Εταιρία χλεύασε υποψήφια εργαζόμενη με φωτογραφία της στο Instagram - Να τι συνέβη μόλις αποκαλύφθηκε τι έγινε

Εταιρία χλεύασε υποψήφια εργαζόμενη με φωτογραφία της στο Instagram - Να τι συνέβη μόλις αποκαλύφθηκε τι έγινε Facebook Twitter
10

Μια εταιρεία στο Τέξας δημοσίευσε μια εικόνα υποψήφιας για εργασία, σαν παράδειγμα για το πώς να μην υποβάλει κανείς αίτηση για δουλειά.

Η εταιρεία μάρκετινγκ Kickass Masterminds δημοσίευσε την εικόνα στο Instagram μαζί με «επαγγελματικές συμβουλές».

«Μην μοιράζεστε τα social media σας με έναν πιθανό εργοδότη, αν αυτό είναι το είδος του περιεχομένου τους». Η εταιρεία έκτοτε έκανε ιδιωτικούς τους λογαριασμούς της, αφού έλαβε μπαράζ μηνυμάτων τα οποία περιελάμβαναν ακόμη και απειλές θανάτου.

Η γυναίκα στη φωτογραφία ήταν η Emily Clow, η οποία είχε αιτηθεί για μια θέση μάρκετινγκ πιστεύοντας πως «ήταν μια εταιρεία που ιδρύθηκε από γυναίκες, φαινόταν να υποστηρίζει τις γυναίκες στις επιχειρήσεις και να δουλεύει με νεοσύστατες επιχειρήσεις». Αλλά, σοκαρίστηκε από τον δημόσιο χλευασμό της.

Το ποστ της εταιρείας έγραφε: «Ψάχνουμε για μια επαγγελματία στο μάρκετινγκ - όχι ένα μοντέλο μπικίνι». «Συνεχίστε με τον κακό εαυτό σας και κάντε ό, τι θέλετε σε προσωπικό επίπεδο, αλλά αυτό δεν σας προσφέρει καμία ευκολία στην εξεύρεση δουλειάς», πρόσθετε η εταιρία.

Η  Clow δήλωσε ότι το έντυπο της αίτησης ζητούσε λογαριασμό Instagram και / ή Facebook. Στη συνέχεια, η εταιρεία πρότεινε να ακολουθήσει ο υποψήφιος το λογαριασμό Instagram της και στο σημείο αυτό, η νεαρή γυναίκα έκανε την ανακάλυψη. «Είδα ότι είχαν δημοσιεύσει την εικόνα μου από το Instagram. Σοκαρίστηκα. Δεν ήξερα πώς να αντιδράσω και μου πήρε λίγο χρόνο να επεξεργαστώ τι είχε συμβεί».

Η Clow είπε στο BBC: «Αποφάσισα να απευθυνθώ πρώτα στην εταιρεία και τους είπα πως είχα αρχειοθετήσει τη φωτογραφία και εκτιμούσα τις συμβουλές τους. Έστειλα ένα  μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σύντομα μετά, με το βιογραφικό μου, λέγοντας πώς ελπίζω να έχω νέα τους σύντομα. Ζήτησα στο κάτω μέρος του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου να αφαιρέσουν την φωτογραφία μου και τους ευχαρίστησα για την κατανόηση».

Η διευθύνων σύμβουλος της Kickass Mastermind, Sara Christensen, δήλωσε ότι η φωτογραφία αφαιρέθηκε μόλις το ζήτησε η Clow. Όμως η Clow λέει ότι έπρεπε να ζητήσει επανειλημμένα το σβήσιμό της και τελικά την μπλόκαραν. Αυτό ήταν που την έκανε να αντιδράσει και να δημοσιεύσει στους δικούς της λογαριασμούς τι είχε συμβεί. Ήταν θέμα χρόνου να ξεσπάσει σάλος και η ιστορία έγινε viral. Ωστόσο κάποιοι διχάστηκαν. Μερίδα χρηστών εξοργίστηκε με όσα είχαν συμβεί στην κοπέλα, αλλά υπήρξαν και κάποιοι που είπαν πως είναι γνωστό ότι οι εταιρίες κοιτάνε τα προφίλ υποψήφιων για μια θέση εργασίας.

Η Christensen δήλωσε πάντως ότι η Clow δεν αποκλείστηκε λόγω του προφίλ της και μάλιστα λέει πως «Δεν υπήρξε καμία επικοινωνία που να αναφέρει ότι ήταν αποκλεισμένη». Ωστόσο η οργή για την εταιρία μεγάλωνε ώρα με την ώρα και καθώς οι απειλές και τα μηνύματα πλήθαιναν, αναγκάστηκαν να κλείσουν τους λογαριασμούς τους.

Η Clow είπε ότι από τότε που η ιστορία της πήρε διαστάσεις έλαβε προσφορές για συνεντεύξεις και θέσεις εργασίας από άλλες εταιρίες.

Διεθνή
10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM