Παπαντωνίου: «Πράσινο φως» για αποφυλάκιση - Δεν έχει τα 150.000 της εγγύησης, λέει ο δικηγόρος του

Παπαντωνίου: «Πράσινο φως» για αποφυλάκιση - Δεν έχει τα 150.000 της εγγύησης, λέει ο δικηγόρος του Facebook Twitter
Ο Γιάννος Παπαντωνίου αδυνατεί να καταβάλει την εγγύηση, σύμφωνα με τον δικηγόρο του (Πηγή φωτό EUROKINISSI)
1

Το «πράσινο φως» για την αποφυλάκιση του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Γιάννου Παπαντωνίου, έδωσε με βούλευμά του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, λίγο πριν εκπνεύσει το 18μηνο της προσωρινής κράτησής του.

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Δημητρακόπουλο, συνήγορο του κ. Παπαντωνίου ο οποίος είχε προφυλακιστεί για την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων, το δικαστικό συμβούλιο έκανε δεκτή την αίτηση αποφυλάκισης του πρώην υπουργού και αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Συγκεκριμένα, οι περιοριστικοί όροι περιλαμβάνουν καταβολή εγγύησης 150.000 ευρώ, του απαγορεύεται η έξοδος από τη χώρα, ενώ υποχρεωτικά πρέπει να εμφανίζεται δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. Όμως, σύμφωνα με τον κ. Δημητρακόπουλο, η αδυναμία εξεύρεσης του χρηματικού ποσού της εγγύησης κρατάει τον Γιάννο Παπαντωνίου εντός των φυλακών Κορυδαλλού.

Αναλυτικά η δήλωση του Μιχάλη Δημητρακόπουλου, σύμφωνα με το CNN:

«Από την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020 έχει εκδοθεί βούλευμα από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών (Πρόεδρος ο κ. Σεβαστίδης) κατόπιν σχετικής αιτήσεως του Γιάννου Παπαντωνίου, σύμφωνα με το οποίο γίνεται δεκτή η αίτησή του και αντικαθίσταται η προσωρινή του κράτηση με τους εξής περιοριστικούς όρους:

α) Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα
β) Εμφάνιση δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της κατοικίας του
γ) Καταβολή εγγύησης ύψους 150.000 ευρώ!!

Ο κύριος Γιάννος Παπαντωνίου παραμένει στις φυλακές, γιατί αδυνατεί να καταβάλει την εγγύηση.

Στην περίοδο του δράματος τους κορωνοϊού, όπου στις φυλακές οι συνθήκες κράτησης είναι εξαιρετικά δυσχερείς, η Πολιτεία μελετά τη λήψη εκτάκτων μέτρων για την πληθυσμιακή αποσυμφόρηση των φυλακών, μετά από 17 μήνες κράτησης του κυρίου Παπαντωνίου ηλικίας 71 ετών, με δεσμευμένη την κινητή και ακίνητη περιουσία του, η επιβολή αυτής της εξωφρενικής εγγύησης συνιστά κακοποίηση του ορθού δικανικού λόγου και συγχρόνως απόλυτη περιφρόνηση των ανθρωπιστικών αξιών».

Πολιτική
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ

Πολιτική / Απελάσεις μεταναστών ακόμη και με περιοριστικούς όρους ζητά ο Χρυσοχοΐδης

«Θα γεμίσουν» τα κέντρα κράτησης, δηλώνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη - Προαναγγέλλει διάταξη για μισθώσεις διαμερισμάτων και αστυνομικές επιχειρήσεις «ώστε να τους πετάξουμε έξω»
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ

Πολιτική / Μητσοτάκης για ενεργειακή κρίση: «Καμία χώρα δεν είναι Γαλατικό Χωριό μακριά από την παγκόσμια καταιγίδα»

«Αυτός ο χειμώνας θα είναι δύσκολος, κάθε ένταση και χτύπημα σε Ορμούζ και Ουκρανία δημιουργούν μια μεγάλη αναταραχή και ένα σπιράλ αυξήσεων σε πετρέλαιο, φυσικό αέριο, διεθνή πληθωρισμό και υψηλό κόστος ζωής» τόνισε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ

Πολιτική / Αλέξης Τσίπρας: «Δεν είναι αντίπαλός μου ο Ανδρουλάκης, αλλά ο Μητσοτάκης»

«Σέβομαι το ΠΑΣΟΚ, όπως σέβομαι και το ΚΚΕ, όπως σέβομαι και τον ΣΥΡΙΖΑ που θέλει να διατηρήσει την παρουσία του. Δεν επιτέθηκα εγώ να τους ξεκληρίσω, να τους διαλύσω» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας
THE LIFO TEAM