Γεωργιάδης: Ζημιά για την οικονομία η απόλυτη προστασία Α' κατοικίας

Γεωργιάδης: Ζημιά για την οικονομία η απόλυτη προστασία Α' κατοικίας Facebook Twitter
EUROKINISSI
21

Ζημιά για την οικονομία, χαρακτήρισε την απόλυτη προστασία Α' κατοικίας, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης

Κατά τον χαιρετισμό που απηύθυνε σε εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου για το θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας ο κ. Γεωργιάδης είπε χαρακτηριστικά: «Προστασία απόλυτη της πρώτης κατοικίας δεν υπάρχει σε καμία προηγμένη οικονομία, ούτε και πρέπει να υπάρχει, είναι και ζημιά για την οικονομία να υπάρχει».

«Αν δεν υπάρχει η δυνατότητα εκπλειστηριασμού της α΄κατοικίας, δεν υπάρχει στεγαστικό δάνειο για την α' κατοικία, γιατί ο μόνος τρόπος για να υπάρξει στεγαστική πίστη σε κάποιον που δεν έχει καμία άλλη περιουσία είναι να εκπλειστηριάζεται η α' κατοικία» είπε ο υπουργός, προσθέτοντας λίγο αργότερα: «αν υπερασπίζεσαι (σ.σ την προστασία της α΄κατοικίας) με ένα είδος ιδεολογικής εμμονής στην πραγματικότητα θέλεις να αφήσεις άλλους ανθρώπους χωρίς δουλειά. Όχι εγώ αυτό δεν το δέχομαι». 

«Εγώ θέλω να έχουμε προστασία στην Α' κατοικία του ανθρώπου που πραγματικά και αποδεδειγμένα δεν μπορεί να πληρώσει και δεν έχει άλλη λύση. Αυτός πρέπει να προστατευτεί. Σε αυτόν θα φτιάξουμε δίχτυ προστασίας, γιατί ένα κεφάλαιο είναι να δουλεύει η οικονομία, ένα δεύτερο κεφάλαιο όμως είναι να μην αφήσουμε κανέναν πίσω. Ναι αυτοί θα προστατευτούν, αλλά θα πρέπει να καταλάβουμε για ποιους μιλάμε - μόνο για αυτούς που χρήζουν προστασίας »

ΣΥΡΙΖΑ: Αθλιότητες Γεωργιάδη

 

Άμεση ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, με τον τομεάρχη οικονομίας του κόμματος, Νίκο Παππά, να κάνει λόγο για «αποκρουστική, απάνθρωπη και εσφαλμένη» άποψη. «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρει ακέραιη την ευθύνη για τις αθλιότητες Γεωργιάδη εις βάρος όσων αδυνατούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους. Η άποψη πως "η προστασία της α' κατοικίας ζημιώνει την οικονομία" είναι αποκρουστική, απάνθρωπη και εσφαλμένη. Αρκετά με την απάτη της ΝΔ. Οι πολίτες δεν θα ανεχθούν τον κυνισμό ή να τους κουνούν το δάκτυλο όσοι τους έφεραν στην καταστροφή».

Μύδροι και από το ΚΙΝΑΛ

 

«Ο κ. Α. Γεωργιάδης αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος του χαιρετισμού του σε εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, για να τους πείσει πόσο σωστή είναι η απαίτηση των funds για γενικευμένους πλειστηριασμούς της Α΄ κατοικίας των δανειοληπτών. Δηλαδή να τους πάρουν τα σπίτια οι τράπεζες χωρίς εξαιρέσεις. Το επόμενο βήμα φανταζόμαστε είναι να επιβλέψει προσωπικά και να εγγυηθεί την εκτέλεση των εντολών των funds. Μη τους ξεφύγει και κανένας».

Οι δηλώσεις Γεωργιάδη στο 8:00

 
Πολιτική
21

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM