Καμίνης: «Δεν θα επιτρέψω το αυριανό συσσίτιο μίσους της Χρυσής Αυγής»

Καμίνης: «Δεν θα επιτρέψω το αυριανό συσσίτιο μίσους της Χρυσής Αυγής» Facebook Twitter
11

Την αντίθεση του στο συσσίτιο που ετοιμάζει πριν το Πάσχα η Χρυσή Αυγή στην πλατεία Συντάγματος, εκφράζει ο Γιώργος Καμίνης με ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook. Ο Δήμαρχος Αθηναίων αναφέρεται σε «συσσίτιο μίσους» και πρόσκληση και κάνει λόγο για «δράσεις ρατσιστικής και ξενόφοβης ελεημοσύνης».

Χαρακτηρίζει δε την αυριανή  «δράση» της Χ.Α. παράνομη κα;ι διαμηνύει ότι ο δήμος θα κάνει ό,τι επιβάλλεται ώστε να μην πραγματοποιηθεί.

Η ανάρτηση του δημάρχου:

 «Τις ημέρες κατάνυξης και αγάπης διάλεξε η Χρυσή Αυγή για να κάνει επίδειξη πρόκλησης, με συσσίτια μίσους, στην πιο κεντρική πλατεία της χώρας και της πρωτεύουσας, την Πλατεία Συντάγματος.

Τέτοιου είδους εκδηλώσεις προκαλούν κάθε δημοκρατικό πολίτη και πλήττουν βίαια την προσπάθεια για ανάταξη της χώρας και της Αθήνας ειδικότερα, καθώς στέλνουν στην κοινή γνώμη, εγχώρια και διεθνή, ένα διπλά εσφαλμένο μήνυμα: ότι στην πρωτεύουσα της χώρας επικρατεί μια γενικευμένη κατάσταση εξαθλίωσης, η οποία μπορεί μάλιστα να αντιμετωπιστεί με δράσεις ρατσιστικής και ξενόφοβης ελεημοσύνης.

Καθιστούμε απολύτως σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι ο Δήμος Αθηναίων θεωρεί τη σχεδιαζόμενη αυριανή συνάθροιση αυθαίρετη και παράνομη και θα κάνει ό, τι επιβάλλεται προκειμένου αυτή να μην πραγματοποιηθεί».

H ανάρτηση αυτή του κ. Καμίνη, δεν άργησε να προκαλέσει την αντίδραση της οργάνωσης η οποία αποκαλεί "λαθρολάγνο" τον δήμαρχο της Αθήνας, επικαλούμενη μάλιστα για τη "δράση" της το "δικαίωμα του συνέρχεσθαι".

Η ανακοίνωση της οργάνωσης:

«Υπενθυμίζουμε στον λαθρολάγνο Καμίνη ότι στην Ελλάδα έχουμε ακόμη δημοκρατία και το δικαίωμα του συνέρχεσθαι δεν μπορεί κανείς να μας το στερήσει. Στη χώρα δυστυχώς επικρατεί «μία γενικευμένη κατάσταση εξαθλίωσης» και όποιος δεν το κατανοεί αυτό σημαίνει ότι ζει σε άλλη χώρα ή σε άλλον πλανήτη», αναφέρει η ανακοίνωση.

11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2027, απάντησε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία, ελληνοτουρκικά και Παλαιστίνη, ενώ έστειλε μηνύματα για ακρίβεια, στεγαστικό και τη λειτουργία του κράτους
LIFO NEWSROOM
ΔΕΘ: οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Πολιτική / ΔΕΘ: Οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Παιδεία, υγεία, ενέργεια και χωροταξία είναι οι τέσσερις μεταρρυθμίσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, οι οποίες ξεπερνούν «τους κυβερνητικούς κύκλους», όπως είπε και απαιτούν ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις.
LIFO NEWSROOM