ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Ξυλοδαρμός μαθητή στον Βύρωνα- Κεραμέως: Καθηγητές ήταν στην αυλή την ώρα του περιστατικού

Ξυλοδαρμός μαθητή στον Βύρωνα- Κεραμέως: Καθηγητές ήταν στην αυλή την ώρα του περιστατικού Facebook Twitter
Στο προαύλιο υπήρχαν καθηγητές την ώρα του ξυλοδαρμού, δήλωσε η κ. Κεραμέως (Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI)
5

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, επιβεβαίωσε ότι ο άγριος ξυλοδαρμός του 17χρονου από συμμαθητές του, σε σχολείο του Βύρωνα, έγινε μπροστά σε εκπαιδευτικούς, ενώ αποκάλυψε πως ένας από τους δράστες είναι γιος καθηγήτριας.


Η κ. Κεραμέως μίλησε ξανά για «περιστατικό πρωτοφανούς βιαιότητας» και τόνισε ότι τέτοια περιστατικά δεν έχουν θέση σε σχολεία. «Το περιστατικό έλαβε χώρα στον προαύλιο χώρο μεταξύ των δύο σχολείων. Καθηγητές ήταν στον χώρο, όπως προβλέπεται και μόλις είδαν το περιστατικό έδρασαν, όπως προβλέπεται, σύμφωνα με τις μαρτυρίες. Το περιστατικό διήρκεσε ένα λεπτό», ανέφερε η υπουργός Παιδείας, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει συγγενική σχέση ενός εκ των δραστών με εκπαιδευτικό, το επιβεβαίωσε. «Ένας από τους φερόμενους ως δράστες είναι γιος καθηγήτριας. Του επιβλήθηκε παιδαγωγικό μέτρο, όπως και στους υπόλοιπους, δύο ημέρες αποβολή. Για κάποιους κινήθηκε διαδικασία σχολικού περιβάλλοντος», απάντησε η κ. Κεραμέως. Η υπουργός Παιδείας δήλωσε ακόμη ότι έδωσε εντολή να σταλεί ομάδα κοινωνικών λειτουργών και ψυχολόγων, για τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, ενώ έκανε αναφορά ξανά στη θεσμοθέτηση «δασκάλου εμπιστοσύνης» στα σχολεία, για την αποτροπή τέτοιων φαινομένων.

Κεραμέως: Παλιά η selfie στο τμήμα


Σε ό,τι αφορά τη selfie που φέρονται να έβγαλαν οι δράστες μέσα στο αστυνομικό τμήμα Βύρωνα, η κ. Κεραμέως δήλωσε ότι είναι παλιότερη. «Από την ενημέρωση που είχα, είναι από παλιότερο περιστατικό, όταν είχαν πετάξει νεράντζια. Τότε είχε βγει αυτή η selfie», δήλωσε η υπουργός Παιδείας.

Όμως, η δημοσιογράφος της ιστοσελίδας vyronasnews, που ανέδειξε το θέμα του ξυλοδαρμού, επέμεινε ότι η selfie είναι τωρινή. «Δεν είναι παλαιότερη η φωτογραφία. Είναι 100% διασταυρωμένο ότι η selfie είναι από εκείνη την ημέρα», δήλωσε η δημοσιογράφος.


Η ίδια κατήγγειλε ότι υπήρξαν απειλές για το περιστατικό. Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι την Τετάρτη πήγε στη συνέλευση που έγινε στο σχολείο, μετά το συμβάν και κάποιος πλησίασε συνεργάτη της και του είπε «Αν δω φωτογραφικό υλικό θα σε θάψω κάτω από τη γη».

Ελλάδα
5

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σάλος στην Τουρκία από την ελληνική σημαία πάνω στη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» στον Βοσπορο

Ελλάδα / Τούρκοι ενοχλήθηκαν από την υψωμένη ελληνική σημαία στη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» που είχε δέσει στον Βόσπορο

Η φρεγάτα «Θεμιστοκλής» κατέπλευσε στο τουρκικό λιμάνι του ακρωτηρίου Σαράιμπουρνου, μαζί με την τουρκική φρεγάτα «Yavuz» και το γαλλικό πετρελαιοφόρο «Somme»
NEWSROOM