ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ 1

  • 500 γρ. αλεύρι
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 30 γρ. μέλι
  • 550 ml νερό

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ 2

  • 400 γρ. μανούρι
  • 40 ml κρέμα γάλακτος
  • Σχοινόπρασο (προαιρετικά)

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ 3

  • 8 φύλλα δυόσμος
  • 20 γρ. σουσάμι
  • 100 γρ. μέλι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ με σύρμα τα υλικά από το μείγμα 1 μέχρι να γίνει χυλός.
  2. Αφήνουμε να φουσκώσει για μια ώρα.
  3. Στο μούλτι χτυπάμε τα υλικά από το μείγμα 2 μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή κρέμα.
  4. Πλάθουμε και δίνουμε στους λουκουμάδες το σχήμα που θέλουμε.
  5. Τοποθετούμε σε ταψί και βάζουμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη να σφίξουν.
  6. Μόλις παγώσουν τους βουτάμε στον χυλό και τους τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.
  7. Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με σουσάμι, ψιλοκομμένο δυόσμο και μέλι.

Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα