Ισπανία: Η κυβέρνηση απαγόρευσε να κόβεται το ρεύμα ή το νερό σε καταναλωτές με απλήρωτους λογαριασμούς

Ισπανία: Η κυβέρνηση απαγόρευσε να κόβεται το ρεύμα ή το νερό σε καταναλωτές με απλήρωτους λογαριασμούς Facebook Twitter
1

Η Ισπανία απαγορεύει στις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας να κόβουν το ηλεκτρικό ρεύμα και το νερό σε καταναλωτές με απλήρωτους λογαριασμούς, στο πλαίσιο των μέτρων που στοχεύουν στη στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που έχουν πληγεί από την κρίση του νέου κορωνοϊού.

Το μέτρο έγινε σήμερα γνωστό από τον αντιπρόεδρο της ισπανικής κυβέρνησης Πάμπλο Ιγκλέσιας. Ο Ιγκλέσιας ανακοίνωσε, επίσης, ότι η κυβέρνηση θα επεκτείνει την αναστολή πληρωμών των ενυπόθηκων δανείων, συμπεριλαμβάνοντας τους ελεύθερους επαγγελματίες, τα έσοδα των οποίων έχουν επηρεαστεί από τα μέτρα καραντίνας.

Επιπλέον, θα καταβάλει ένα μηνιαίο επίδομα ύψους 440 ευρώ στους προσωρινούς εργαζόμενους που απολύθηκαν και δεν μπορούν να διεκδικήσουν επιδόματα ανεργίας.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Οι στενότεροι συνεργάτες του Τραμπ εκτιμούν πως ο πόλεμος με το Ιράν θα διαρκέσει έως το 2029

Οι συζητήσεις κεκλεισμένων των θυρών πραγματοποιούνται ενώ ο Τραμπ δηλώνει ότι ο πόλεμος θα τελειώσει «αμέσως» μετά τις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου, «επειδή δεν μπορούν να αντέξουν άλλο»
THE LIFO TEAM
ANTHROPIC ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΟΠΛΟ

Διεθνή / Η Anthropic λέει ότι μπλόκαρε πιθανές προσπάθειες ανάπτυξης βιολογικών όπλων με το Claude

Η εταιρεία διέκοψε αρκετές χρήσεις των μοντέλων της από επιστήμονες, καθώς έκρινε ότι η έρευνά τους θα μπορούσε να συμβάλει στην ανάπτυξη επικίνδυνων βιολογικών παραγόντων
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Διεθνή / Οι ΗΠΑ ζητούν από χώρες του ΝΑΤΟ να αποχωρήσουν από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο έχει αρμοδιότητα να διώκει πρόσωπα για τα σοβαρότερα διεθνή εγκλήματα, μεταξύ των οποίων η γενοκτονία, τα εγκλήματα πολέμου και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας
THE LIFO TEAM