Σεισμός

Κουκάκι: «Γιατί μας έχετε δεμένους;» - Ηχητικό ντοκουμέντο με τον σκηνοθέτη Ινδαρέ και τους αστυνομικούς

Κουκάκι: «Γιατί μας έχετε δεμένους;» - Ηχητικό ντοκουμέντο με τον σκηνοθέτη Ινδαρέ και τους αστυνομικούς Facebook Twitter
EUROKINISSI
21

Ηχητικό ντοκουμέντο από τη χθεσινή επιχείρηση της αστυνομίας στο Κουκάκι, όπου ο σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρές ξεσπά στους αστυνομικούς, έφερε στο φως ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN. 

Ενώ αστυνομικοί τον έχουν ακινητοποιήσει στην ταράτσα, δίπλα στην κατάληψη της οδού Ματρόζου, ο γνωστός σκηνοθέτης ακούγεται να λέει: «Το δέσιμο είναι ταπείνωση, γιατί κάνεις δεν σας έχει αντισταθεί. Είναι ταπείνωση. Λύστε με γιατί δεν μπορώ άλλο. Αμέσως. Η φυσική κατάσταση είναι να είμαστε ελεύθεροι και να μην υπακούμε σε κανένα μίσος. Κανενός αναρχικού. Σαν αναρχικοί συμπεριφέρεστε. Σαν αναρχικοί συμπεριφέρεστε. Που καίνε τα μαγαζιά έτσι από καπρίτσιο. Από ιδεοληψία. Αυτό που κάνετε είναι χειρότερο. Γιατί μας έχετε δεμένους; Δεν σας αντιστέκεται κανείς».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το περιστατικό καταγράφηκε από γείτονες, με τον ίδιο τον Δημήτρη Ινδαρέ να αναφέρει ότι δέχτηκε χτύπημα από ένστολους κατά την έφοδο. Η σύζυγός του ακούγεται να φωνάζει: «Δεν είμαστε καλά! Έχετε τρελαθεί τελείως; Έχετε τρελαθεί τελείως; Ντροπή σου!».

Την ίδια ώρα, οι δύο γιοι του σκηνοθέτη είναι δεμένοι από τους αστυνομικούς: «Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει. Δεν τους έχουμε μειώσει, δεν τους έχουμε βρίσει, δεν τους έχουμε επιτεθεί. Μας έχουν επιτεθεί. Μας έχουν δείρει. Μου έχουν σπάσει τα γυαλιά και ένα ακουστικό βαρηκοΐας έχει εξαφανιστεί. Περνάνε μέσα από το σπίτι μας χωρίς την άδεια του ιδιοκτήτη. Είναι ντροπή. Σαν κλέφτες. Είναι στο σπίτι η γυναίκα μου μόνη της. Δεν έχουν το δικαίωμα να μπουν από την ταράτσα του σπιτιού, σαν κλέφτες. Στην γυναίκα μου που είναι μόνη κάτω», ακούγεται να λέει στη συνέχεια.

Όλη αυτή την ώρα, δεν ακούγεται κάποια απόκριση από τους αστυνομικούς: «Καμαρώστε μας όλους, την κατάντια μας εδώ. Αυτή είναι η Ελλάδα, ένας διαρκής εμφύλιος. Όπου οι μεν βασανίζουν τους δε, με εναλλασσόμενους ρόλους. Τέλειωσε ο παραλογισμός με τους αναρχικούς και τώρα έρχεται ο παραλογισμός με αυτούς που ήρθανε να». Σε αυτό το σημείο η καταγραφή διακόπτεται. 

Αφού αφέθηκε ελεύθερος, ο σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρές δήλωσε: «Έχει δημιουργηθεί μεγάλη ένταση σχετικά με το θέμα, πράγμα που είναι έξω από τις επιθυμίες μας. Μεγάλο μας παράπονο είναι ότι δεν είχαμε καμία ανάμειξη σε αυτά για τα οποία κατηγορηθήκαμε. Όταν καταλαγιάσει όλο αυτό θα μπουν τα πράγματα στις πραγματικές τους διατάσεις όμως το να υπάρχει μία πόλωση εξωφρενική, οδηγεί στο να χαθεί το νόημα και πολλά άλλα πράγματα». Τόσο ο ίδιος όσο και οι γιοι του θα δικαστούν αύριο από το Αυτόφωτο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

 
Ελλάδα
21

Σεισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM