Νίκος Γεωργιάδης: Απαλλάχθηκε λόγω παραγραφής για την ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων

Νίκος Γεωργιάδης: Απαλλάχθηκε λόγω παραγραφής για την ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων Facebook Twitter
Παραγράφηκε το αδίκημα της ασέλγειας ανηλίκων για τον πρώην βουλευτή της ΝΔ - EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
23

Απαλλάχτηκε από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων για την υπόθεση ασέλγειας ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Γεωργιάδης.

Ο Nίκος Γεωργιάδης που είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε ποινή φυλάκισης 28 μηνών και χρηματική ποινή 20 χιλιάδων ευρώ, άκουσε σήμερα από την εισαγγελέα της έδρας ότι το αδίκημά του παραγράφηκε λόγω των διατάξεων του νέου Ποινικού Κώδικα.

«Δυστυχώς θα πρέπει να γίνει δεκτή η ένσταση παραγραφής. Ο δικαστής είναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει το νόμο, ακόμα και αν προκαλείται στους πολίτες το ερώτημα πως μπορεί με το νέο Ποινικό Κώδικα να θεωρεί ήσσονος σημασία και να προγράφει, όλα τα πλημμελήματα ακόμα και αυτά που έχουν τελεστεί σε βάρος ανηλίκων» ανέφερε στην αγόρευσή της η εισαγγελέας της έδρας, εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια της για την εξέλιξη και λέγοντας πως, αν και η ίδια δεν το επιθυμεί, είναι εκ του νόμου υποχρεωμένη να δεχθεί την ένσταση παραγραφής, την οποία υπέβαλε στο δικαστήριο η υπεράσπιση του.


Όπως επεσήμαναν και οι συνήγοροι υπεράσπισης του Νίκου Γεωργιάδη, το δικαστήριο δεν μπόρεσε να προσπεράσει το ζήτημα της παραγραφής, με αποτέλεσμα να παύσει οριστικά την ποινική δίωξη «λόγω συμπληρώσεως της παραγραφής».

Ελλάδα
23

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΠΤΩΣΗ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Ελλάδα / Ηλιούπολη: Κλιμάκιο του υπουργείου Παιδείας με ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς στο σχολείο των δύο μαθητριών

Το υπουργείο τόνισε ότι προτεραιότητα είναι «η προστασία της ψυχικής υγείας των μαθητών/τριών, των οικογενειών τους και η στήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας»
THE LIFO TEAM
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΠΤΩΣΗ

Ελλάδα / Ηλιούπολη: Νέες πληροφορίες για το σημείωμα του ενός από τα δύο κορίτσια που έπεσαν από την ταράτσα

Η αναφορά στις Πανελλήνιες και όσα έχουν γίνει μέχρι ώρας γνωστά για την υπόθεση - «Ήταν μόνη της», περιγράφουν συνομήλικα κορίτσια για τη μία από τις δύο 16χρονες
THE LIFO TEAM
Επεισόδια στο ΑΠΘ: Η ανακοίνωση των πρυτανικών αρχών - «Η σημερινή επίθεση προσβάλλει την ίδια μας την υπόσταση»

Ελλάδα / Επεισόδια στο ΑΠΘ: Η ανακοίνωση των πρυτανικών αρχών - «Η σημερινή επίθεση προσβάλλει την ίδια μας την υπόσταση»

Οι πρυτανικές αρχές ζήτησαν άμεσα την εφαρμογή του νόμου, μετά το επεισόδιο στην Πολυτεχνική Σχολή, στη Νομική Σχολή και στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών
THE LIFO TEAM