ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Χοντρή και ελκυστική

Χοντρή και ελκυστική Facebook Twitter
62

O διευθύνων σύμβουλος της Abercrombie & Fitch, Mike Jeffries, αντιμετωπίζει έντονη κριτική μετά τη δήλωσή του ότι τα ρούχα της αλυσίδας απευθύνονται σε «κουλ, όμορφους ανθρώπους» κι επειδή δεν πουλάει μεγάλα νούμερα. Η μπλόγκερ The Militant Baker το είδε σαν ευκαιρία να δείξει αυτά που ο Jeffries δεν θέλει.

 

Η Jes έγραψε μια ανοιχτή επιστολή στον Jeffries σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του μαζί με αυτές τις φωτογραφίες, όπου ποζάρει η ίδια μαζί με ένα μοντέλο που θα διάλεγε η εταιρεία.

1

Χοντρή και ελκυστική Facebook Twitter

«Το μόνο που κατάφερες με τα σχόλιά σου (ότι το αδύνατο σώμα είναι το ωραίο και ότι στα αντρικά ρούχα υπάρχουν μόνο νούμερα XL και XXL) είναι να ενισχύσεις την όχι πρωτότυπη ιδέα ότι οι χοντρές γυναίκες είναι κοινωνικά αποτυχημένες, χωρίς αξία, και ανεπιθύμητες».

2

Χοντρή και ελκυστική Facebook Twitter

«Ή, μάλλον, δεν κατάφερες μόνο αυτό. Επίσης δημιούργησες μια καταπληκτική ευκαιρία για κοινωνική αλλαγή».

3

Χοντρή και ελκυστική Facebook Twitter

«Στην κουλτούρα μας δε βλέπουμε ποτέ σέξι φωτογραφίσεις που εμφανίζουν κοντά, χοντρά, αντισυμβατικά μοντέλα μαζί με όχι κοντά, όχι χοντρά, μοντέλα-επαγγελματίες. Για να το πω με τα δικά σου λόγια: τους «απόκληρους» με τους «κουλ».

4

Χοντρή και ελκυστική Facebook Twitter

«H αντιπαράθεση μεταξύ δύο σωμάτων ταιριασμένων με ασυνήθιστο τρόπο είναι οπτικά ενοχλητική, και, ενώ εύχομαι να μην ήταν έτσι, κάνει τους θεατές να αισθάνονται άβολα».

5

Χοντρή και ελκυστική Facebook Twitter

«Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε εταιρείες σαν τη δική σας που διαιωνίζουν την ιδέα ότι οι χοντρές γυναίκες δεν είναι όμορφες. Αυτό είναι ανακριβές, αλλά αν κάποιος ξεφύλλιζε τον περίφημό σας κατάλογο, δεν θα με πίστευε».

6

Χοντρή και ελκυστική Facebook Twitter

«Έχω συμπεριλάβει μερικές φωτογραφίες. Παρακαλώ ενημερώστε με για τη γνώμη σας σχετικά».

7

Χοντρή και ελκυστική Facebook Twitter

«Άδραξα την ευκαιρία να δείξω ότι νιώθω καλά με το σώμα μου και να καμαρώσω χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα που εσείς δημιουργήσατε».

8

Χοντρή και ελκυστική Facebook Twitter

«Όχι μόνο ξέρω ότι είμαι σέξι, αλλά επίσης έχω την αυτοπεποίθηση να ποζάρω γυμνή με τρόπους που εσύ δεν τολμάς».

9

Χοντρή και ελκυστική Facebook Twitter

«Η ελπίδα μου είναι ότι ο συνδυασμός αυτών των σωμάτων που παρουσιάζουν αντίθεση κάποια μέρα θα είναι συνηθισμένος ως ένα κοινωνικά αποδεκτό ιδεώδες».

10

Χοντρή και ελκυστική Facebook Twitter

«Υ.Γ.1 Αν σκέφτεσαι να μου προσφέρεις ένα «σημαντικό ποσό» για να σταματήσω να φοράω τη μάρκα σας έτσι ώστε η συσχέτισή μου μ' αυτήν να «μην προκαλέσει σημαντική βλάβη στην εικόνα της εταιρείας», μη διστάσεις να μου στείλεις ένα email».

11

Χοντρή και ελκυστική Facebook Twitter

«Υ.Γ. 2 Σας ενημερώνω ότι το τισέρτ μεγέθους Large χωράει άνετα σε κάποια που φοράει νούμερο 22. Ίσως πρέπει να το εξετάσετε αυτό το θέμα».

