Ιερώνυμος για Πάσχα: Παρακαλώ την πολιτεία να κάνει ό,τι μπορεί, φροντίζοντας πάντα το γενικό συμφέρον

Ιερώνυμος για Πάσχα: Παρακαλώ την πολιτεία να κάνει ό,τι μπορεί, φροντίζοντας πάντα το γενικό συμφέρον Facebook Twitter
EUROKINISSI
8

Όλοι έχουμε υποχρέωση να ξεχάσουμε αυτά που είχαμε συνηθίσει και να προσαρμοστούμε στην κατάσταση, δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

«Με τα δεδομένα τα σημερινά, κάνοντας σύγκριση του τι γίνεται γύρω μας, νομίζω σε κατάλληλη ώρα κινήθηκε όλη η διαδικασία και έχουμε υποχρέωση να σταθούμε γύρω από αυτή την υπόθεση όλοι. Να ξεχάσουμε τις ιδιαιτερότητές μας, να ξεχάσουμε πολλά πράγματα που είχαμε συνηθίσει, να προσαρμοστούμε σε αυτή την κατάσταση», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην ΕΡΤ, αναφερόμενος στα μέτρα για τον κορωνοϊό, που περιελάμβαναν και αναστολή των λειτουργιών στις εκκλησίες.

Χθες, με επιστολή προς την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και η Ιερά Σύνοδος ζήτησαν να επιτραπεί η τέλεση της θείας λειτουργίας και των ιερών ακολουθιών κανονικά, αλλά κεκλεισμένων των θυρών.

Σε ερώτημα για το τι θα γίνει με τις εκκλησίες το Πάσχα, ο κ. Ιερώνυμος ανέφερε ότι ο «πόνος για τη μη τέλεση των λειτουργιών» μεγαλώνει καθώς περνούν οι ημέρες, ενώ κάλεσε την πολιτεία να κάνει «ό,τι μπορεί και νομίζει», λαμβάνοντας υπόψη τα αιτήματα των πιστών, φροντίζοντας πάντα το γενικότερο συμφέρον.

«Όσο περνάνε αυτές οι ημέρες και πλησιάζει το Άγιο Πάσχα είναι μεγάλο το χτύπημα, μεγάλος ο πόνος. Και πιστεύω- παρακολουθώντας την εξέλιξη των πραγμάτων- και η πολιτεία θα βρει την δυνατότητα, θα δει βέβαια, τις συνθήκες που επικρατούν και παρακαλώ από αυτή τη θέση να κάνει ό,τι νομίζει, ό,τι μπορεί, να δώσει έναν αέρα, μια διευκόλυνση και στην ψυχική ανάταση των ανθρώπων που είναι τόσο κουρασμένοι και το επιθυμούν», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

«Τα τηλέφωνά μας χτυπούν καθημερινά από ανθρώπους στους οποίους προσπαθούμε να εξηγήσουμε ότι είμαστε σε ειδική κατάσταση και πως ό,τι κάνουμε το κάνουμε για να μη γίνει κάτι χειρότερο. Ας ελπίσουμε ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα και η πολιτεία θα λάβει σοβαρά υπόψη αυτά τα αιτήματα, φροντίζοντας πάντα για το γενικότερο συμφέρον», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση για το αν έχουν δεχθεί όλοι οι ιεράρχες την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, ο κ. Ιερώνυμος σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Ο Αρχιεπίσκοπος συντονίζει, δεν αποφασίζει, δεν είναι αυτός ο οποίος λέει "κάντε αυτό" και όλοι θα κάνουν αυτό που λέει. Ο Αρχιεπίσκοπος απλώς είναι εκείνος ο οποίος προηγείται στη σκέψη, συντονίζει ενέργειες και οι ενέργειες που γίνονται πρέπει να είναι κάτω από την έγκριση της πλειοψηφίας ΔΙΣ ή της Ιεραρχίας».

Ελλάδα
8

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γυναικοκτονία στον Βόλο: Ο 13χρονος γαντζώθηκε στο λαιμό του πατέρα του για να σώσει τη μητέρα του

Ελλάδα / Γυναικοκτονία στον Βόλο: Ο 13χρονος γαντζώθηκε στο λαιμό του πατέρα του για να σώσει τη μητέρα του

Βλέποντας τη μητέρα τους να τρέχει να σωθεί και τον πατέρα να την ακολουθεί με άγριες διαθέσεις, η 16χρονη κόρη και ο 13χρονος γιος, προσπάθησαν να την βοηθήσουν
LIFO NEWSROOM
Χίος: «Για να κάτσει ο Ατζούν Ιλιτζαλί, μας πέταξαν έξω», καταγγέλλουν τέσσερις Τουρκάλες τουρίστριες

Ελλάδα / Χίος: «Για να κάτσει ο Ατζούν Ιλιτζαλί, μας πέταξαν έξω», καταγγέλλουν τέσσερις Τουρκάλες τουρίστριες

Τέσσερις Τουρκάλες υποστηρίζουν ότι τις έδιωξαν από εστιατόριο στη Χίο για να καθίσει ο Ατζούν Ιλιτζαλί με την οικογένειά του - Η απάντηση του Τούρκου παραγωγού
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