Offshore εταιρίες στο σημερινό ‘Α, μπα’

Offshore εταιρίες στο σημερινό ‘Α, μπα’ Facebook Twitter
30

 

________________
1.


Έχεις πιει αυτό το eggnog που βλέπω συνήθως σε όλες τις βορειοαμερικάνικες σειρές να πίνουν τα Χριστούγεννα;


Ναι, τι τεράστια αηδία που είναι. Το λικέρ με τα παγάκια και τα αυγά στις ομελέτες.

________________
2.


Σε παρακαλώ, μπορείς να μου εξηγήσεις σε απλά ελληνικά τι είναι αυτές οι offshore εταιρείες; Ότι εξηγήσεις διαβάζω στο ίντερνετ μού φαίνονται τόσο περίπλοκες, σα να είναι γραμμένες σε κινέζικα, είμαστε και κάποιες τριτοδεσμίτισσες που θέλουμε να καταλάβουμε αλλά δυστυχώς στη δική μας γλώσσα.

Η περιγραφή είναι πολύ απλή. Offshore είναι η εταιρία που δραστηριοποιείται σε μια χώρα όπου οι φόροι είναι χαμηλότεροι και οι κανονισμοί είναι λιγότερο αυστηροί απ' ό,τι στη χώρα που βρίσκεται η έδρα της. Μάλλον μπερδεύεσαι επειδή δε μπορείς να καταλάβεις πώς είναι δυνατόν να υπάρχει κάτι τέτοιο, κι έχεις απόλυτο δίκιο.

________________
3.


..στις ταινίες, όταν κάποιος πυροβολεί κάποιον άλλον, αυτός πάντα πέφτει κάτω...απο τι πεφτει?απο τον πόνο?την εκπληξη?οτι πεφτει για το εφε της ταινας το ξερω...αλλά αναρωτιέμαι πώς να είναι σε real καταστάσεις....όντως σε ρίχνει κάτω η σφαίρα;;;;;;;- Δημήτρης


Έμαθα τα εξής: αστυνομικοί με εμπειρία δηλώνουν ότι δεν είναι απαραίτητο ότι θα πέσεις. Αν πέσεις είναι για τους εξής λόγους: α) επειδή πυροβολήθηκες σε σημείο που σε κρατάει όρθιο, πχ γόνατο β) από το σοκ, αν έχει χτυπηθεί αρτηρία, το σώμα δίνει σήμα για να κλείσουν τα φώτα γ) από το φόβο δ) από τη δύναμη της σφαίρας.

______________
4.


γεια σου α μπα. οδηγώντας μοτοσυκλέτα (χωρίς να τρέχω όπως μου επισημαίνουν οι κατα καιρούς συνεπιβάτες μου) πώς πρέπει να αντιδρώ σ΄αυτούς που χώνονται, πετάγονται, στρίβουν με το φλας-άλλοθι της τελευταίας στιγμής και σου πετάνε ενα ''δε σε είδα'' ξερνώντας ένα συγγνώμη; και ποια, πιστεύεις, ειναι η λέξη ή φράση που ακκίζει περισσότερο τον νεοέλληνα; και πώς αντιδράς οταν σου παίρνουν τη θέση σε μια ουρά;- δυο-λεπτά-θα-κάνω.

Δεν ξέρω πώς οδηγούν άνθρωποι μηχανές στην Αθήνα, μου φαίνεται ότι παίζουν το κεφάλι τους κορώνα γράμματα καθημερινά.

Για τις ουρές έχω παρατηρήσει ότι το αυστηρό ύφος, η αργή ομιλία και η περίπλοκη διατύπωση είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος όλων, ειδικά αν μοιάζει σαν κακή μετάφραση από τα αγγλικά: «παραμένω με την εντύπωση ότι ήμουν εδώ πριν από εσάς, όχι;» Με αυτό τον τρόπο κατάφερα άνθρωπο που μου έκλεψε το ταξί ΝΑ ΒΓΕΙ και να μου το παραχωρήσει λέγοντας συγνώμη (ναι, ούτε εγώ πίστευα στα μάτια μου).