12

[via]

Φωτογραφία
62

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Travelogue: Ένα φωτογραφικό λεύκωμα για τις ελληνικές επινοήσεις που λύνουν καθημερινά προβλήματα

Φωτογραφία / Travelogue: Ένα φωτογραφικό λεύκωμα αφιερωμένο στις λαϊκές ευρεσιτεχνίες

Μια πρωτότυπη συλλογή DIY κατασκευών από «ανώνυμους» designers, από διάφορα σημεία της Ελλάδας, που δίνουν λύσεις σε καθημερινά προβλήματα και ανάγκες, «πατέντες» με τις οποίες συνυπάρχουμε εδώ και χρόνια χωρίς απαραίτητα να το συνειδητοποιούμε.
M. HULOT
Ο κόσμος μας μέσα απο τα βραβεία του World Press Photo 2024

Φωτογραφία / Ο κόσμος μας μέσα από 28 βραβευμένες φωτογραφίες του World Press Photo 2024

Αντιπροσωπεύοντας τις πιο προβεβλημένες αλλά και παραγνωρισμένες ιστορίες, τα βραβευμένα έργα στρέφουν το βλέμμα σε μερικά από τα πιο σημαντικότερα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος σήμερα.
THE LIFO TEAM
Μπερτ Χάρντι: Μια έκθεση για έναν σπουδαίο λησμονημένο φωτορεπόρτερ

Φωτογραφία / Μπερτ Χάρντι: Μια έκθεση για έναν σπουδαίο, λησμονημένο φωτορεπόρτερ

Χάρη στην αυτοπεποίθηση και το θάρρος του, δημιούργησε κάποιες από τις πιο εμβληματικές εικόνες πολέμου του 20ού αιώνα αλλά και σουρεαλιστικές, πνευματώδεις φωτογραφίες δρόμου. Είναι περισσότερο γνωστός για τη ζεστή και ανθρώπινη αποτύπωση της καθημερινής Βρετανίας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Πηνελόπη Γερασίμου

Οι Αθηναίοι / Πηνελόπη Γερασίμου: «Βαρεθήκαμε στα υπόγεια, η διασκέδαση πρέπει να στραφεί προς το φως»

Η μουσική είναι απόλυτα συνδεδεμένη με τη δουλειά της, τα τελευταία χρόνια καταγράφει με τον φακό της μερικά από τα πιο σημαντικά events της Aθήνας. Η φωτογράφος που γνωρίζει καλά πώς κινείται η νύχτα της πόλης ξέρει πως πια παίζουν και πάρτι στα οποία δεν «χωράει», γιατί εκείνοι που τα διοργανώνουν δεν θέλουν να τα μάθει.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

