Γιαννούλης: Σαδισμός το μπάρμπεκιου με χοιρινό έξω από δομή προσφύγων, λέει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Γιαννούλης: Σαδισμός το μπάρμπεκιου με χοιρινό έξω από δομή προσφύγων, λέει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
Ντροπή και σαδισμό, χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χ.Γιαννούλης, το μπάρμπεκιου με χοιρινό κρέας και αλκοόλ που διοργανώθηκε έξω από δομή φιλοξενίας προσφύγων στη Θεσσαλονίκη (EUROKINISSI)
30

Σκληρή κριτική απέναντι σε όσους διοργάνωσαν μπάρμπεκιου με χοιρινό και αλκοόλ, απέναντι από δομή φιλοξενίας προσφύγων στη Θεσσαλονίκη, άσκησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης, αφήνοντας σαφείς αιχμές για σκοπιμότητα πίσω από την πρωτοβουλία.

Μιλώντας στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, για την τροποποίηση των Ποινικών Κωδίκων, ο κ. Γιαννούλης σχολίασε επ' αυτού: «Ξέρω ότι νομικά μπορεί να μην είναι τεκμηριωμένο ή σχετικό (...) δεν ξέρω σε τι κατηγορία του ποινικού κώδικα να εντάξω αυτούς που διοργανώνουν στη Θεσσαλονίκη μπάρμπεκιου με χοιρινό και αλκοόλ απέναντι σε προσφυγικές δομές. Δεν ξέρω αν το καλύπτει ο ποινικός κώδικας αλλά ξέρω ότι είναι ντροπή για κάθε άνθρωπο», είπε ο βουλευτής κάνοντας λόγο για σαδισμό.

«Από κάθε λογικό, δημοκράτη Έλληνα πολίτη, θα πρέπει να καταγγέλλεται ως σαδισμός, ως κτηνωδία (...) Ναι κύριε Πλεύρη, κτηνωδία», πρόσθεσε ο βουλευτής, απαντώντας στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας. «Οργανώθηκε μπάρμπεκιου με χοιρινό και αλκοόλ απέναντι από δομή προσφύγων κατά τύχη; Μην παίζουμε με αυτά τα πράγματα». «Ελπίζω ότι οι υπόλοιποι που μας ακούν να μην έχουν αυτή την αντίληψη περί σύμπτωσης, όπως ο κ. Πλεύρης». 

Κυρανάκης: Απαράδεκτη η δήλωση Γιάννουλη

«Θα ήθελα να υπενθυμίσω στον συνάδελφο, ότι στην Ελλάδα επιτρέπεται η κατανάλωση χοιρινού και υπό κάποιες προϋποθέσεις και η κατανάλωση αλκοόλ. Δεν μπορεί υπήκοος τρίτης χώρας να έρθει και να επιβάλει τους δικούς του όρους και είναι απαράδεκτη η δήλωση που κάνατε κ. Γιαννούλη», απάντησε ο βουλευτής Αθήνας της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Κυρανάκης. 

«Περιορίζει δικαιώματα που έχει κάθε Έλληνας πολίτης. Από που και ως που θα πρέπει να περιοριστούν δηλαδή τα δικαιώματα στην κατανάλωση και στον τρόπο ζωής που έχουν Έλληνες πολίτες, επειδή έχουν έρθει υπήκοοι τρίτων χωρών; Με ποια λογική γίνεται αυτό;», συνέχισε ο κ. Κυρανάκης. «Γνωρίζετε ποιοι το διοργανώνουν», ήταν η απάντηση του κ. Γιαννούλη. «Όχι, δεν γνωρίζω ποιοι το οργανώνουν αυτό. Αναφέρεστε σε κατανάλωση φαγητού και ποτού από Έλληνες πολίτες. Και την κατακρίνετε ως απαράδεκτη. 

Δείτε και το βίντεο από την σχετική στιχομυθία στη Βουλή

 
Πολιτική
30

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναφορές σε υπουργούς, «ταρίφες» και χειραγώγηση ελέγχων

Πολιτική / Νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναφορές σε υπουργούς, «ταρίφες» και χειραγώγηση ελέγχων

Εμπλεκόμενοι ακούγονται να αναφέρονται με χυδαίους χαρακτηρισμούς σε πολιτικά πρόσωπα, να μιλούν για πιέσεις σε ελεγκτές, οικονομικά ανταλλάγματα και παρεμβάσεις σε ελέγχους
LIFO NEWSROOM
Δόμηση σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων: «Θα διατηρηθούν τα υφιστάμενα όρια»

Πολιτική / Δόμηση σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων: «Θα διατηρηθούν τα υφιστάμενα όρια»

Η νομοθετική ρύθμιση που κατατίθεται το απόγευμα από τον Παπασταύρου στη Βουλή προβλέπει δύο νέα πολεοδομικά εργαλεία - Στόχος η προστασία τόσο των περιουσιακών δικαιωμάτων των ιδιοκτητών όσο και της δημογραφικής προοπτικής της περιφέρειας
LIFO NEWSROOM
Λάουρα Κοβέσι: Ποια είναι η εισαγγελέας που ξεσκέπασε το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Πολιτική / Λάουρα Κοβέσι: Ποια είναι η εισαγγελέας που ξεσκέπασε το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η έρευνα αφορά περισσότερα από 40 πρόσωπα –πολιτικά στελέχη, κρατικούς υπαλλήλους και συνεργαζόμενες εταιρείες– για ενδεχόμενα αδικήματα απάτης, σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες
LIFO NEWSROOM
Χατζηβασιλείου για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η προσπάθειά μου να βοηθήσω τους συμπολίτες μου δεν έχει καμία απολύτως σχέση με παράνομες πράξεις

Πολιτική / Χατζηβασιλείου για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Η προσπάθειά μου να βοηθήσω δεν έχει καμία σχέση με παράνομες πράξεις»

Ο Τάσος Χατζηβασιλείου υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών, με αφορμή την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ
LIFO NEWSROOM