Γκάζι: «300 άτομα γονατιστά με τα χέρια στο κεφάλι» - Ο DJ Απέργης καταγγέλλει τη συμπεριφορά αστυνομικών σε έφοδο της ΕΛ.ΑΣ σε κλαμπ

Γκάζι: «300 άτομα γονατιστά με τα χέρια στο κεφάλι» - Ο DJ Απέργης καταγγέλλει τη συμπεριφορά αστυνομικών σε έφοδο της ΕΛ.ΑΣ σε κλαμπ Facebook Twitter
45

Με μία μακροσκελή ανάρτησή του στο Facebook, dj Γιώργος Απέργης περιέγραψε την έφοδο αστυνομικών σε κλαμπ στο Γκάζι, το βράδυ του Σαββάτου, καταγγέλλοντας τη συμπεριφορά των αξιωματικών που, κατά τον ίδιο, έβριζαν και προκάλεσαν πανικό. 

«Μετά το dj set μου (...) κάτω από την επιρροή της δυνατής μουσικής και των φωτορυθμικών, γίνεται ΝΤΟΥ από δέκα άτομα μπαίνοντας με βρισιές μέσα στο μαγαζί δημιουργώντας τον πανικό και τον φόβο στον κόσμο. Δίνοντας διαταγές όπως: γονατιστέ τωρα! Τα χέρια στα κεφάλια όλοι!», γράφει ο DJ, που το βράδυ του Σαββάτου ήταν καλεσμένος να παίξει μουσική στο Steam Club. 

«Μην έχοντας συνειδητοποιήσει τι ακριβώς είναι αυτοί νομίζεις ότι γίνεται τρομοκρατική επίθεση τύπου Μπατακλάν ή είναι ληστεία τύπου τράπεζας», σχολιάζει ο γνωστός promoter. «Περνώντας τα λεπτά συνειδητοποιείς ότι είναι της δίωξης. Για μια ώρα η εικόνα είναι μια: 300 άτομα γονατιστά με τα χέρια στο κεφάλι σαν έτοιμα για εκτέλεση μέσα σε χώρο διασκέδασης. Ντροπή και αποτροπιασμός».

Αναλυτικά η ανάρτηση του στο Facebook

«Τρομοκρατική Επίθεση και Ομηρία από το ίδιο σου το Κράτος. Μετά από 25 χρόνια εμπειρίας και ενασχόλησης στο χώρο της Ηλεκτρονικής Dance σκηνής και απόλυτα καθαρός από ναρκωτικές ουσίες όλα αυτά τα χρόνια, το οποίο είναι και ευρέως γνωστό, δέχεσαι επίθεση μέσα σε έναν νόμιμο χώρο διασκέδασης.


»Το βράδυ του Σαββάτου ήμουν καλεσμένος να παίξω μουσική στο Steam club στην Αθήνα στο Γκάζι. Από νωρίς εκεί με χαρά μου διαπίστωσα ότι οι θαμώνες ήταν αρκετά νέοι υγιείς clubbers γύρω στα 20 χρόνια και κάποιοι μεγαλύτεροι οι οποίοι και ξεχώριζαν καθώς αποδείχτηκε στο τέλος ότι ήταν οι περισσότεροι της δίωξης. Έχοντας συνεργασία με τον χώρο και έως διοργανωτής στο πρόσφατο παρελθόν γνωρίζω το τεράστιο κόστος το οποίο δαπανάτε σε security για την αποφυγή φασαριών και χρήσης ουσιών, το οποίο είναι εμφανές σε όλο τον χώρο.

»Μετά το dj set μου και ενώ έχεις πιει 2-3 ποτά και έχοντας θετικά συναισθήματα καθώς είσαι κάτω από την επιρροή της δυνατής μουσικής και τον φωτορυθμικών, γίνεται ΝΤΟΥ από δέκα άτομα μπαίνοντας με βρισιές μέσα στο μαγαζί δημιουργώντας τον πανικό και τον φόβο στον κόσμο. Δίνοντας διαταγές όπως: γονατιστέ τωρα!! τα χέρια στα κεφάλια όλοι!!! Μην έχοντας συνειδητοποιήσει τι ακριβώς είναι αυτοί νομίζεις ότι γίνεται τρομοκρατική επίθεση τύπου Μπατακλάν ή είναι ληστεία τύπου τράπεζας.

