Χαρδαλιάς: Ο επαναπατρισμός δεν είναι γενικός - Αφορά Έλληνες με ειδικούς λόγους

Χαρδαλιάς: Ο επαναπατρισμός δεν είναι γενικός - Αφορά Έλληνες με ειδικούς λόγους Facebook Twitter
2

Τα τελευταία στοιχεία για τα έκτακτα μέτρα βρίσκονται σε ισχύ, τους επαναπατρισμούς και τις αναστολές πτήσεων ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πανδημία του κορωνοϊού.

Ο κ. Χαρδαλιάς ξεκίνησε με μία εξέλιξη που όπως είπε, κάνει ευκολότερη την καθημερινότητά μας, στη δύσκολη αυτή συγκυρία. Με τη δυνατότητα που θα έχουν οι πολίτες να λαμβάνουν τις ιατρικές συνταγές στο κινητό, χωρίς να χρειάζεται να τις προσκομίζουν τυπωμένες στον φαρμακοποιό, καθώς τίθεται σε δοκιμαστική λειτουργία η εφαρμογή για την άυλη συνταγογράφηση. Ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε ότι η νέα διαδικασία είναι προαιρετική μέσω του gov.gr.


Όπως ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς, από αύριο Κυριακή 29/3 στις 3 το πρωί έως τις 15/4 στις 3 το πρωί αναστέλλονται οι πτήσεις από και προς την Ολλανδία. Αλλά και τη Γερμανία που δεν έχουν προορισμό την Αθήνα.

Ως προς τους ανθρώπους που βρίσκονται στο εξωτερικό και ζητούν επαναπατρισμό τους, εξήγησε πως «δεν κάνουμε γενικό επαναπατρισμό γιατί αυτό θα ήταν ολέθριο για τη χώρα μας» και πως η διαδικασία αυτή αφορά τους ανθρώπους που έχουν «πολύ ειδικούς λόγους» να επιστρέψουν στην Ελλάδα. 

«Ειδiκές περιπτώσεις είναι οι έγκυες, όσοι έχουν μείνει άστεγοι κλπ. Χτες επέστρεψαν από το Χίθροου 30 άτομα με προβλήματα υγείας. Δεν γίνεται γενικός επαναπατρισμός, οφείλουμε να προστατέψουμε τη δημόσια υγεία στη χώρα» επανέλαβε ο κ. Χαρδαλιάς. 

Έκανε δε, ειδική μνεία στους εθελοντές, χαρακτηρίζοντας την ανταπόκριση των πολιτών για εθελοντική προσφορά «συγκινητική» και γνωστοποιώντας πως οι αιτήσεις των επίδοξων εθελοντών ξεπερνούν τις 10.000. 

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αντικρουόμενες απόψεις για τους «τσαμπουκαλεμένους» Έλληνες που εγκλωβίστηκαν στο Λονδίνο
Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΠΗΛΙΟ DANIEL

Ελλάδα / Κακοκαιρία στο Πήλιο: Ξανά στον εφιάλτη των πλημμυρών - Καταγγελίες για εκκρεμή έργα μετά τον Daniel

Πλημμυρισμένα σπίτια και επιχειρήσεις στο Νότιο Πήλιο – «Τρία χρόνια μετά τον Daniel δεν έχει γίνει στην εκβολή του ποταμού απολύτως τίποτα», καταγγέλλει κάτοικος του Πλατανιά
THE LIFO TEAM
ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΑΤΤΙΚΗ ΡΟΔΟ ΜΥΚΟΝΟ

Ελλάδα / Χωριάτικο: Πώς δρούσε το μεγάλο κύκλωμα - Η δικογραφία ξεπερνά τις 850 σελίδες

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται 149 κατηγορούμενοι, με τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν, να αφορούν μεταξύ άλλων, εγκληματική οργάνωση, φοροδιαφυγή και μη καταβολή χρεών και ασφαλιστικών εισφορών
THE LIFO TEAM