ΔΝΤ: Πρωτοφανής κατάσταση - Η πανδημία μετατράπηκε σε οικονομική κρίση

ΔΝΤ: Πρωτοφανής κατάσταση - Η πανδημία μετατράπηκε σε οικονομική κρίση Facebook Twitter
3

Η πανδημία του κορωνοϊού θα οδηγήσει σε μείωση της παγκόσμιας παραγωγής το 2020, δήλωσαν κορυφαίοι αξιωματούχοι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Παράλληλα, πρόσθεσαν πως «ένας εξαιρετικά μεγάλος αριθμός χωρών» χρειάζεται έκτακτη χρηματοδότηση από το Ταμείο.

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, και ο πρόεδρος της Διεθνούς Νομισματικής και Χρηματοπιστωτικής Επιτροπής, Λεσέτια Γκανγιάγκο, ανέφεραν σε κοινή δήλωσή τους ότι το ΔΝΤ διερευνά περαιτέρω επιλογές, πέραν των παραδοσιακών δανείων που χορηγεί, για να περιορίσει τις ελλείψεις συναλλάγματος που αντιμετωπίζουν πολλές αναπτυσσόμενες χώρες.

«Βρισκόμαστε σε μια πρωτοφανή κατάσταση, όπου μια παγκόσμια πανδημία υγείας έχει μετατραπεί σε οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση. Με την αιφνίδια διακοπή της οικονομικής δραστηριότητας η παγκόσμια παραγωγή θα συρρικνωθεί το 2020» ανέφεραν οι δύο αξιωματούχοι στη δήλωσή τους μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Καθοδήγησης του Ταμείου (IMFC).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόλεμος Ιράν - Ισραήλ: Γιατί η Ρωσία μένει αμέτοχη, παρά τους στενούς δεσμούς με την Τεχεράνη;

Διεθνή / Πόλεμος Ιράν - Ισραήλ: Γιατί η Ρωσία μένει αμέτοχη, παρά τους στενούς δεσμούς με την Τεχεράνη;

Οι αναλυτές λένε ότι το Κρεμλίνο δίνει προτεραιότητα στον δικό του πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας, καθώς και στις σχέσεις του με τα έθνη του Κόλπου που δεν θέλουν ένα ισχυρότερο Ιράν
LIFO NEWSROOM
Η Νέα Ζηλανδία εγκρίνει τη χρήση παραισθησιογόνων μανιταριών για θεραπευτικούς σκοπούς

Διεθνή / Η Νέα Ζηλανδία εγκρίνει την ιατρική χρήση παραισθησιογόνων μανιταριών

«Η ψιλοκυβίνη παραμένει ένα μη εγκεκριμένο φάρμακο, αλλά επιτρέπεται πλέον να τη συνταγογραφήσει ένας πολύ έμπειρος ψυχίατρος σε ασθενείς με κατάθλιψη» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας της Νέας Ζηλανδίας
LIFO NEWSROOM