ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Τόσο διαρκεί ο έρως που πονεί

Τόσο διαρκεί ο έρως που πονεί Facebook Twitter
26

Λοιπόν,  στεγνά και χωρίς περιστροφές.

Ο έρωτας κρατά λιγότερο από εννέα μήνες.

Γιατί;

Κάτσε και άκου.

Τότε που λες, όταν ζούσαμε στις σπηλιές και πεθαίναμε στα δόντια κάποιου τυραννόσαυρου, δεν ξέραμε τίποτα για αντισύλληψη ή ρομαντικούς έρωτες.

Τότε που ο Βρασίδας φορούσε παντελόνια με original  animal print  μοτίβα και η Γίτσα στα μαλλιά της τα κοκαλάκια της γειτόνισσας που της έκλεψε την μπουγάδα,   έπρεπε... πώς να στο πω για να μη σοκαριστείς;

Θα το πω, μισή ντροπή δική σου και μισή δική μου.

Έπρεπε να αναπαραχθούν!

Σεξ και τέτοια χαζά μωρέ!

Προέβαιναν σε τέτοιες ασέλγειες, όχι επειδή το είχαν ανάγκη οι ίδιοι αλλά διότι το απαιτούσε  το πρόστυχο γονίδιο της αναπαραγωγής. Ήθελε βλέπεις να εξασφαλίσει μέσω αυτών των δυο αναπαραγωγικών μηχανών  την διαιώνισή του. Ρε σεις, δεν υπάρχει νόημα στον κόσμο, μην το ψάχνετε, μας πάει καροτσάκι το γονίδιο!

Τότε το λοιπόν, η φύση ή μάλλον το γονίδιο της αναπαραγωγής, τους ανάγκαζε να έρθουν σε σεξουαλική επαφή, να είναι συνεχώς  δίπλα, να κάνουν σχέδια για honeymoon, καρδούλες στις σπηλιές.

«Τους εξωθούσε στην «πορνεία» σαν σωστός νταβατζής», που θα έλεγε και ο Άνθιμος!

Να μ' ακούς εμένα, ξέρω τι λέω!

Λοιπόν, αν μετά τις πρώτες επαφές η θηλυκιά δεν έμενε έγκυος, τότε η φύση άναβε ταμπέλα με κόκκινα γράμματα από νέον.

«Βρείτε άλλο ταίρι, είστε ασύμβατοι. Try again. Αλλιώς μαύρο φίδι που σας έφαγε. Γα-τά-κια!»

Είμαστε βιολογικές μηχανές αλλά και προϊόντα αδιάκοπης  εξέλιξης, μερικών εκατομμυρίων χρόνων. Αυτό που είμαστε, υπόκειται  σε βιολογικές αρχές που δεν δίνουν καμία απολύτως σημασία στα κοινωνικά πρέπει και στους όρκους, υπέρ πίστης και μονογαμίας.

Η «οργανωμένη κοινωνία» άλλωστε, είναι πολύ πρόσφατο κατασκεύασμα, έχει δεν έχει μερικές χιλιάδες χρόνια στο κουρμπέτι. Η βιολογική μας ταυτότητα όμως, είναι κάτι ασύλληπτα παλιό.

Μόνο ο Μητσοτάκης προϋπήρχε αυτής!

Οι πρόγονοί μας, είχαν εξελικτικό συμφέρον να αποκοπούν / χωρίσουν, αν δεν κατάφερναν το επιδιωκόμενο, όχι για αυτούς αλλά για το φουκαριάρικο γονίδιο της αναπαραγωγής και διαιώνισης.

Έβαζαν που λες τέρμα στα χάδια και στους οργασμούς, τα λουλούδια και τα δωράκια και όπου φύγει, φύγει!

Ξεκινούσαν νέα απόπειρα-flirt (ο  θεός να το κάνεις flirt), με ακόμα μεγαλύτερη ένταση... their time was running out! Αν δεν χώριζαν και έμεναν άκληροι αλλά «ερωτευμένοι», μπορεί και να μην είχαμε γεννηθεί ξέρεις.

Αυτό το κόλπο, της πρώτης μέθης του έρωτα, δεν έχει πάψει να συμβαίνει, πρέπει με κάποιον τρόπο να μην έχουμε σώας τας φρένας ώστε να κάνουμε ότι κάνουμε χωρίς να καταλαβαίνουμε ότι στην ουσία ωθούμαστε να γεννήσουμε παιδιά!

Ο έρωτας σταματά αν μετά τους πρώτους μήνες δεν επιτευχθεί  γονιμοποίηση του θηλυκού. Ό,τι  απομένει είναι ένα διασωληνωμένο, αγγελάκι που διατηρείτε στην ζωή τεχνητά!

Το σώμα μας δεν μπορεί  να αντιληφθεί  -και ευτυχώς-  την δική μας επιθυμία να μην κάνουμε αμέσως παιδιά, να φοράμε προφυλακτικά ή να θέλουμε να ποθούμε την Γίτσα, με την  μανία των πρώτων μηνών, μέχρι να πεθάνουμε.

Not possible!

Αν το ζευγάρι κάνει παιδί τότε το πάθος και η ορμή μεταγγίζονται σε αυτό, αν όχι...το πεπρωμένο φυγείν αδύνατο.

Ο έρωτας είναι η μανία του γονιδίου μας να αναπαραχθεί, όλα τα άλλα είναι δικές μας φαντασιώσεις και δικαιολογίες για να νιώσουμε ότι δεν είμαστε μαριονέτες, στο θέατρο του παραλόγου, αλλά αυτόβουλα και υπεράνω πάσης φύσης, τυπάκια.

Προσωπικά, βρίσκω ιδιαίτερα ρομαντική αυτή την εξήγηση.

Είναι αφόρητα πιο σπαρακτικός ένας έρωτας καταδικασμένος να πεθάνει, από τα αμετροεπή «μαζί» και «για πάντα»!

26

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

15 σχόλια
ψυχαναγκαστική η ανάγκη μου να διαβάζω τα σχόλια κάτω από κάθε άρθρο που μου άρεσε...διαβάζοντας τα λοιπόν, νομίζω ότι μου ανέβηκε στο στόμα λίγο από το σουβλάκι που έφαγα. Ρε παιδιά, ο άνθρωπος προσπαθεί να σας πει το αυτονόητο. Η λέξη "έρως" είναι μία ανθρώπινη επινόηση για να περιγράψει το πάρτυ ορμονών, την σεξουαλική έλξη και όλα αυτά που η φύση προνόησε για να σε κάνει να θες να συνευρεθείς ερωτικά με το αντικείμενο του πόθου σου.ΌΛΑ αυτά έχουν ως απώτερο στόχο την αναπαραγωγή, και μόνο αυτήν. Τα υπόλοιπα (βλ. ομοφυλοφιλία, ζευγάρια ανίκανα να τεκνοποιήσουν κλπ) είναι φαινόμενα φυσιολογικά σε κοινωνίες ή αλλιώς αγέλες αν θέλουμε να μιλήσουμε για κοινωνίες ζώων..αν ένα ζευγάρι δεν τεκνοποιήσει εντός ενός έτους, το παρτυ ορμονών καταλαγιάζει και απομένει ένα αγνό είδος αγάπης που προκύπτει από το δέσιμο των δύο ατόμων.Αυτό το δέσιμο θα αναπτυσσόταν και σε περίπτωση εγκυμοσύνης, και σε κάθε περίπτωση θα εξυπηρετούσε την διαμόρφωση περιβάλλοντος ευνοϊκού για την ανάπτυξη του γόνου. ΕΛΕΟΣ με την νεραϊδική προσέγγιση της πραγματικότητας. Διαβάστε κανένα βιβλίο σχετικό με την ανθρώπινη φυσιολογία να ξεστραβωθείτε..
ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ!! ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙ! ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΟΥΜΙ: ΤΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΤΗΣ ΑΝΤΟΣΥΝΤΗΡΗΣ! ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΡΕΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ -ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ- ΚΙΝΗΤΗΡΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ 1.ΣΕΞ 2.ΤΡΟΦΗ 3.ΦΟΒΟΣ
κανεις πολυ μεγαλο λαθος , ξερεις δεν ειμαστε στο επιπεδο του ζωου πια, ο ανθρωπινος εγκεφαλος εχει εξελιχθει απο τοτε , διοτι αν ηταν ετσι δεν θα επιλεγαμε να μεινουμε με καποιον πχ στειρο , θα χωριζαμε και η φυση θα του εδειχνε το δρομο η πχ σημερα πολλες γυναικες επιλεγουν να μην κανουν παιδια κλπ κλπ Ο ερωτας και η αναπαραγωγη εχουν παει σε αλλο επιπεδο πια , δεν μας τραβαει η φυση αλλα ολα ειναι θεμα λογικων επιλογων...homo sapiens sapiens.Ο ερωτας δεν ειναι θεμα γονιδιου , ειναι θεμα ψυχοσυνθεσης , ενας ψυχαναλυτης μπορει να σας διαφωτισει επαρκως.
Νομίζω οτι διαχωρίζεται έννοιες που στη πραγματικότητα αλληλοσυμπληρώνονται και είναι σε διαρκή δυναμική και διαλεκτική σχέση.Συγκεκριμένα:1)άνθρωπος-ζώο 2)φύση/λογική 3)γονίδιο-ψυχή/ψυχοσυνθεση
Πρώτα από όλα, αφηγούμαι έναν πιθανό μηχανισμό ο οποίος αν λειτουργει έτσι, δεν πρέπει να χαμπαριάζει απο ηθική. Αν κατάλαβα καλά του(μηχανισμού) είναι το ίδιο περιττός ο γράφων(που δεν έχει παιδί) όσο και ένας ομοφυλόφιλος(που δεν έχει παιδί) ή ένας άνθρωπος που έχει υπερβεί την αναπαραγωγική του ηλικία....τον ενδιαφέρει μόνο η διαιώνιση του με κάθε κόστος!Μόνο και μόνο που προσπαθώ με "ανθρώπινες" λέξεις, να εξηγήσω τις διαθέσεις ενός γονιδίου είμαι ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ!Αυτά που γράφω δεν είναι το προσωπικό μου μανιφέστο αλλά ξεσπάσματα "έμπνευσης"...Δεν είμαι σε θέση να κριτικάρω καμία μορφή, επιλογή, στάση ζωής. Η ζωή είναι απείρως μεγαλύτερη από εμένα μην με παίρνεις στα σοβαρά!
Ελπίζω να καταλάβα λάθος ή να ξέφυγε από τη δική σου αντίληψη, αλλά μήπως θεωρείς ότι αφου οι ομοφυλόφυλοι δεν αναπαράγονται τότε πρέπει να βρουν άλλο (και επιβεβλημένα αντίθετου φύλου) ταίρι; Αν το πιστεύεις αυτό τότε να σε περάσω και για ομοφοβικό; Σε παρακαλώ πες μου οτι δεν εννοούσες κάτι τέτοιο...
δεν είμαι βιολόγος αλλά λογικά είμαστε σκλάβοι των ορμονών μας.Αν μου κάνεις ένεση αδρεναλίνης θα πεταχτώ στο ταβάνι, όσο ήρεμο γαιδούρι και εάν είμαι, αν μου δώσεις ναρκωτικά, λογικά, θα κάνω παλαβομάρες και θα αλλοιωθεί η συμπεριφορά μου, αν κάποιο κύτταρό μου είναι κακοπροαίρετο θα πάθω καρκίνο όσο και να μην το θέλω....παιδιά δεν έχω απαντήσεις, ευτυχώς!
δεν ειμαστε σκλαβοι των ορμονων μας ειμαστε σκλαβοι της ψυχοπαθολογιας μας , απο κει δημιουργουμε εμεις οι ιδιοι διαφορα.πχ οι παθησεις του θυρεοειδους που ειναι ψυχωσωματικη παθηση, ουσιαστικα λειπει μια ορμονη η την παραγουμε παραπανω απο το κανονικο ,οπως και να 'χει η ψυχοπαθολογια μας δημιουργει την δυσλειτουργια.Μαλλον οι ορμονες ειναι σκλαβες των ορεξεων μας :) κι ο καρκινος κατι παρομοιο ειναι στο μεγαλυτερο ποσοστο του.
Φοβάμαι ότι η εξήγηση περίπλοκων κοινωνιοψυχολογικών φαινομένων με απλή αναγωγή στη βιολογία μπορεί να οδηγήσει σε πολύ επικίνδυνους δρόμους. Αν κάποιο "γονίδιο" ευθύνεται αποκλειστικά για τον έρωτα, γιατί να μην υποθέσουμε ότι κάποια άλλα γονίδια ευθύνονται, π.χ., για τη βία ή τον ρατσισμό;
Δηλαδή αγαπητέ Zoetic , σύμφωνα με το άρθρο σας άνθρωποι που δεν μπορούν να αναπαράγουν λόγω παθολογικής αιτιας είτε λόγω διαφορετικών σεξουαλικών πεποιθήσεων δεν υπήρξαν ούτε θα υπάρξουν ερωτευμένοι ..
Απλα το προστυχογονιδιο δεν ξερει αν εγω οργανικα δεν μπορω να διαιωνιστω ή αν ως γυναικα εχω σεξουαλικη σχεση με αλλη γυναικα.Αυτο το ξερω μονο εγω.Λογικο ακουγεται απο τη μια αλλα απο την αλλη επειδη το μυαλο κανει αλλα κουμαντα, παραμενω ερωτευμενη μετα απο τρια χρονια και πολλοι αλλοι μετα απο πολλα περισσοτερα :-)
αν ο έρωτας δεν είχε να κάνει με την αναπαραγωγή δεν θα γινόταν με τον τρόπο που γίνεται, λογικά όμως το αίσθημα του έρωτα δεν έχει να κάνει με την ικανότητα ή την διάθεση να αναπαραχθείς... αν ήταν έτσι οι έφηβοι δεν θα ερωτεύονταν , είανι κάτι πιο βαθύ...ας με διορθώσει όποιος ξέρει κάτι παραπάνω
αυτό που κατάλαβα πως θέλει να πει είναι ότι μετά από ένα διάστημα αν δεν υπάρχουν παιδιά δεν μπορεί να υπάρξει και τόσο όμοια συνέχεια για το ζευγάρι άρα το μέλλον είναι και ο χωρισμός...λίγο φαλλοκρατικό αλλά όχι και τόσο ψέμα νομίζω...το καλό είναι ότι δεν πιάνει μόνο τον άνθρωπο αλλά πιάνει και τη φύση του ως ζώο με ένστικτα!καθένας όπως εκφράζεται και όπως αντιδρά με λίγα λόγια.ίσως να ταν ποιο ισότιμο άμα είχε πιάσει τις διαφορές άντρα-γυναίκα,τις φάσεις ωρίμανσης τους κλπ. τεσπα...
Ενδιαφέρουσα αντίληψη για τον έρωτα, που όμως αδυνατεί να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους αντρόγυνα χωρίς παιδιά μένουν μαζί και είναι και ερωτευμένα.
άλλο ή αγάπη, άλλο ο λυρισμός της καθημερινότητας, άλλο ο θαυμασμός...άλλο ο έρωτας...δίνουν άλλο περιεχόμενο στην έννοια!αλλά ακόμα και άδικο να έχουν, χαίρομαι που νιώθουν έτσι!
συμφωνώ και το ξαναλέω "τα ένστικτα της επιβίωσης και της αναπαραγωγής ειναι τα πιο ισχυρά ανθρώπινα" Και επηρεάζουν απόλυτα την ανθρώπινη συμπεριφορά... ΤΕΛΟΣ!