Θέμα στο Reuters και διεθνώς όσα υποστήριξε η Ιερά Σύνοδος για τον κοροναϊό

Θέμα στο Reuters και διεθνώς όσα υποστήριξε η Ιερά Σύνοδος για τον κοροναϊό Facebook Twitter
Μάλλον με απορία, θα διαβάσουν στο εξωτερικό την είδηση πως η Ιερά Σύνοδος είπε στους; Έλληνες πιστούς να μην φοβούνται πως θα κολλήσουν κοροναϊό με την Θεία Κοινωνία
4

Καθώς όλος ο πλανήτης παρακολουθεί ανήσυχος την εξάπλωση του θανάσιμου κοροναϊού, τα όσα υποστήριξε σήμερα η Ιερά Σύνοδος στην Ελλάδα, γίνονται θέμα διεθνώς.

Η είδηση πως οι επικεφαλής της εκκλησίας, υπέδειξαν στον κόσμο να μην φοβούνται καθώς ο κοροναϊός δεν μεταδίδεται με την Θεία Κοινωνία, μεταδίδεται από το Reuters και έχει ήδη αναπαραχθεί από μμε του εξωτερικού.

Το Reuters γράφει πως η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος δήλωσε ότι η Θεία Κοινωνία θα συνεχιστεί παρά την επιδημία του κοροναϊού. Η συζήτηση έχει ξεσπάσει στην βαθιά θρησκευόμενη Ελλάδα για το αν θα ήταν συνετό να συνεχίσει η Εκκλησία το τελετουργικό, όπου οι πιστοί μεταλαβαίνουν από το ίδιο κουτάλι.

Η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία προσπάθησε να σταματήσει τις φωνές που διαφωνούν τη Δευτέρα: «Δεν μπορεί να είναι αιτία εξάπλωσης της ασθένειας», δήλωσε η Ιερά Σύνοδος, το ανώτατο σώμα της Εκκλησίας.

Παρόλο που δεν ανέπτυξαν με λεπτομέρεια επιχειρήματα, τα ανώτερα μέλη της Εκκλησίας δήλωσαν πως η Θεία Λειτουργία αντιπροσωπεύει το αίμα και το σώμα του Χριστού και πως δεν μπορεί να σπιλωθεί. «Όποιος παρευρίσκεται στην Θεία Κοινωνία προσεγγίζει τον Θεό, ο οποίος έχει την δύναμη να θεραπεύσει», δήλωσε επίσης ο Μητροπολίτης Σεραφείμ στο ραδιόφωνο.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κοροναϊού στην Ελλάδα ανέρχεται σε 84 το βράδυ της Δευτέρας, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπήρξαν θύματα. Πολλοί άνθρωποι έχουν ήπια συμπτώματα, γράφει το Reuters, αλλά,  σημειώνει πως δεν έχουν πειστεί όλοι με την προσέγγιση της Εκκλησίας. «Δεν λέω ότι είναι κακό να το κάνεις αυτό, αλλά υπάρχει μια πιθανότητα 50-50 να κολλήσεις», δήλωσε ο 37χρονος Γιώργος.

Με πίστη στη θεία επέμβαση, ορισμένοι Έλληνες είπαν ότι θα συνεχίσουν να συμμετέχουν στο τελετουργικό, το οποίο πολλοί θεωρούν μέρος της ταυτότητάς τους ως Χριστιανοί. «Παρεμπιπτόντως  περιέχει αλκοόλ και σκοτώνει τον ιό», δήλωσε ο Μάριος, 50 ετών, καπετάνιος στο ναυτικό.

Διεθνή
4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΖΕΙ ΡΟΚΦΕΛΕΡ ΘΑΝΑΤΟΣ 89 ΕΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗ ΒΙΡΤΖΙΝΙΑ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ ΗΠΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ

Διεθνή / Τζέι Ροκφέλερ: Πέθανε σε ηλικία 89 ετών ο γόνος της γνωστής δυναστείας και πρώην γερουσιαστής των ΗΠΑ

Ο Τζέι Ροκφέλερ ήταν ο 4ος απόγονος μίας από τις γνωστότερες και πλουσιότερες οικογένειες των ΗΠΑ, ο οποίος υπηρέτησε επί τρεις δεκαετίες στην αμερικανική Γερουσία
THE LIFO TEAM
ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΒΟΜΒΑ RTE

Διεθνή / Ιρλανδία: Εκκενώθηκαν μεγάλα ΜΜΕ έπειτα από απειλές για βόμβες – Συναγερμός και στο Sky

Η δημόσια ραδιοτηλεόραση RTÉ και μεγάλες εφημερίδες και ραδιοφωνικοί σταθμοί δέχθηκαν απειλητικά μηνύματα, μία ημέρα αφού σημειώθηκαν ανάλογα περιστατικά σε δεκάδες πτήσεις στην Ευρώπη
THE LIFO TEAM
ΚΕΝΥΑ ΑΙΡΕΣΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ

Διεθνή / Κένυα: Αρχηγός αίρεσης καταδικάστηκε σε 200 χρόνια φυλάκισης για τη δολοφονία 191 ανθρώπων

Ο Πολ Μακένζι καταδικάστηκε για τη δολοφονία 190 παιδιών και ενός ενήλικα - Τους είχε προτρέψει να λιμοκτονήσουν μέχρι θανάτου, στο πλαίσιο της θρησκευτικής αίρεσης που είχε ιδρύσει
THE LIFO TEAM
Κινητοποιήσεις σε 15 ευρωπαϊκές χώρες κατά των κέντρων δεδομένων – Ζητούν να «παγώσουν» τα νέα έργα

Διεθνή / Άμστερνταμ: 400 διαδηλωτές εισέβαλαν σε εργοτάξιο της Microsoft – Πανευρωπαϊκές κινητοποιήσεις κατά των data centers

Περισσότερες από 100 οργανώσεις διαμαρτύρονται για την τεράστια κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και νερού από τις εγκαταστάσεις που υποστηρίζουν την τεχνητή νοημοσύνη
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΠΛΟΙΑ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΑ ΚΑΛΩΔΙΑ

Διεθνή / Πλοία που συνδέονται με το Ιράν κινούνται ύποπτα πάνω από υποθαλάσσια καλώδια μετά τις απειλές της Τεχεράνης

Τέσσερα σκάφη εντοπίστηκαν να πραγματοποιούν ασυνήθιστους ελιγμούς κοντά σε κρίσιμες τηλεπικοινωνιακές υποδομές - Η Τεχεράνη έχει απειλήσει να πλήξει υποθαλάσσια καλώδια και κέντρα δεδομένων 
THE LIFO TEAM