»Νιώθοντας φυσικά τον φόβο ότι εάν κουνηθείς σε σκοτώσαν. Περνώντας τα λεπτά συνειδητοποιείς ότι είναι της δίωξης. Για μια ώρα η εικόνα είναι μια: 300 άτομα γονατιστά με τα χέρια στο κεφάλι σαν έτοιμα για εκτέλεση μέσα σε χώρο διασκέδασης. Ντροπή και αποτροπιασμός. Μετά μια ώρα και μην έχοντας την δυνατότητα να μιλήσεις ούτε στον διπλανό σου, ούτε στο τηλέφωνο, ούτε να κουνηθείς, ελέγχεσαι και βγαίνεις από το μαγαζί.

»Η εικόνα έξω η ίδια, 10 άτομα στημένα με την πλάτη στον τοίχο και τα χέρια ανοιχτά, έτοιμα σαν για εκτέλεση από τoυς Ναζί, στους γύρω δρόμους 10 αυτοκίνητα, 3 πούλμαν και γύρω στους 60 αστυνομικούς να την έχουν πέσει λες και βρήκαν την γιάφκα με τους τρομοκράτες.
Μια καθαρά επίθεση στην ελευθερία της έκφρασης της προσωπικής αξιοπρέπειας με στόχο τον εναλλακτικό χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής. Δευτέρα σήμερα και νέα από τους περισσότερους φίλους μου δεν έχω και πραγματικά μου κάνει εντύπωση πως σχεδόν κανένας από τους θαμώνες δεν έχει αναρτήσει τίποτα. Ο φασισμός και η τρομοκρατία δεν θα περάσει!»

Και δεύτερη καταγγελία

Για το ίδιο περιστατικό, ακόμα μία καταγγελία για την στάση αξιωματικών της ΟΠΚΕ, έκανε και άλλο άτομο στο Facebook:

«Χτες αποφασίζω μετα απο αρκετό καιρό να βγώ να χορεψω και να παρτάρω .. παμε λοιπόν στο steam με την παρεα μου και τον αγαπημένο μου. Ειμαστε στο κατω πάτωμα και χορευουμε ντραμ εν μπεις και θυμαμαι τα παιδικα μου χρονια.. αποφασίζω να παω στην τουαλετα.. και χωρις να καταλαβω τιποτα μπουκαρει μια τυπισσα μες την τουαλετα κ με βγαζει εξω .. ''κατακαθι του κοσμου δευρω εξω !'' . Συνειδητοποιω οτι εχουν μπουκαρει τσεοι μες το μαγαζί ..η τυπισσα με ψαχνει ( ΠΑΝΤΟΥ ) και βγαινω εξω με βαζουν να κατσω στο πατωμα μαζι με ολους τους θαμωνες, μου φωναζουν και απλα κοιτωντας τριγυρω βλεπω οτι εχει γεμισει το μαγαζι ΟΠΚΕ. Μου λενε να μην μιλαω και να μην φωναζω γιατι δεν εχω δικαιωματα (μου το τονισαν πολλες φορες αυτο ..οτι δεν εχω δικαιωματα γιατι συχναζω εκει - αρα βγαινεις για ποτο το βραδυ στο γκαζι κ στματας να εχεις δικαιωματα - το λοχαν ειναι ακριβως διπλα γεματο 15χρονα αλλα εμεις ειμαστε οι ανηθικοι) Αφου με εχουν ψαξει ηδη, με εχουν καθισει κατω, δεν μου αφηνουν να μιλαω με τον αγαπημενο μου κ την φιλη μου με ξαναπανε μεσα για να με ψαξουν δηθεν και το μονο που μου λενε ειναι να σκασω.. Τελειωνει η παρωδια με σηκωνουν ορθια να περιμενω να βγω εξω με αυτους που ειχαν ψαξει επισης ..μιλαω σε ολη την διαδικασια τους λεω να μας δωσουν νερα οτιδηποτε και ολα τα θεωρουν υπερβολη που λεω ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙς ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΠΕΙΔΗ ΑΡΑΖΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΚΛΑΜΠ. Τα πραγματα πλεον δεν ειναι αστεια.. το επομενο βημα ειναι να μπουνε σπιτι ΣΟΥ και να σου ψαξουν τον κωλο επειδη δεν εχεις δικαιωματα ΕΙΣΑΙ ΚΑΤΑΚΑΘΙ . Ειμαι ακομα συγκλωνισμενη δεν ξερω καν τι εχω γραψε. ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ»

Ελλάδα
45

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

Ελλάδα / Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

«Πήγαινα στην πλατεία με το ποδήλατο μου, όπως όλα τα παιδιά της γειτονιάς. Μακάρι να μην είχε εμφανιστεί ποτέ αυτό το τέρας μπροστά μου. Όμως εμφανίστηκε» εξηγεί το παιδί, λίγο πριν την απόφαση της Δικαιοσύνης
NEWSROOM