Τραμπ: Άνοιγμα της οικονομίας, έστω κι αν αυξηθούν οι θάνατοι λόγω κορωνοϊού

Τραμπ: Άνοιγμα της οικονομίας, έστω κι αν αυξηθούν οι θάνατοι λόγω κορωνοϊού Facebook Twitter
«Όταν έχεις κακή οικονομία, έχεις θανάτους, περισσότερους από τον κορωνοϊό» δήλωσε ο Τραμπ (EPA)
3

Ο αριθμός των θανάτων στις ΗΠΑ λόγω του κορωνοϊου, αυξήθηκε κατά 100 χθες, αλλά ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει πρόθυμος να «ανοίξει» την αμερικανική οικονομία ξανά σε λίγες εβδομάδες.

«Η θεραπεία» για την πανδημία θα μπορούσε να είναι «χειρότερη από το ίδιο το πρόβλημα» δήλωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος, απορρίπτοντας επί της ουσίας την πανδημία ως ένα «καθαρά ιατρικό πρόβλημα».

Παράλληλα δήλωσε ότι είναι πρόθυμος να ανοίξει εκ νέου τις αμερικανικές επιχειρήσεις τις επόμενες εβδομάδες και όχι μήνες, ακόμα και όταν ο αριθμός των νεκρών από τον ιό συνεχίσει να αυξάνεται.

Ο πρόεδρος, ο οποίος ανησυχεί για τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού στην αμερικανική οικονομία, έκανε τις δικές του παρατηρήσεις σε συνέντευξη Τύπου στο Λευκό Οίκο τη Δευτέρα, όπου επανειλημμένα αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ότι θα ακούσει τις αρχές δημόσιας υγείας εάν τον συμβούλευαν να διατηρήσει έκτακτα περιοριστικά μέτρα, ακόμη και με κόστος για την οικονομία.

«Θα δούμε τι θα συμβεί», είπε.

Οι ΗΠΑ ανέφεραν περισσότερους από 100 θανάτους τη Δευτέρα, την πρώτη φορά που καταγράφεται τριψήφιος αριθμός σε 24 ώρες.

Συνολικά έχουν σημειωθεί 557 θάνατοι και σχεδόν 44.000 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις κορωναϊού στις ΗΠΑ, σύμφωνα με στοιχεία του Johns Hopkins.

Αλλά ο Πρόεδρος Τραμπ υποστήριξε ότι είναι απαραίτητο για την οικονομία να «ανοίξει στη χώρα μας» πάλι το συντομότερο δυνατό.

«Η χώρα μας δεν έγινε για να παραμένει κλειστή», είπε ο Τραμπ. «Αυτή δεν είναι μία χώρα που δημιουργήθηκε για αυτό» επέμεινε.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, οι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου επαίνεσαν τους Αμερικανούς για την «ανιδιοτέλεια» τους την πρώτη εβδομάδα των έκτακτων περιοριστικών μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊου.

Οι κορυφαίοι σύμβουλοι του Τραμπ, από τη άλλη αναφέρθηκαν στους υφιστάμενους κυβερνητικούς περιορισμούς ως μια «πρόκληση 15 ημερών» και δεσμεύθηκαν να επανεξετάσουν την ανάγκη για έκτακτα μέτρα μέσα σε μια μόνο εβδομάδα.

Ο πρόεδρος δήλωσε ωστόσο ότι περιμένει πως η ζωή θα επανέλθει στους φυσιολογικούς της ρυθμούς πολύ σύντομα, πολύ νωρίτερα από τρεις ή τέσσερις μήνες.

Ερωτηθείς δε, εάν ο Δρ Anthony Fauci, ο ανοσολόγος που έχει γίνει το δημόσιο πρόσωπο της αμερικανικής επιστημονικής κοινότητας κατά τη διάρκεια της πανδημίας, συμφωνεί μαζί του για ένα ενδεχόμενο εκ νέου άνοιγμα της οικονομίας τόσο σύντομα, ο Τραμπ είπε πως «Δεν συμφωνεί. Καταλαβαίνει ότι υπάρχει τεράστιο κόστος στη χώρα μας», πρόσθεσε.

«Οι άνθρωποι έχουν τεράστιο άγχος και κατάθλιψη και αυτοκτονικές τάσεις και άλλα τέτοια πράγματα, όταν δεν έχεις καλή οικονομία, έχεις θανάτους, σίγουρα...σε πολύ μεγαλύτερο αριθμό από ό, τι από τον κορωνοϊό» δήλωσε ο Τραμπ.

Με πληροφορίες του Guardian

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νορβηγία: Έκλεισε η πρεσβεία της Βενεζουέλας «χωρίς εξήγηση»

Διεθνή / Νορβηγία: Έκλεισε η πρεσβεία της Βενεζουέλας «χωρίς εξήγηση» - Πώς εμπλέκεται η φετινή νικήτρια του Νόμπελ Ειρήνης

«Ενημερωθήκαμε από την πρεσβεία της Βενεζουέλας ότι θα κλείσει τις πόρτες της, χωρίς να δώσει εξήγηση», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του νορβηγικού υπουργείου Εξωτερικών
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Οι αραβικές χώρες συνεργάζονταν με το Ισραήλ κρυφά παρά τις καταδίκες

Διεθνή / Γάζα: Οι αραβικές χώρες συνεργάζονταν με το Ισραήλ κρυφά παρά τις καταδίκες

Διαρρεύσαντα έγγραφα αποκαλύπτουν ότι ενώ τα αραβικά κράτη καταδίκασαν δημόσια τον πόλεμο στη Γάζα, ενίσχυσαν κρυφά τη στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ υπό την καθοδήγηση των ΗΠΑ – μια συνεργασία που μπορεί να διαμορφώσει τη μελλοντική εκεχειρία
LIFO NEWSROOM
Νόμπελ Οικονομίας 2025: Στους πρωτοπόρους της καινοτομίας που εξηγούν πώς η τεχνολογία αλλάζει τον κόσμο

Διεθνή / Νόμπελ Οικονομίας 2025: Στους πρωτοπόρους της καινοτομίας που εξηγούν πώς η τεχνολογία αλλάζει τον κόσμο

Η ανακοίνωση έγινε σε μια εποχή όπου η τεχνητή νοημοσύνη και η τεχνολογική επανάσταση επανακαθορίζουν την παραγωγικότητα, τη βιωσιμότητα και τις κοινωνικές ισορροπίες σε παγκόσμιο επίπεδο
LIFO NEWSROOM
Νετανιάχου αποθεώνει Τραμπ: «Κανένας Αμερικανός πρόεδρος δεν έδειξε τέτοιο σθένος και αποφασιστικότητα»

Διεθνή / Νετανιάχου αποθεώνει Τραμπ: «Κανένας Αμερικανός πρόεδρος δεν έδειξε τέτοιο σθένος και αποφασιστικότητα»

«Ο Θεός να ευλογεί εσάς, την οικογένειά σας, τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ισραήλ και τη φιλία ανάμεσα στις δύο χώρες της Επαγγελίας» σημείωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM