Ουαλία: Τέλος τα χαστούκια από γονείς σε παιδιά- Απαγορεύτηκαν δια νόμου

Ουαλία: Τέλος τα χαστούκια από γονείς σε παιδιά- Απαγορεύτηκαν δια νόμου Facebook Twitter
Τέλος τα χαστούκια σε παιδιά στην Ουαλία (Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI)
2

Σε μπελάδες θα μπαίνει στο εξής, στην Ουαλία, όποιος γονιός σηκώσει το χέρι του και ρίχνει ένα χαστούκι στο παιδί του. Όμως, κάποιοι φωνάζουν για αυτή την απόφαση.


Το τοπικό κοινοβούλιο ενέκρινε την απαγόρευση του χαστουκιού από γονείς σε παιδιά και ο νόμος αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή στην Ουαλία από το 2022. Οι υπέρμαχοι αυτής της αλλαγής μιλούν για ιστορική μέρα και για μια απόφαση που θα εμποδίζει πλέον τους γονείς να χρησιμοποιούν σωματική βία ως τιμωρία. Όμως άλλοι αντιδρούν, λέγοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα αντιμετωπίζονται ως εγκληματίες γονείς που αγαπούν τα παιδιά τους.


Ο πρωθυπουργός της Ουαλίας, Μαρκ Ντρέικφορντ δήλωσε: «Είμαι υπερήφανος που η Ουαλία έκανε αυτό το βήμα και για μια ακόμη φορά βάζει τα δικαιώματα των παιδιών στο επίκεντρο. Οι εποχές έχουν αλλάξει και δεν υπάρχει χώρος για τη σωματική τιμωρία στη σύγχρονη κοινωνία».


Οι αντιδράσεις


Οι Εργατικοί και οι Σοσιαλδημοκράτες στήριξαν το νομοσχέδιο, ενώ οι Συντηρητικοί το καταψήφισαν. Με αυτό το νόμο καταργείται η υπεράσπιση της «λογικής τιμωρίας» που ίσχυε από τη βικτωριανή εποχή σε Αγγλία και Ουαλία.


Όμως, δεν το βλέπουν όλοι με καλό μάτι. «Τώρα το κράτος ανακατεύεται στις ιδιωτικές ζωές των οικογενειών. Αυτή η απαγόρευση χαστουκιού θα έχει εκτεταμένες συνέπειες για όλους μας», δήλωσε η Τζάνετ Φιντς Σοντερς, των Ουαλών Συντηρητικών.


«Η απαγόρευση του χαστουκιού είναι απλά κακή πολιτική. Θα έχει ως αποτέλεσμα εξαιρετικά αρνητική παρέμβαση σε καλές οικογένειες, θα αυξήσει την πίεση στις ήδη προβληματικές κοινωνικές υπηρεσίες και δεν θα βοηθήσει σε τίποτα τα παιδιά που πραγματικά κινδυνεύουν με κακοποίηση», είπε από την πλευρά της η Άσλεϊ Φρόλεϊ, κοινωνιολόγος στο πανεπιστήμιο του Σουόνσι.


Κάποιοι, αναζητώντας τις αρνητικές συνέπειες αυτού του νόμου, φτάνουν στο σημείο να λένε ότι θα αποτρέψει τους ανθρώπους να κάνουν διακοπές στην Ουαλία, ή ότι επισκέπτες που δεν γνωρίζουν αυτή την αλλαγή θα μπουν σε μπελάδες.

«Είναι δύσκολη δουλειά να είσαι γονιός. Θέλουμε οι γονείς να διατηρούν το δικαίωμα να αναθρέψουν τα παιδιά τους όπως επιθυμούν, αλλά θέλουμε να δώσουμε τις παραμέτρους», λέει από την πλευρά της η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας της Ουαλίας, Τζούλι Μόργκαν, υπεραμυνόμενη της νομοθεσίας. «Τίποτα στον νόμο δεν σε εμποδίζει να προστατεύσεις το παιδί σου, να το αρπάξεις όταν τρέχει προς τον δρόμο, να το τραβήξεις όταν πάει να πιάσει μια κούπα που καίει», συμπλήρωσε.


Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΤΡΑΠ

Διεθνή / Μακρόν για πυροβολισμούς στην Τραπ: «Σημείο καμπής» για τη Δημοκρατία η τρομοκρατική και ρατσιστική επίθεση

«Είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται μια τρομοκρατική ενέργεια με σκοπό να σκοτώσει τους συμπατριώτες μας, τα παιδιά μας, λόγω της θρησκείας τους ή του χρώματος του δέρματός τους», είπε
THE LIFO TEAM
ΡΩΣΙΚΟ ΝΤΙΖΕΛ ΗΠΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΥΤΙΝ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ρωσικό ντίζελ: Στον δρόμο για τις ΗΠΑ το πρώτο δεξαμενόπλοιο μετά τη συμφωνία Πούτιν - Τραμπ

Το μεσαίου μεγέθους δεξαμενόπλοιο «Agioi Fanendes», με σημαία Μάλτας, φέρεται να ξεκίνησε το ταξίδι του - Θα είναι το πρώτο που θα εισαχθεί στις ΗΠΑ μετά την απαγόρευση που είχε ανακοινώσει το 2022 ο Τζο Μπάιντεν
THE LIFO TEAM
ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ ΗΠΑ STARLINK

Διεθνή / Ουκρανία: Παραμένουν τα όρια ταχύτητας στο Starlink, παρά τους ισχυρισμούς Τραμπ περί αποκατάστασης

Τα τεχνικά προβλήματα του Κιέβου με τα δορυφορικά συστήματα του Έλον Μασκ εκδηλώνονται σε μια περίοδο που οι σχέσεις Τραμπ και Ζελένσκι βρίσκονται στο χειρότερο σημείο τους
THE LIFO TEAM
ΚΕΝΥΑ ΝΑΙΡΟΜΠΙ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΚΤΗΡΙΟΥ

Διεθνή / Κένυα: Κατέρρευσε πολυώροφο κτίριο στο Ναϊρόμπι – Φόβοι για πολλούς εγκλωβισμένους

Μια γυναίκα ανασύρθηκε τραυματισμένη από τα συντρίμμια, ενώ συγγενείς αγνοουμένων αναφέρουν ότι δέχτηκαν τηλεφωνήματα για βοήθεια – Οι διασώστες δίνουν μάχη με τον χρόνο
THE LIFO TEAM