________________
5.


ποιος ειναι ο πιο κατάλληλος τροπος να αντιμετωπίσεις τους τυπους "που και να τους φτυσεις, κοιτουν αν εβρεξε"???-doradiri


Α, πάρα πολύ δύσκολη πίστα. Μέχρι τώρα δεν έχω βρει αντίδοτο, αν κάποιος έχει μεθοδολογία, τον παρακαλώ να μας την αποκαλύψει. Μέχρι να το βρω τους αποφεύγω με τεράστια επιμονή.

________________
6.


"Αγαπητή Α, μπα,
μιας και όλοι σου στέλνουν για τις συναισθηματικές τους απορίες θα εκμεταλλευτώ την αστείρευτη σοφία σου κι εγώ σε μια δικιά μου. Τι κάνεις όταν βρίσκεις το σωστό άνθρωπο αλλά είναι στο λάθος μέρος; Δεν έχω και καμιά τρανή εμπειρία στις σχέσεις αλλά είναι καλύτερα να μένεις με κάποιον που είστε μαζί και περνάτε καλά, ή με κάποιον που είστε μακριά βλέπεστε λίγο και πεθαίνεις γι'αυτόν κι αυτός για σένα αντίστοιχα; "-εγώ

Αν είναι ο σωστός άνθρωπος πρέπει να βρείτε έναν τρόπο για να βρεθείτε μαζί στο ίδιο μέρος. Τι τη θέλαμε την παγκοσμιοποίηση, αν δε μπορούμε να κάνουμε ούτε αυτό;

________________
7.


"Αγαπημένη,
Σε διαβάζω καθημερινά και επειδή βρίσκομαι σε φάση όπου όλες μου οι σκέψεις (σχεδόν) καταλήγουν σε ερωτηματικό είπα να σου στείλω.
Όταν είσαι μαζί με κάποιον που η στάση του απέναντι στις σχέσεις του είναι η ""αν μ' αγαπούσες θα το έκανες, αφού δεν το κάνεις δεν μ' αγαπάς"" και γενικώς βάζει πάνω απ' όλα τις ανάγκες του, πως το διαχειρίζεσαι? Εγώ κάνω λάθος που πιστεύω πως αν θες να διατηρήσεις μια σχέση δεν είναι ανάγκη να βρεθείς με το πιστό αντίγραφό σου στα πάντα για να συνεννοηθείς, αρκεί να υπάρχουν αμοιβαίες υποχωρήσεις και κατανόηση όπου δεν μπορεί να υπάρξει η υποχώρηση?"- Jenny

Το «αν μ' αγαπούσες θα το έκανες, αλλιώς δε μ' αγαπάς» απαγορεύεται μετά την ηλικία των 6. Είναι τόσο παιδαριώδης και θηριώδης ο εκβιασμός που μιλώντας για αμοιβαίες υποχωρήσεις και κατανόηση χαλάς το σάλιο σου.

________________
8.


τασάκι πρασινο ή αλοιφή ιβουάρ?- τοματένιος

Καφές χωρίς ζάχαρη.

________________
9.

γιατί λέμε " ήμουν τρεις ώρες πίσω από ένα τιμόνι" ενώ λέμε " ήμουν τρεις ώρες μπροστά από έναν υπολογιστή"? αφού και τα δύο μπροστά μας είναι?- μαντάμ Παρί

Και γιατί λέμε «πίσω από τις λέξεις έρχεται ο Αλέξης;»


________________
10.

Αυτός που έβγαινα 4 μήνες του είπα να πάει στο καλό του και να φάει το ξαναζεσταμένο του φαγητό γιατί μου σκάγανε τα μηνύματα της πρώην του στα μούτρα. Αυτός λέει πως δεν φταίει επείδη η άλλη τον θέλει ακόμα, και εγώ λέω πως φταίει γιατί οποίον δεν θέλουμε βρίσκουμε τρόπο να τον κόψουμε από τη ζωή μας. Πρέπει να γίνω αυτή η καλή κοπέλα με κατανόηση ή να σηκώνομαι να φεύγω με το πρώτο καμπανάκι γιατί αργότερα θα πέσει η καμπάνα στο κεφάλι μου να με πλακώσει αν το αγνοήσω;- Γίδα


Αφού με θέλει ρε Τασία, τι να κάνω;


________________
11.


"αν αληθεύει ότι η νύφη στην πεθερά θα μοιάσει; διότι αν ισχύει την πάτησα..."- Χριστίνα

Είναι πιο πιθανό να της μοιάζει ο άντρας σου.

________________
12.

Σε πολλά blogs για να αφήσεις ένα σχόλιο υπάρχει μια διαδικασία κατά την οποία πρέπει να αντιγράψεις μια φράση για αποδείξεις ότι δεν είσαι ρομπότ ή spammer (αλήθεια, τα ρομπότς δεν έχουν δικαίωμα να σχολιάσουν; πολύ ρατσιστική μου φαίνεται αυτή η αντιμετώπιση αλλά τέλος πάντων). Γιατί είναι τόοοσο δύσκολες συχνά αυτές οι φράσεις ώστε να χρειάζεσαι δυο τρεις προσπάθειες για να τα καταφέρεις; Δεν μπορούν να τις κάνουν πιο ευανάγνωστες; Η ύπαρξη μιας φράσης και μόνο ατή δεν είναι που αποκλείει τα spammers (και τα ρομπότς..); Γιατί πρέπει να είναι τόσο δυσανάγνωστη;!

Όσο πάει γίνεται πιο δύσκολο. Τελευταία μάλιστα μερικές φορές δεν καταφέρνω να αποδείξω ότι είμαι ρομπότ και αρχίζω να ταράζομαι. Υποψιάζομαι ότι συμμετέχουμε αθέλητα σε ένα τεράστιο τεστ Turing.

Προτεινόμενη λογοτεχνία:

Andrew Hodges «Άλαν Τιούρινγκ: Το Αίνιγμα»
Ισαάκ Ασίμοφ «Εγώ, το ρομπότ»
Ουίλιαμ Γκίμπσον «Κόμης Μηδέν»


 

30

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

15 σχόλια
# 4Φιλικά να επισημάνω ότι δεν υπάρχει λέξη 'ακκίζω', παρά μόνο -> ακκίζομαι: συμπεριφέρομαι με επιτήδευση, κάνω νάζια, κυρίως για γυναίκα που με κάπως συγκαλυμμένη προκλητικότητα προσπαθεί να διεγείρει το ερωτικό ενδιαφέρον των ανδρών. || (επέκτ.) συμπεριφέρομαι ή εκφράζομαι φιλάρεσκα. [λόγ. < αρχ. ἀκκίζομαι] (πηγή: Λεξικό της Κοινής Νεοελληνικής).Μάλλον εννοούσες 'κεντρίζω'.
Είμαι η #7. (Μ'έβαλες τυχαία και στον αγαπημένο μου αριθμό!) Πραγματικά όντας αρκετά μεγαλύτερος από μένα πίστευα πως αν κάποιος θα μπορούσε να θεωρηθεί ανώριμος, θα ήμουν εγώ κι όχι αυτός. Μα δεν μεγαλώνουμε ποτέ? Ή εγώ έχω μεγαλώσει πριν της ώρας μου?
#4Ενα λάθος που κάνουν μερικοί μηχανάκιδες είναι ότι δεν υπολογίζουν το "τυφλό σημείο" στον καθρέφτη του αυτοκινήτου.Σε αυτές τις περιπτώσεις το δεν σε είδα είναι ειλικρινές και πίστεψέ με, η τρομάρα του παρολίγον θύτη ίσως είναι και μεγαλύτερη από του παρολίγον θύματος.
Το αυτοκίνητο έχει 3 καθρέπτες για τον λόγο αυτό. Τυφλό σημείο δεν υπάρχει αν ελέγξεις και τους 3. Και πίστεψε με η τρομάρα του μοτοσικλετιστή είναι πολύ μεγαλύτερη. (Άλλο το κόντεψα να σκοτωθώ και άλλο το κόντεψα να τον πατήσω).
De La Net:Οδηγείς αυτοκίνητο; Υπάρχει αυτό το σημείο κ για να καταλάβεις ακριβώς που βρίσκεται θα σου πω : όταν εκείνος/η που οδηγεί μηχανάκι, βρίσκεται πισω από το αυτοκίνητο μου, την ώρα οδήγησης, κ ενώ τον έχω στο νου μου όταν βρίσκεται αριστερά μου, δεξιά μου ή πίσω μου, ξαφνικά βρεθεί σε σημείο που είναι η πίσω ρόδα κ κολώνα του αυτοκινήτου. Εκεί δεν τον βλέπεις, εξαφανίζεται απο τα μάτια σου. Δυστυχώς, το κάνουν πολλοί κ μάλιστα πολλοί με τα μηχανάκια τους οδηγούν για πολύ ώρα κατ΄αυτόν τον τρόπο πίσω απο τα αυτοκίνητα αγνοώντας τον μεγάλο κίνδυνο.
Κωνσταντίνα: Έχω και αυτοκίνητο και μηχανή και φυσικά και γνωρίζω για ποιο σημείο μιλάτε. Επαναλαμβάνω λοιπόν ότι εάν ελεγχθούν όλοι οι - καλά ρυθμισμένοι - καθρέπτες του οχήματος, δεν υπάρχει περίπτωση να μην δεις τον μοτοσικλετιστή πίσω σου. Όταν πρώτα κάνουμε ελιγμό και μετά ελέγχουμε, τότε υπάρχουν πολλά τυφλά σημεία. Προσοχή μεγάλη σε μοτοσυκλετιστές και ποδηλάτες λοιπόν, υπάρχουν και κινούνται στις πόλεις μας και δεν έχουν την προφύλαξη που έχει ένας οδηγός αυτοκινήτου.
Να υπενθυμίσω βέβαια πως κατά την αλλαγή πορείας επιβάλλεται μετά τους καθρέφτες να ελέγξετε και γυρίζοντας το κεφαλάκι σας, ήταν λόγος αποτυχίας στις εξετάσεις για το δίπλωμα. Κι επίσης πολλοί από εμάς οδηγούμε και μηχανή και αυτοκίνητο άρα ξέρουμε τη θέση και των δυο.
#10ελα ρε γιδα, μην τρελαινεσαι!εξαρταται απο τα μηνυματα.αν τα μηνυματα ειναι του τυπου "δεν αντεχω το φτυσιμο,δωσε μου μια ευκαιρια " κι αυτος δεν απανταει ποτε, η απανταει "μην με ενοχλεις", μπορει να ειναι αθωος.σε καθε περιπτωση, εννοειται οτι αν εχει ελπιδες να ειναι αθωος, δεν κρυβει ποτε το κινητο και τα μηνυματα και σε ενθαρρυνει να βλεπεις οτι θελεις (οπως κι εσυ φυσικα)
#5κατ αρχας, ξεκαθαριζεις τα κινητρα σου.επιδιωκεις μια δικαιωση γενικως, η μια δικαιωση απο το συγκεκριμενο ατομο??? 1.αν επιδιωκεις δικαιωση απο αυτον, υπαρχουν δυο περιπτωσεις:α)Πραγματικα πιστευει οτι βρεχει γιατι ειναι τοσο βουρλο.Δεν προκειται ποτε να δικαιωθεις και χανεις τσαμπα σαλιο και ενεργεια. Φευγεις επιτοπου λεγοντας μια σουρεαλιστικη ατακα, οσο να τον κανεις να αλοιθωρισει και να εχει να σκεφτεται το υπολοιπο του αχαρου βιου του.β)Απλα υποκρινεται, ενω εχει καταλαβει μια χαρα το φτυσιμο. Τον φτυνεις αξιοπρεπως, εξηγωντας οσο καλυτερα μπορεις (Η θελεις) τους λογους που ειναι τρισμεγιστος τριμάλακας) και φευγεις κιουρια (η κιουριος).2. Αν επιδιωκεις δικαιωση γενικως, γιατι σε πνιγει το δικιο σου η γιατι προσπαθησε επιτυχως η οχι να σε εκθεσει/συκοφαντησει/γουατεβα, ενω ειναι ενα παρταλι και μισο, τοτε ειναι και πιο ευκολο και πιο ενδιαφερον.Φροντιζεις να εξηγησεις τι συνεβη σε καποιον η καποιους που ηταν μαρτυρες της αδικιας που υπεστης, με την προυποθεση παντα οτι σε ενδιαφερει η γνωμη τους και φροντιζεις να ειναι παρων και ο ιδιος γιατι ετσι δειχνεις σε ολους οτι δεν εχεις τιποτε να φοβηθεις η να κρυψεις αλλα κυριως γιατι καλυπτεις και την περιπτωση 1.α
#4αν την θελεις την ζωουλα σου, να αντιδρας μονιμως σαν να μην εχεις ΠΟΤΕ προτεραιοτητα... οτιδηποτε αλλο μπορει να αποβει μοιραιο. εγω απαντω "κι εγω μονο 2 λεπτα θα κανω" χωρις θυμο κι αν επιμεινει τον αφηνω στους υπολοιπους.δεν θα πιαστω και μαλλι με μαλλι με τον καθε μαλακα
#2 Βασικά, η offshore εταιρεία έχει την έδρα της σε ένα κράτος και δραστηριοποιείται ουσιαστικά σε ένα άλλο. Το ζουμί της υπόθεσης είναι ότι η χώρα στην οποία η offshore έχει την τυπική της έδρα είναι κράτος με χαμηλή ή ανύπαρκτη φορολογία ενώ η χώρα στην οποία έχει εγκατασταθεί είναι ο πραγματικός χώρος στον οποίο δραστηριοποιείται. Π.χ. σχεδόν όλες οι ελληνικές ναυτιλιακές επιχειρήσεις είναι "απλώς εγκατεστημένες" στον Πειραιά (ως υποκαταστήματα) ενώ έχουν την τυπική τους έδρα στον Παναμά, τη Λιβερία ή τα νησιά Cayman. Έτσι επωφελούνται από τους φορολογικούς κι εργατικούς νόμους των χωρών αυτών και μένουν άθικτες από τις σχετικά ανελαστικές νομοθεσίες κρατών όπως η Ελλάδα.
Ναι, είναι νόμιμο. Η απάντηση πάντως είναι αρκετά πολύπλοκη αυτό και δυστυχώς δεν είμαι ειδική για να δώσω πιο συγκεκριμένη απάντηση, αλλά σε κάθε περίπτωση οι off-shore ναυτιλιακές πληρώνουν φόρους στην Ελλάδα (πχ. φόρους ακίνητης περιουσίας). Επίσης, επειδή η ναυτιλία είναι σημαντικός κλάδος της οικονομίας, η σχετική νομοθεσία παρέχει πολλά προνόμια εάν τα πλοία είναι γραμμένα σε ελληνικό νηολόγιο και φέρουν ελληνική σημαία. Στην περίπτωση αυτή (ας με διορθώσει κάποιος αν είμαι πολύ λάθος), το να ανοίξει κανείς μια offshore σημαίνει ότι πληρώνει μικρότερους εταιρικούς φόρους αλλά επίσης μπορεί να προσλάβει φτηνότερο προσωπικό (στην Ελλάδα η εργατική νομοθεσία είναι πολύ προστατευτική).
Τελικα πρεπει να υπαρχουν εξωγηινοιΥΓ. Λένα ευτυχως σχολίασαν οι αναγνώστες απο κάτω για τις offshore γιατί θα ξεχασουμε και αυτά που ξερουμε από κάποιες απαντήσεις σου
#2Για να είμαστε πιο ακριβείς Offshore είναι η εταιρία που έχει έδρα σε μια χώρα όπου οι φόροι είναι χαμηλότεροι και οι κανονισμοί είναι λιγότερο αυστηροί απ' ό,τι στη χώρα που δραστηριοποιείται.#12Είναι το θέμα ότι τα ρομπότ που διαφημίζουν φυτικά βιάγκρα και τρόπους να βγάζεις $39.543.234,78 εύκολα από το σπίτι σου βγάζουν κακό όνομα στα υπόλοιπα...
12: Δυστυχώς όσο πιο ευανάγνωστα είναι τα τεστ, τόσο πιο εύκολο γίνεται για τις μηχανές να τα διαβάσουν και να περάσουν το τεστ. Οι μηχανές αυτές εισάγουν σπαμ, διαφημίσεις και ιούς καθώς επίσης χρησιμοποιούνται για να σπάνε κωδικούς σε μπλογκ, sites και ηλεκτρονικά ταχυδρομεία, οπότε κάνε υπομονή μέχρι να βρούνε κανένα καλύτερο τρόπο να σε γλυτώνουν από τους σπάμερς και τους χάκερς.