Απαγόρευση κυκλοφορίας: Έστειλε SMS για σούπερ μάρκετ και βρέθηκε 60 χλμ μακριά

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Έστειλε SMS για σούπερ μάρκετ και βρέθηκε 60 χλμ μακριά Facebook Twitter
Απαγόρευση κυκλοφορίας: Αυτοί που επιχείρησαν να ξεγελάσουν τα μέτρα αλλά πλήρωσαν πρόστιμο (Eurokinissi)
9

Συστηματικοί ήταν ο έλεγχοι της αστυνομίας σε πολίτες που βρέθηκαν εκτός σπιτιού μετά και τα έκτακτα μέτρα για την απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την αστυνομία μέχρι χθες το μεσημέρι βεβαιώθηκαν 766 παραβάσεις ενώ τα πρόστιμα ξεπέρασαν τα 160.

Μεταξύ αυτών και εκείνα από απείθαρχους που επιχείρησαν να ξεφύγουν από την απαγόρευση κυκλοφορίας με διάφορα τεχνάσματα.

Ένας πολίτης στη Χίο έκανε τη βόλτα του όταν είδε αστυνομικούς να τον πλησιάζουν, σύμφωνα με το ethnos.gr. Τότε έσπευσε να στείλει μήνυμα στο 13033 αλλά ήταν πλέον αργά καθώς οι αστυνομικοί τον είχαν εντοπίσει.

Ένας άλλος πολίτης που πέρασε από έλεγχο βρέθηκε να έχει όντως στείλει μήνυμα για αθλητικές δραστηριότητες. Η διαφορά ωστόσο ήταν ότι εντοπίστηκε να τις ασκεί 20 χλμ από το σπίτι του.

Εκτός από τους πεζούς και σε οδηγούς παρατηρήθηκαν αντίστοιχα φαινόμενα. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα πολίτη που με ειδική άδεια για σούπερ μάρκετ βρέθηκε περίπου 60 χλμ μακριά από τον τόπο κατοικίας του.

Ενώ πρόστιμο επιφύλαξε η αστυνομία και για οδηγό που όχι μόνο μετέφερε δύο ακόμα άτομα- ενώ το όριο σύμφωνα με τα έκτακτα μέτρα είναι δύο, οδηγός και συνοδηγός- αλλά κανείς τους δεν είχε ταυτότητα.

Ελλάδα
9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φωτιές σε όλη ην Ελλάδα: Νύχτα μάχης με τα πύρινα μέτωπα σε Μεσσηνία, Εύβοια, Χανιά, Δροσοπηγή, Κύθηρα

Ελλάδα / Φωτιές σε όλη την Ελλάδα: Πύρινα μέτωπα σε Μεσσηνία, Εύβοια, Χανιά, Δροσοπηγή, Κύθηρα

Εκτός ελέγχου εξαιτίας και των ισχυρών ανέμων η φωτιά στον Αητό Μεσσηνίας - Μάχη με τον χρόνο στην Εύβοια - Διάσπαρτες εστίες χωρίς ανέμους στη Δροσοπηγή - Ζητήθηκε διεθνής βοήθεια
LIFO NEWSROOM
Φωτιά στην Εύβοια: Εκτός ελέγχου τα μέτωπα - Εκκενώνονται οικισμοί, καίγονται γραμμές της ΔΕΗ

Ελλάδα / Φωτιά στην Εύβοια: Εκτός ελέγχου τα μέτωπα - Εκκενώνονται οικισμοί

Το πύρινο μέτωπο που κινείται προς το Αφράτι παρουσιάζει μεγάλη ένταση και ταχύτητα εξάπλωσης - Τεράστιες φλόγες ξεπέρασαν ακόμα και αντιπυρικές ζώνες πλάτους 15 μέτρων σε παραποτάμιες περιοχές
LIFO NEWSROOM
Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Δροσοπηγή: Το δεύτερο μέτωπο μπήκε στο Κρυονέρι - Μηνύματα από το 112

Ελλάδα / Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Δροσοπηγή: Το δεύτερο μέτωπο μπήκε στο Κρυονέρι - Μηνύματα από το 112

Το ένα μέτωπο καίει σπίτια στο Κρυονέρι - Το άλλο μέτωπο είναι στα όρια της Δροσοπηγής - Επιχειρούν 145 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 44 οχήματα, εθελοντές, 10 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα
LIFO NEWSROOM