σχόλια

17 σχόλια
ναι πολυ υγιες και ομορφο που εχουν παραμορφωθει τα κατω ακρα της απο το βαρος.απλα μας εχουν ψησει οτι δεν ειναι τρεντυ...και εμεις οι αβουλοι το δεχτηκαμε!
σε ένα όχι τόσο μακρυνό παρελθόν: κάπνισμα= υπέροχο αγχολυτικό. καπνιστές=μια χαρά άνθρωποισε ένα λίγο πιό μακρυνό παρελθόν: γυναίκα με θυραιοειδή=την κλείνανε σε σανατόριο και θεωρείτω τραγικά και ανεπιστρεπτί άρρωστησε μία όχι τόσο μακρυνή ήπειρο (βλέπε σχιστομάτηδες): το λευκό δέρμα είναι ομορφιά, καμιά κάτω από τον ήλιο. πόδια διατηρημένα σε μικρό μέγεθος με τεχνητά μέσα- προκαλώντας παραμόρφωση.άλλη ήπειρος (ευθεία κάτω): όμορφη αυτή που έχει τεράστιο -με τεχνητά μέσα λαιμό ή αυτή που έχει λιμάρει τα δόντια της σαν σαύραflash back to now: φίλες ελληνίδες, τροφαντούλες; ας τις πούμε μπάζα βρε αδερφέ. πάνε σουηδία. τις την πέφτουν όλοι στο μπαρ. (clue: είναι καστανές)παλαιότερος αιώνας: όμορφη η τροφαντούλα (ένδειξη ευημερίας), η αδύνατη ήταν μάλλον η χωριατοπούλα που ήταν φτωχή και δεν είχε φράγκο να φάει.κτλ κτλ κτλ κτλ.............
ολα οσα λες ειναι σωστα και για αυτο σου εδωσα και την θετικη μου!!παρολα αυτα δεν ζουμε στο 1800 και η επιστημη εχει αποδειξει πως τα παραπανω κιλα δεν ειναι υγεια αλλα εν δυναμει καρδιακο.η κυρια στις φωτογραφιες δεν ειναι τροφαντουλα αλλα παχια.το ευρωπαϊκο πρωτυπο του κοκο-σκελετου ειναι εξισου επικινδυνο με το αμερικανικο πρωτυπο της κουραδομηχανης.κατι υπαρχει αναμεσα στα δυο ακρα και δεν ξερω γιατι ειναι τοσο δυσκολο πια να το δουμε.
συμφωνώ μαζί σου.απλά προσωπικά ήθελα να εστιάσω στο ότι, το ότι ταμπελώνουμε τους συνανθρώπους μας,χοντρός, λεπτός, όμορφος, άσχημος, υγιής, άρρωστος κτλ είναι απλά ιδέες. δεν είναι η πραγματικότητα. η πραγματικότητα είναι ουδέτερη.η ταμπέλα είναι κάτι που συμβαίνει στο μυαλό μας.ίσως, αν δε μαχαιρώεσναμε ο ένας τον άλλον με τις απόψεις μας και την κριτική μας,και οι άνθρωποι ήταν ελεύθεροι, τότε η ζυγαριά θα πήγαινε ΦΥΣΙΚΑ στα κιλάπου είναι "υγιή" για τον καθένα μας ξεχωριστά βάσει του οργανισμού του.και δεν θα υπήρχαν παθολογίες. ψυχικές και σωματικές.επίσης, η επιστήμη εξελίσσεται συνεχώς, και δη η ιατρική, οπότε αυτό που θεωρούν υγιές σήμερα,δεν σημαίνει ότι θα το θεωρούν και σε 20 χρόνια ας πούμε. τεσπα. με καταλαβαίνεις νομίζω...
δεν εχουμε βαρεθει να ασχολουμαστε με το τι προβαλλουν τα μιντια; στην πραγματικη ζωη τα πραγματα ειναι διαφορετικα , υπαρχουν ολοι κοντοι ψηλοι ,χοντροι αδυνατοι , ασχημοι ομορφοι και ολοι μια χαρα επιβιωνουμε, με τους φιλους μας , τους ερωτες μας.Γιατι πρεπει να μπαινουμε σε αυτη τη διαδικασια;
τώρα μας ένοιαξε όλους η υγεία. όταν κάνουν φωτογραφίσεις με τσιγάρα και ποτά στο χέρι δε πειράζει. απλά χτυπάνε στο μάτι τα κιλά της και ότι δε μας είναι ευχάριστο στο μάτι βρίσκουμε τρόπους να το απωθούμε ''λογικά''. ο καθένας όπως αισθάνεται όμορφα. και όλοι εσείς που πρεσβεύετε την υγεία δλδ είστε κομπλέ με την χοληστερίνη σας? ή κάνετε συστηματικά γυμναστική? ή δεν αναπνέετε τόνους καυσαέριο?
Ποιός είπε ότι δεν πειράζει? Αλλά δεν έχει και σχέση με αυτό γιατί το θέμα των κιλών εμπεριέχει ρατσισμό. Το ότι είναι ανθυγιεινά τα κιλά πέραν του φυσιολογικού είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω, είναι κάτι λογικό και το αν αυτό δεν ταιριάζει στην αισθητική μου δεν μπορείς να το επικρίνεις εφόσον δεν προσβάλω, δεν μειώνω και δεν υποτιμώ κάποιον. Δεν κοιτάζω υποτιμητικά κανέναν κι επομένως δεν μπορείς να με κατηγορείς επειδή δεν μου αρέσει αυτό που βλέπω. Ούτε χρειάζεται να είμαι τέλεια για να μπορώ να πω τι μου αρέσει ή απόλυτα υγιής για να πω αν κάτι είναι υγιεινό ή όχι. Μου επιτρέπεις να έχω άποψη;;
Oλα δεν απευθυνονται σε ολους.Τα προτυπα καθοριζονται απο την οικογενεια, τους δασκαλους μας, απο τον ζωτικο μας κυκλο και οχι απο πωλητες ρουχων και υπερβαρους ή καχεκτικους.Χοντρη ... Nαι.Ελκυστικη... O,τι πειτε.Υγιης...;
