Στουρνάρας: Μας έσωσε ο βράχος της Ακρόπολης

Στουρνάρας: Μας έσωσε ο βράχος της Ακρόπολης Facebook Twitter
EUROKINISSI
4

Στην πορεία της ελληνικής οικονομίας αναφέρθηκε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας, δηλώνοντας μεταξύ άλλων ότι κοιτάζει την Ακρόπολη και σκέφτεται ότι η χώρα σώθηκε από την κρίση επειδή είναι το λίκνο της Ευρώπης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Στουρνάρας, μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες υποστήριξε ότι η Ελλάδα στάθηκε τυχερή κατά τη διάρκεια της κρίσης. «Μας έσωσε ο βράχος της Ακρόπολης. Οι εταίροι μας δεν θα άφηναν το λίκνο του πολιτισμού και της Δημοκρατίας να καταρρεύσει. Άλλη χώρα δεν θα είχε την ίδια τύχη».

Την ίδια ώρα, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, υπογράμμισε ότι είναι ικανοποιημένος και αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και ότι η ρευστότητα έχει αρχίσει να επιστρέφει στην χώρα.

Αναφερόμενος στην ελληνική κρίση, τόνισε ότι η αντοχή που έδειξε και η μεγάλη προσπάθεια που έκανε ο ελληνικός λαός ήταν σωτήρια για τη χώρα, ενώ σχετικά με τις προκλήσεις για το μέλλον είπε ότι «πρέπει να συνεχιστεί η δημοσιονομική πειθαρχία, να γίνουν μεταρρυθμίσεις, να μειωθεί ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα και να μειωθούν τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών».

Τέλος, ερωτήθηκε αν θέλει να παραμείνει διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας καθώς λήγει η θητεία του και απάντησε ότι προέχει η εκλογή για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και μετά η θητεία του.

Πολιτική
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η «παράδοση της κατάληψης» ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η "παράδοση της κατάληψης" ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Το σχόλιο του πρωθυπουργού για το Final Four, για τις προβλέψεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία αλλά και τα πανεπιστήμια, στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
LIFO NEWSROOM
«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