Κοροναϊός - Καρναβάλι της Πάτρας: Αντιδρούν πολλές ομάδες - «Θα παρελάσουμε κανονικά»

Κοροναϊός - Καρναβάλι της Πάτρας: Αντιδρούν πολλές ομάδες - «Θα παρελάσουμε κανονικά» Facebook Twitter
2

Παρότι ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης ανακοίνωσε νωρίτερα πως θα υλοποιήσει την κυβερνητική απόφαση περί ματαίωσης των καρναβαλικών εκδηλώσεων λόγω κοροναϊού, καρναβαλικά πληρώματα επιμένουν πως δεν πτοούνται και, παρά την απαγόρευση, θα παρελάσουν.

«Καλούμαστε να υλοποιήσουμε την Κοινή Υπουργική Απόφαση, την πράξη νομοθετικού περιεχομένου ματαίωσης των καρναβαλικών εκδηλώσεων στην πόλη μας. Είναι ένα υποχρεωτικό μέτρο για την προστασία της δημόσιας υγείας και της ζωής των δημοτών και των επισκεπτών της πόλης μας, το οποίο είναι φυσικά πρώτιστο καθήκον για όλους μας. Επιβάλλεται να ακολουθήσουμε πιστά τις υποδείξεις των επιστημονικών φορέων, που είναι επιφορτισμένοι με τη δημόσια υγεία» τόνισε νωρίτερα ο δήμαρχος.

Από την άλλη, τουλάχιστον τέσσερα πολυπληθή γκρουπ ανακοίνωσαν ότι το καρναβάλι γι' αυτούς συνεχίζεται κανονικά και ότι «τίποτε δεν τους σταματά».

Κοροναϊός - Καρναβάλι της Πάτρας: Αντιδρούν πολλές ομάδες - «Θα παρελάσουμε κανονικά» Facebook Twitter
Κοροναϊός - Καρναβάλι της Πάτρας: Αντιδρούν πολλές ομάδες - «Θα παρελάσουμε κανονικά» Facebook Twitter

Μάλιστα, εκπρόσωπος γκρουπ με 5.000 άτομα, βρέθηκε στο Δημαρχείο, κάνοντας γνωστή τη πρόθεση του γκρουπ του να βγει με δική του μουσική και ηχεία στους δρόμους της πόλης και να κάνει τη δική του παρέλαση, ό,τι και αν γίνει. 

Ερωτηθείς για τα πληρώματα που λένε ότι θα παρελάσουν, ο Δήμαρχος Πατρέων είπε ότι δεν είναι αρμοδιότητα του. 

Επίσης επισήμανε πως «εμείς δεν θα κάνουμε εκδηλώσεις, εάν θέλουν τα μαγαζιά είναι ευθύνη των διοργανωτών και αυτών που θα πάνε».

Και πρόσθεσε: «Θα θέλαμε τα πράγματα να ήταν διαφορετικά, για τον κόπο των εργαζομένων στο Δήμο και των πληρωμάτων». Όπως επισήμανε «δεν θα ήθελα το παιδί μου να πάθει κάτι επειδή πήγε σε ένα χορό. Θα κάνουμε καλοκαιρινό Καρναβάλι». 

Με πληροφορίες από best.gr/patrastimes.gr/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φωτιές σε όλη ην Ελλάδα: Νύχτα μάχης με τα πύρινα μέτωπα σε Μεσσηνία, Εύβοια, Χανιά, Δροσοπηγή, Κύθηρα

Ελλάδα / Φωτιές σε όλη την Ελλάδα: Πύρινα μέτωπα σε Μεσσηνία, Εύβοια, Χανιά, Δροσοπηγή, Κύθηρα

Εκτός ελέγχου εξαιτίας και των ισχυρών ανέμων η φωτιά στον Αητό Μεσσηνίας - Μάχη με τον χρόνο στην Εύβοια - Διάσπαρτες εστίες χωρίς ανέμους στη Δροσοπηγή - Ζητήθηκε διεθνής βοήθεια
LIFO NEWSROOM
Φωτιά στην Εύβοια: Εκτός ελέγχου τα μέτωπα - Εκκενώνονται οικισμοί, καίγονται γραμμές της ΔΕΗ

Ελλάδα / Φωτιά στην Εύβοια: Εκτός ελέγχου τα μέτωπα - Εκκενώνονται οικισμοί

Το πύρινο μέτωπο που κινείται προς το Αφράτι παρουσιάζει μεγάλη ένταση και ταχύτητα εξάπλωσης - Τεράστιες φλόγες ξεπέρασαν ακόμα και αντιπυρικές ζώνες πλάτους 15 μέτρων σε παραποτάμιες περιοχές
LIFO NEWSROOM
Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Δροσοπηγή: Το δεύτερο μέτωπο μπήκε στο Κρυονέρι - Μηνύματα από το 112

Ελλάδα / Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Δροσοπηγή: Το δεύτερο μέτωπο μπήκε στο Κρυονέρι - Μηνύματα από το 112

Το ένα μέτωπο καίει σπίτια στο Κρυονέρι - Το άλλο μέτωπο είναι στα όρια της Δροσοπηγής - Επιχειρούν 145 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 44 οχήματα, εθελοντές, 10 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα
LIFO NEWSROOM