Κορωνοϊός: Με απόφαση Μητσοτάκη αναστέλλονται οι λειτουργίες στις εκκλησίες

Κορωνοϊός: Με απόφαση Μητσοτάκη αναστέλλονται οι λειτουργίες στις εκκλησίες Facebook Twitter
31

Αναστέλλονται οι λειτουργίες σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω Twitter, στο πλαίσιο των μέτρων ανάσχεσης του κορωνοϊού.

Έτσι ακύρωσε την απόφαση της Ιεράς Συνόδου για «λιτές Κυριακάτικες λειτουργίες».

«Με απόφαση της κυβέρνησης αναστέλλονται οι λειτουργίες σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας. Εκκλησίες παραμένουν ανοικτές μόνο για ατομική προσευχή. Η προστασία της δημόσιας υγείας επιβάλλει ξεκάθαρες αποφάσεις» διεμήνυσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. 

Παράλληλα, και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως δήλωσε ότι αναστέλλεται η τέλεση κάθε είδους λειτουργίας και ιεροπραξίας σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, με εξαίρεση α) τις κηδείες και ταφικές εκδηλώσεις και β) την ατομική προσευχή, και στις δύο περιπτώσεις τηρουμένων αυστηρών μέτρων προστασίας (όπως αυτά θα εξειδικεύονται σε ΚΥΑ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας).

Η αναστολή ισχύει για το διάστημα από 16.3.2020 έως και 30.3.2020.

Νωρίτερα, μετά το πέρας της έκτακτης συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, είχε ανακοινωθεί πως οι ιεροί ναοί θα παραμείνουν ανοικτοί για κατ' ιδίαν προσευχή των πιστών, με την παραίνεση προς όλους και κυρίως τους ηλικιωμένους και όσους ανήκους σε ευπαθείς ομάδες, να παραμείνουν στα σπίτια τους. 

Παράλληλα αποφασίστηκε η λιτή τέλεση της θείας λειτουργίας τις επόμενες Κυριακές, μέχρι και το Σάββατο του Λαζάρου, 11/4, από 7 έως 8 το πρωί, η προσωρινή αναβολή όλων των καθημερινών ιερών ακολουθιών και η αναστολή γάμων και βαπτίσεων. Παρά τις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων, δεν δόθηκε καμία διευκρινιστική απάντηση σχετικά με το τι προβλέπεται για την θεία κοινωνία

Πολιτική
31

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η υπόθεση Καρουάνα Γκαλίζια ξαναρωτά: ποιος προστατεύει τους δημοσιογράφους;

Πολιτική / Η υπόθεση Καρουάνα Γκαλίζια θέτει ξανά το ερώτημα: ποιος προστατεύει τους δημοσιογράφους;

Η αθώωση του Γιόργκεν Φένεκ στη Μάλτα προκαλεί νέα οργή και ξαναφέρνει στο κέντρο την υπόθεση της δολοφονημένης δημοσιογράφου ως σύμβολο για την ελευθερία του Τύπου στην Ευρώπη.
THE LIFO TEAM
Τσίπρας από Θεσσαλονίκη: «Πατριωτική εισφορά» στο πλουσιότερο 1% και κατώτατος μισθός 1.000 ευρώ έως το 2027

Πολιτική / Τσίπρας από Θεσσαλονίκη: «Πατριωτική εισφορά» στο πλουσιότερο 1% και κατώτατος μισθός 1.000 ευρώ έως το 2027

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης παρουσίασε επίσης φοροελαφρύνσεις για οικογένειες και επιχειρήσεις, θέτοντας το δίλημμα των επόμενων εκλογών ως «διαφθορά ή κυβερνητική αλλαγή»
THE LIFO TEAM
ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΠΕΝΟΣ ΕΒΡΟΣ

Πολιτική / Ο Σταύρος Μπένος αποχώρησε από το σχέδιο «Έβρος Μετά» - «Παραιτούμαι για λόγους προσωπικής αξιοπρέπειας»

Εξηγώντας τους λόγους της αποχώρησής του, ο πρώην υπουργός τόνισε ότι πρόκειται για ζήτημα ευθύνης απέναντι τόσο στην προσωπική του διαδρομή όσο και στους πολίτες της περιοχής
THE LIFO TEAM