Σάλος με σεξιστικά σχόλια και χειρονομίες του Τζιτζικώστα - Το βίντεο που προκάλεσε αντιδράσεις

Σάλος με σεξιστικά σχόλια και χειρονομίες του Τζιτζικώστα - Το βίντεο που προκάλεσε αντιδράσεις Facebook Twitter
6

Αίσθηση και αντιδράσεις προκάλεσε βίντεο που δείχνει τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα να κάνει σεξιστικά σχόλια σε γυναίκες εργαζόμενες της Περιφέρειας, με αφορμή τη δημιουργία στούντιο κινηματογράφησης στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Το στιγμιότυπο κατεγράφη με αφορμή εκδήλωση κατά την οποία ο εκπρόσωπος του Film Office, του οργανισμού που έχει αναλάβει να προωθήσει κινηματογραφικές παραγωγές στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, επισκέφθηκε τον Απόστολο Τζιτζικώστα. Ο εκπρόσωπος δώρισε μια κλακέτα στο Τζιτζικώστα και αστειεύτηκε ζητώντας του να μεσολαβήσει ώστε όλες οι γυναίκες της Διεύθυνσης να λάβουν μέρος στις κινηματογραφικές παραγωγές.

Εκείνη τη στιγμή, ο Απόστολος Τζιτζικώστας, έκανε μια χυδαία χειρονομία σεξουαλικού περιεχομένου και ρώτησε γελώντας τις γυναίκες «τι είδους ταινία; - προσέξτε τι θα πείτε...». Στη συνεχεία λέει και πάλι γελώντας: «Άκουσα ότι από τις πρώτες ταινίες που θα γυριστούν θα είναι του Σειρηνάκη. Σας ενδιαφέρει;».

Αντιδράσεις γα το σεξιστικό σχόλιο

 

Το βίντεο έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις στα social media μετά ταν ανάδειξή του από το alterthess.gr ενώ υπήρξε και αντίδραση από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης.

«Τα σεξιστικά και προσβλητικά υπονοούμενα επιβάλλουν στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας να εξηγήσει και να ανακαλέσει τα όσα είπε» αναφέρει σε δήλωση του ο επικεφαλής της παράταξης «Κοιτάμε μπροστά» και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης.

Ο κ. Γιαννούλης αναφέρει στην δήλωση του, «Δεν περίμενα ποτέ ότι στις τόσες πολιτικές και αυτοδιοικητικές διαφορές που αναδεικνύονται καθημερινά με την διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, θα ερχόταν και η στιγμή που η αλαζονεία τους θα οδηγούσε και σε ζητήματα που προσβάλλουν την γενετήσια υπόσταση της γυναίκας και του αδιαπραγμάτευτου σεβασμού δικαιωμάτων και φύλλου.

Ελπίζω και εύχομαι ότι ήταν μία πολύ κακή στιγμή υπερβολικής ευφορίας και δείγμα πολύ κακής ποιότητας «χιούμορ».

Τα σεξιστικά και προσβλητικά υπονοούμενα επιβάλλουν στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας να εξηγήσει και να ανακαλέσει τα όσα είπε έτσι ώστε να μην αποτυπωθούν στο πολιτικό αφήγημα και τις θέσεις του για την γυναίκα, τα δικαιώματα και την θέση της στην σύγχρονη ζωή.

Το ελπίζουμε το αναμένουμε και το απαιτούμε για να υπάρχει διαυγής και ξεκάθαρη εικόνα για το τι υπάρχει για τον καθένα μας, μπροστά και πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας».

 

 Η συγγνώμη Τζιτζικώστα

Μετά τις αντιδράσεις, με ανάρτηση του στο facebook ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας ζήτησε συγγνώμη για τις σεξιστικές του αναφορές την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει, «ατυχέστατη και τελείως λάθος η αναφορά μου προς τις εργαζόμενες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με τρόπο που ούτε με εκφράζει, ούτε με χαρακτηρίζει, για οποιαδήποτε γυναίκα. Για αυτό και η συγγνώμη μου είναι απολύτως ξεκάθαρη και ειλικρινής».

Πολιτική
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα

Πολιτική / Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ: Συμφωνία για ανταλλαγή επισκέψεων διοικητών μηχανοκίνητων μονάδων

Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας θα είναι ο πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος και της τουρκικής ο Υφυπουργός Εξωτερικών, πρέσβης Μπουράκ Ακτσαπάρ
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελενοώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελεονώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

«Η προσέγγισή μου θα είναι ανθρωπιστική, αμιγώς κοινωνική και δεσμεύομαι ότι αν ο κόσμος με εμπιστευτεί θα ασκήσω και πολιτική και μάλιστα δυναμική» ανέφερε μεταξύ άλλων η Ελεονώρα Μελέτη
NEWSROOM