Taylor Swift: Στις ΗΠΑ χάνεις τα δικαιώματά σου αν δεν είσαι λευκός στρέιτ άντρας

Taylor Swift: Στις ΗΠΑ χάνεις τα δικαιώματά σου αν δεν είσαι λευκός στρέιτ άντρας Facebook Twitter
1

Η Taylor Swift δήλωσε ότι αισθάνθηκε υποχρεωμένη να υπερασπιστεί δημόσια την LGBTQ κοινότητα το τελευταίο διάστημα, καθώς τα δικαιώματα στις ΗΠΑ σήμερα «χάνονται από όποιον δεν είναι λευκός στρέιτ άντρας».


Η τραγουδίστρια, η οποία κατηγορήθηκε στο παρελθόν ότι δεν μίλησε για πολιτικά ζητήματα, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ το 2016, μίλησε για την μεταστροφή και το άνοιγμά της αυτό στο περιοδικό Vogue.


«Δεν είχα συνειδητοποιήσει μέχρι πρόσφατα ότι θα μπορούσα να υποστηρίξω μια κοινότητα στην οποία δεν ανήκων» είπε.


Στο τελευταίο μουσικό βίντεο της Swift, You Need to Calm Down, συμμετέχουν μερικές από τις πιο σημαντικές queer προσωπικότητες των ΗΠΑ. Το βίντεο επίσης αποτελεί και άμεση έκκληση προς τους φαν της να υπογράψουν την στήριξη του νόμου για την ισότητα, Equality Act, να προστατέψουν τα άτομα LGBTQ από διακρίσεις στους τόπους εργασίας τους , σπίτια, σχολεία και άλλες δημόσιες τοποθεσίες.

 


Τόσο βίντεό της όσο και η μετατροπή της σε ισχυρό σύμμαχο της LGBTQ κοινότητας, δημιούργησε θετικό και αρνητικό αντίκτυπο, με επαίνους και επικρίσεις, με ορισμένους να την κατηγορούν ότι «ψαρεύει» με αυτόν τον τρόπο θαυμαστές.


Στη συνέντευξή της στο περιοδικό περιγράφει μια συνομιλία με τον φίλο και συνάδελφο τραγουδιστή Todrick Hall, που την άφησε με ένα συναίσθημα «απελπισίας» καθώς ένιωσε ότι δεν ήταν αρκετή η δράση της για την υποστήριξη της LGBTQ κοινότητας. «Πριν από δύο χρόνια περίπου ο Todrick κι εγώ ήμασταν στο αυτοκίνητο και με ρώτησε 'τι θα έκανα αν ο γιος μου ήταν ομοφυλόφιλος» αφηγείται.


«Το γεγονός ότι με ρώτησε κάτι τέτοιο με σόκαρε και με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι δεν είχα κάνει αρκετά ξεκάθαρη ή δυνατή τη θέση μου»,είπε και πρόσθεσε «Αν εκείνος σκεφτόταν αυτό, δεν μπορώ να φανταστώ τι θα σκέφτονται οι οπαδοί μου στην κοινότητα LGBTQ», συνεχίζει. «Ήταν σχεδόν καταστροφικό να συνειδητοποιήσω ότι οι δημόσια θέση μου για το θέμα δεν ήταν σαφής».

Με πληροφορίες από TheGuardian

Πολιτισμός
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βραβεία Νόμπελ: Ο Τραμπ ρίχνει τη σκιά του στη διοργάνωση - Προειδοποιήσεις για την ακαδημαϊκή ελευθερία

Πολιτισμός / Βραβεία Νόμπελ: Ο Τραμπ «ρίχνει τη σκιά του» στον θεσμό - Προειδοποιήσεις για την ακαδημαϊκή ελευθερία

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει εισαγάγει ή προτείνει μια σειρά από μέτρα, τα οποία οι επικριτές υποστηρίζουν ότι θα εμποδίσουν την εκπαίδευση και την επιστημονική έρευνα
LIFO NEWSROOM
2o Sex Positive Festival: Ένα τριήμερο για τη σεξουαλική απελευθέρωση στην Αθήνα

Πολιτισμός / 2o Sex Positive Festival: Ένα τριήμερο για τη σεξουαλική απελευθέρωση στην Αθήνα

Με κοινοτικό χαρακτήρα και χωρίς κερδοσκοπικό προσανατολισμό, η διοργάνωση βασίζεται στη συλλογική εργασία και στην ελεύθερη συνεισφορά των συμμετεχόντων, ώστε να παραμείνει ανοιχτή σε όλους ανεξαρτήτως εισοδήματος
LIFO NEWSROOM
Η Ιζαμπέλ Ιπέρ τιμώμενη καλεσμένη στο 66ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Πολιτισμός / Η Ιζαμπέλ Ιπέρ τιμώμενη καλεσμένη στο 66ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Η διάσημη Γαλλίδα ηθοποιός θα προλογίσει αρκετές από τις ταινίες του αφιερώματος στην καριέρα της, ενώ θα δώσει και masterclass αφιερωμένο στις διαφορές μεταξύ θεατρικής και κινηματογραφικής ερμηνείας
LIFO NEWSROOM
Φαλλοί πέντε μέτρων και όργια σκελετών: Η Μαρίνα Αμπράμοβιτς στο πιο τολμηρό έργο της

Πολιτισμός / Φαλλοί πέντε μέτρων και όργια σκελετών: Η Μαρίνα Αμπράμοβιτς στο πιο τολμηρό έργο της

Η παράσταση αντλεί υλικό από λαϊκές παραδόσεις και αρχέγονες τελετουργίες των Βαλκανίων, οι οποίες όπως λέει, «εμπλέκουν το σώμα, το πέος και τον κόλπο σε διαφορετικές μορφές»
LIFO NEWSROOM
ΣΤΙΒΕΝ ΚΙΝΓΚ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΒΙΒΛΙΑ

Πολιτισμός / Οι ΗΠΑ σε περίοδο λογοκρισίας: ο Στίβεν Κινγκ «πρωταγωνιστεί» στις απαγορεύσεις βιβλίων

Οι πολιτείες που πρωτοστατούν στη λογοκρισία είναι η Φλόριντα, το Τέξας και το Τενεσί, οι οποίες ευθύνονται για περίπου το 80 % των καταγεγραμμένων απαγορεύσεων
LIFO NEWSROOM
Εβδομάδα Μόδας Παρισιού: Ο Jonathan Anderson έκανε το ντεμπούτο του στη Dior και ήταν όλοι εκεί

Πολιτισμός / Εβδομάδα Μόδας Παρισιού: Ο Jonathan Anderson έκανε το ντεμπούτο του στη Dior και ήταν όλοι εκεί

Ο Anderson είχε ανακοινωθεί νωρίτερα φέτος ως ο πρώτος σχεδιαστής που θα ηγείται ταυτόχρονα τόσο της γυναικείας όσο και της ανδρικής γραμμής του παγκοσμίως αναγνωρισμένου οίκου
LIFO NEWSROOM