«Προσπάθησα να ξεφύγω» ισχυρίζεται ο αστυνομικός που τράβηξε όπλο στην ΑΣΟΕΕ

«Προσπάθησα να ξεφύγω» ισχυρίζεται ο αστυνομικός που τράβηξε όπλο στην ΑΣΟΕΕ Facebook Twitter
Τι φέρεται πως υποστηρίζει ο αστυνομικός που τράβηξε το υπηρεσιακό του όπλο μέσα στην ΑΣΟΕΕ
21

Ο αστυνομικός που τράβηξε το υπηρεσιακό του όπλο μέσα στην ΑΣΟΕΕ, υποστηρίζει πως τον έσυραν μέσα στον χώρο του πανεπιστημίου. 

«Πήγαινα ως ιδιώτης στο πανεπιστήμιο για να συναντήσω οικείο πρόσωπο, αλλά και στο πλαίσιο επιχειρήσεων τις τελευταίες 20 μέρες που προσλήφθηκα στην Ελληνική Αστυνομία», φέρεται να είπε ο ένστολος που νοσηλεύεται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο (και δεν έχει δώσει μέχρι σήμερα κατάθεση), σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο.

Παρουσιάζοντας την δική του εκδοχή για τα γεγονότα, φέρεται πως ισχυρίζεται ότι άγνωστοι του επιτέθηκαν και τον έσυραν μέσα στο πανεπιστήμιο: «Σταμάτησα τη μηχανή έξω από το πανεπιστήμιο όταν ξαφνικά δέχθηκα την επίθεση μιας ομάδας ατόμων. Με πέταξαν κάτω και με έσυραν μέσα στο πανεπιστήμιο. Προσπάθησα να ξεφύγω, αλλά εγκλωβίστηκα. Δεχόμενος συνεχόμενες επιθέσεις, έβγαλα το όπλο για να απεμπλακώ. Όταν ήρθαν συνάδελφοι των ΜΑΤ με βοήθησαν να ξεφύγω».

Εντελώς διαφορετική ωστόσο είναι η εικόνα που παρουσιάζει η φοιτητική ενωτική πρωτοβουλία της ΑΣΟΕΕ, σύμφωνα με την οποία ο άντρας αποπειράθηκε να συλλάβει μικροπωλητή και, όταν φοιτητές αντέδρασαν, μπήκε στην σχολή και τράβηξε το όπλο του, στοχεύοντας και απειλώντας τους ότι θα πυροβολήσει. Στην συνέχεια φυγαδεύτηκε με την βοήθεια διμοιρίας των ΜΑΤ τα οποία πέταξαν χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και ξυλοκόπησαν φοιτητές φτάνοντας μέχρι την είσοδο της σχολής.

Το βίντεο

 

Αστυνομικές πηγές που επικαλείται η εφημερίδα, αναφέρουν ότι στον αστυνομικό επιτέθηκαν αντιεξουσιαστές που δραστηριοποιούνται στο πανεπιστημιακό ίδρυμα και το τελευταίο χρονικό διάστημα συμπαρίστανται σε μικροπωλητές που στήνουν τους πάγκους τους έξω από την ΑΣΟΕΕ.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ ωστόσο, που επικαλείται ο Ελεύθερος Τύπος, εκφράζουν τον προβληματισμό τους για ορισμένα περιστατικά με «πρωταγωνιστές» αστυνομικούς. Πρόσφατα δύο νεοπροσληφθέντες αστυνομικοί κατανάλωναν αλκοόλ σε μπαρ στο Γκάζι και, όταν ενεπλάκησαν σε αντιπαράθεση, ο ένας πυροβόλησε για να ξεφύγει. Προχθές ο 23χρονος νέος ειδικός φρουρός πάρκαερε τη μοτοσικλέτα του έξω από την ΑΣΟΕΕ φορώντας αστυνομικό παντελόνι, άρβυλα και κράνος της ΔΙ.ΑΣ.

«Πρόκειται για νέα παιδιά που μετά τη θητεία τους στις Ειδικές Δυνάμεις, και χωρίς να έχουν κάνει κάτι άλλο επαγγελματικά, μπήκαν στην Ελληνική Αστυνομία, απέκτησαν εξουσία και οπλισμό, όχι όμως και ισχυρή αντίληψη της ιδιότητάς τους», μεταφέρουν οι πηγές της ΕΛ.ΑΣ που μίλησαν στον Παναγιώτη Σπυρόπουλο. «Κάποιοι ίσως και να ντοπαρίστηκαν επικίνδυνα, κάτι που πρέπει να διακοπεί άμεσα πριν υπάρξουν ανεξέλεγκτες συνέπειες».

Ελλάδα
21

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