ανακοίνωσε, επίσης, ότι η κυβέρνηση θα επεκτείνει την αναστολή πληρωμών των ενυπόθηκων δανείων, συμπεριλαμβάνοντας τους ελεύθερους επαγγελματίες, τα έσοδα των οποίων έχουν επηρεαστεί από τα μέτρα καραντίνας.

Επιπλέον, θα καταβάλει ένα μηνιαίο επίδομα ύψους 440 ευρώ στους προσωρινούς εργαζόμενους που απολύθηκαν και δεν μπορούν να διεκδικήσουν επιδόματα ανεργίας.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Διεθνή / Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Τα αυξημένα μέτρα έρχονται λίγες ημέρες μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Παρισιού να ακυρώσει τη μεγάλη συναυλία της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στα Ηλύσια Πεδία
LIFO NEWSROOM
«Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Διεθνή / «Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Το κείμενο διατυπώνει ευθεία πολιτική στήριξη σε ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης, υποστηρίζοντας ότι ορισμένες χώρες «κινδυνεύουν να γίνουν κατά πλειονότητα μη ευρωπαϊκές»
LIFO NEWSROOM
Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Διεθνή / Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Η 22χρονη εντοπίστηκε στο Παρίσι από Ουκρανό δημοσιογράφο, ο οποίος τη ρώτησε πώς αισθάνεται για τις πράξεις του Ρώσου προέδρου, ενώ την κάλεσε να επισκεφτεί το Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Διεθνή / Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Ο υφυπουργός Παιδείας υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο, ενώ κατηγόρησε την Αριστερά ότι θέλει «να φέρνει drag queens και πορνοστάρ στα σχολεία για να μιλούν για σεξουαλική ρευστότητα και παρένθετη μητρότητα»
LIFO NEWSROOM