Αφού αυτοπροσδιορίζεται "militant" θα μπορούσε να στρατεύσει τον εαυτό της στο στόχο του να αποκτήσει ένα ωραίο σώμα, αντί να γκρινιάζει που οι χοντρές δεν έχουν πέραση. Η υγιής απάντηση στην ανορεξία δεν είναι αυτό που βλέπουμε στις φωτογραφίες της. Είναι ένα σφριγηλό, γυμνασμένο σώμα με κανονικό βάρος.
Χμμμ...το να είσαι "cool" δεν έχει να κάνει με το μέγεθος του παντελονιού. Όσο ήμασταν στην λυκειακή ηλικία πίστευα ότι άλλοι ήταν τα δημοφιλή παιδιά, ακριβώς για τον λόγο που προσπαθούν να προωθήσουν. Αδύνατα μοντελάκια με φινιρισμένα προσωπάκια. Εμείς απλά περνούσαμε καλά και φενόταν. Μετά απο χρόνια κατάλαβα ότι στην πραγματικότητα εμείς είμασταν οι κούλ, που δεν μας ένοιαζε να δείξουμε κάτι τέτοιο. Και αυτό μου το είπε μια εκ των μοντελακίων.
Δεν είπε ότι την ενδιαφέρει η υγεία της, είπε ότι δεν είναι υγιές. Αυτή είναι μια διαπίστωση που μπορεί να κάνει ο καθένας αφού είναι γνωστό ότι τα πολλά ή τα λίγα κιλά δεν κάνουν καλό στον οργανισμό, δεν είπε ότι την νοιάζεται προσωπικά. Το αν χαλάει την αισθητική της ή όχι δεν το θίγει καν.
και οι δύο τύποι όμως προβάλλονται θέλοντας και μη, μιας και είναι μέρος της κοινωνίας μας και τους συναντούμε καθημερινά. έχει προκύψει όμως το φαινόμενο της αποξένωσης των παχύτερων γυναικών χωρίς ουσιαστικά να υπάρχει και κανένα εύλογο επιχείρημα. και μάλιστα ως επί το πλείστον αυτό γίνεται καθαρά για λόγους αισθητικής, πράγμα όμως που και πάλι δεν ισχύει, διότι η αισθητική και η ομορφιά είναι εντελώς υποκειμενικές.η πραγματικότητα είναι πως στο δρόμο, αν προσέξετε, θα δείτε γυναίκες από κανονικές μέχρι χοντρές. αν ρωτήσετε σε καταστήματα ενδυμάτων θα σας πουν πως τα μεγάλα νούμερα είναι αυτά που φεύγουν περισσότερο. άρα, ανάμεσά μας κυκλοφορούν ως επί το πλείστον 'μεγάλες' γυναίκες, που όμως η κοινωνία θέλει να τις αποκρύψει και να προβάλλει άλλα, αντίθετα στερεότυπα.
Μόνο που ξεχνάς κάτι. Πολλοί παχύσαρκοι άνθρωποι γεννήθηκαν έτσι. Από την πρώτη μέρα της ζωής τους είχαν κάποια περισσότερα κιλά (σημειωτέον πως τα πολλά κιλά ενός νεογέννητου θεωρούνται υγεία ενώ τα λίγα όχι), ενώ ανορεξικός γίνεται ή σε κάνουν...Προσωπικά θεωρώ πιο σωστό να προβάλλεται ένας φυσιολογικός "τροφαντός" άνθρωπος (δεν αναφέρομαι σε υπερβολές)παρά οι σχεδόν ανορεξικοί.Είμαι υπέρ του φυσιολογικού. Είτε από τη μία είτε από την άλλη.
@Ο Νοών...νοείτω: Το ότι τα πολλά κιλά του νεογνού θεωρούνται υγεία είναι παραδοσιακή αντίληψη, στην πραγματικότητα ένα νεογνό που γεννιέται υπέρβαρο κινδυνεύει από ένα σωρό προβλήματα, όπως είναι οι τραυματισμοί κατά τον τοκετό, ασφυξία, υπογλυκαιμία και αιματολογικές διαταραχές. Επίσης έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να παρουσιάσουν σακχαρώδη διαβήτη και παχυσαρκία στην ενήλικη τους ζωή, όπως έχεις αναφέρει κι εσύ...
Πριν μια δεκαπενταετία είχα πάρει μια μπλούζα από γνωστή εταιρεία που το μέγεθός της ήταν Large. Πέρυσι μια μικρότερη μπλούζα από αυτή έγραφε XXL. Και βασικά, αυτός είναι ο κανόνας. Δεν υπάρχουν μεγάλα μεγέθη. Τα μικρά έχουν βαφτιστεί μεγάλα.
Φίλε, στα αντρικά ρούχα της Abercrombie & Fitch υπάρχουν XL και XXL νούμερα-- μόνο στα γυναικεία δεν υπάρχουν. Δεν είναι η φωτογράφιση που διαχωρίζει τα φύλα. Επιπλέον, ένα από τα σημεία που σχολιάζει η συγκεκριμένη δουλειά είναι τα αποτελέσματα της αντιπαράθεσης δυο τόσο διαφορετικών σωμάτων. Το λέει ξεκάθαρα στην επιστολή.
Δεν είναι απαραίτητο (ούτε συνηθισμένο καν) μια κοπέλα με παραπάνω κιλά να έχει και ταίρι με παραπάνω κιλά,ξεκολλήστε πια! Άλλωστε αυτό που θέλει να πει με αυτές τις φώτο είναι κάτι τελείως διαφορετικό, και να τρίψει στην πλαστική μούρη του CEO ότι χωράει στο large της εταιρίας, αν και φοράει ν.22, αν και δεν θεωρείται 'cool' και νιώθει μια χαρά.