Τσακαλώτος: Ούτε να διανοηθεί ο Σταϊκούρας τη μη καταβολή δώρου Πάσχα

Τσακαλώτος: Ούτε να διανοηθεί ο Σταϊκούρας τη μη καταβολή δώρου Πάσχα Facebook Twitter
Τσακαλώτος κατά Σταϊκούρα, για το δώρο Πάσχα (Πηγή φωτό EUROKINISSI)
5

Στα σενάρια που αφορούν το δώρο Πάσχα αντέδρασε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος διαμηνύοντας στον Χρήστο Σταϊκούρα να «μην διανοηθεί» κάτι τέτοιο.

«Ο κύριος Σταϊκούρας είπε σήμερα ότι "αξιολογείται" η μη καταβολή στους εργαζόμενους του δώρου Πάσχα. Ούτε να το διανοηθεί. Αν η ΝΔ θέλει να πληρώσουν και αυτήν την κρίση οι εργαζόμενοι του θυμίζουμε ότι "αξιολογείται" και ο ίδιος», δήλωσε ο κ. Τσακαλώτος.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, δήλωσε ότι η κυβέρνηση αξιολογεί αν θα χορηγηθεί το δώρο Πάσχα στους εργαζομένους των επιχειρήσεων που πλήττονται από τον κορωνοϊό.

Σχετικά με την αναφορά του κ. Σταϊκούρα ότι δεν μπορεί να δεχθεί κριτική από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσακαλώτος σχολίασε: «Αυτό θα ήταν δικό του πρόβλημα αν ιδιώτευε. Όμως είναι υπουργός Οικονομικών. Οφείλει να σταματήσει να εστιάζει στο παρελθόν. Ο κόσμος ξέρει ποιες κυβερνήσεις χρεοκόπησαν τη χώρα, ποιες μας έκαναν ουραγό της Ευρώπης, ποιες έφεραν τα μνημόνια και ποια μας έβγαλε από αυτά. Ας αναλογιστεί γιατί τα δημόσια οικονομικά δεν πήγαν και τόσο καλά στη δική του θητεία, για την ατολμία της δικής του κυβέρνησης, αλλά και του Eurogroup που συμμετέχει».

Ακόμη, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δήλωσε ότι όταν ο υπουργός «αρνείται να ακούσει ότι πρέπει να καταβάλει το σύνολο του μισθού των εργαζομένων, να λάβει οριζόντια μέτρα για το σύνολο της οικονομίας, να δώσει έκτακτο επίδομα στα χαμηλά εισοδήματα, να νομοθετήσει για ακύρωση των απολύσεων που έχουν ήδη συμβεί, μεταθέτει ένα δικό του πρόβλημα σε πρόβλημα των εργαζομένων, των επιχειρήσεων αλλά και ολόκληρης της οικονομίας».

Τέλος, ο πρώην υπουργός Οικονομικών επέκρινε τον Χρήστο Σταϊκούρα και για την αναφορά στη μείωση πλεονάσματος. «Μετά τις δηλώσεις βουλευτή της ΝΔ ότι "ευχαριστούμε τον Ερντογάν γιατί έδωσε ευκαιρία στον Μητσοτάκη να δείξει το μέταλλό του", έρχεται τώρα ο κ. Σταϊκούρας να μας πει ότι έστω και με τον κορονοϊό μειώσαμε το πλεόνασμα! Είναι τουλάχιστον προκλητικό, από τη στιγμή που και ο ίδιος και ο κ. Μητσοτάκης είχαν δηλώσει ότι θα ζητήσουν μείωση του πλεονάσματος από το 2021», ανέφερε σχετικά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Οικονομία
5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