Κύπρος: Ολική ανατροπή στην υπόθεση ομαδικού βιασμού - Συνέλαβαν την 19χρονη και απελευθερώνουν τους Ισραηλινούς

Κύπρος: Ολική ανατροπή στην υπόθεση ομαδικού βιασμού - Συνέλαβαν την 19χρονη και απελευθερώνουν τους Ισραηλινούς Facebook Twitter
Όλοι οι νεαροί που είχαν συλληφθεί για τον φερόμενο ως ομαδικό βιασμό αφήνονται ελεύθεροι, αλλά περνάνε χειροπέδες στην 19χρονη.
49

Σε ολική ανατροπή οδηγήθηκε η υπόθεση της καταγγελίας για ομαδικό βιασμό που έκανε η 19χρονη Βρετανίδα στην Κύπρο καθώς οι κατηγορούμενοι ως δράστες, αφήνονται ελεύθεροι.

Η υπόθεση που πήρε διεθνείς διαστάσεις και απασχόλησε εκτενώς τα βρετανικά μίντια, φαίνεται πως οδηγείται στο τέλος της, καθώς αποκαλύφθηκε πως βιασμός δεν υπάρχει. Στην υπόθεση συνέδραμε και η Interpol, ενώ εδώ και μέρες ήταν πρωτοσέλιδο στον κυπριακό και ισραηλινό Τύπο.

Το ΚΥΠΕ αναφέρει πως συνελήφθη σήμερα το πρωί η νεαρή, ηλικίας 19 ετών από τη Μεγάλη Βρετανία, η οποία κατήγγειλε τον ομαδικό βιασμό της σε συγκρότημα διαμερισμάτων στην Αγία Νάπα. Η σύλληψή της έγινε για το αδίκημα της Δημόσιας Βλάβης. 

Πληροφορίες από την αστυνομία αναφέρουν ότι τα αποτελέσματα των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων αλλά και των επιστημονικών εξετάσεων αποδεικνύουν ότι οι ισχυρισμοί της 19χρονης δεν ισχύουν και πως η καταγγελία του βιασμού ήταν fake. Αναμένεται εντός της ημέρας να αφεθούν ελεύθεροι, οι επτά που τελούσαν υπό κράτηση για την υπόθεση.

Η Αστυνομία οδηγήθηκε στη σύλληψη της 19χρονης αφότου έλαβε τα αποτελέσματα των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων αλλά και των επιστημονικών εξετάσεων και η νεαρή κλήθηκε εκ νέου για κατάθεση. Τότε ομολόγησε ότι η συνεύρεση με τους νεαρούς έγινε με τη θέλησή της και αφού προηγουμένως συνεννοήθηκαν. Ομολόγησε δε ότι η ίδια τους προσκάλεσε και  πως όταν αντιλήφθηκε ότι κάποιοι την κινηματογραφούσαν ένιωσε θιγμένη και θυμωμένη με αποτέλεσμα να κάνει την σχετική καταγγελία. Τις επόμενες ώρες οι νεαροί αναμένεται να οδηγηθούν στην ΑΔΕ Αμμοχώστου όπου και θα αφεθούν ελεύθεροι έχοντας περάσει σχεδόν δέκα μέρες υπό κράτηση.

Την Δευτέρα, η τουρίστρια αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον Δικαστηρίου για την εκδίκαση της υπόθεσης με το αδίκημα της πρόκλησης δημόσιας βλάβης.

Ο δικηγόρος των ανδρών που είχαν κρατηθεί για την υπόθεση, σε δηλώσεις του σε Ισραηλινά Μέσα ανέφερε: «όπως σας είχα πει δεν έγινε βιασμός. Οι νεαροί που βρίσκονταν για διακοπές στην Αγία Νάπα έζησαν τον απόλυτο εφιάλτη. Σήμερα θα επιστρέψουν στο σπίτι τους και στις οικογένειές τους. Η κυπριακή Αστυνομία έφερε εις πέρας την έρευνα της υπόθεσης, με πολύ επαγγελματισμό».

Το άκουσμα της είδησης έγινε δεκτό με πανηγυρισμούς, όπως αναφέρει το sigmalive. Ήδη στο χώρο έφθασαν από νωρίς εκπρόσωποι των Ισραηλινών Μέσων αλλά και συγγενικά πρόσωπα των νεαρών που διέμεναν στο νησί μας από την πρώτη μέρα που τέθηκαν υπό κράτηση οι νεαροί.

Μήνυση στη 19χρονη για τον fake ομαδικό βιασμό και αποζημιώσεις>>> Στην αντεπίθεση οι Ισραηλινοί που αθωώθηκαν

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 3 μαθήματα που παίρνουμε απ' την ανατροπή στον «βιασμό» της 19χρονης απ' τους Ισραηλινούς

 

 

Διεθνή
49

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παγκόσμιο σοκ στο σκάκι: Ο Κράμνικ κατηγορείται για «εκφοβισμό» πριν τον θάνατο του Ναροντίτσκι

Διεθνή / Παγκόσμιο σοκ στο σκάκι: Ο Κράμνικ κατηγορείται για «εκφοβισμό» πριν τον θάνατο του Ναροντίτσκι

Η Διεθνής Ομοσπονδία Σκακιού (FIDE) ανακοίνωσε ότι παραπέμπει τον Κράμνικ στην Επιτροπή Δεοντολογίας και Πειθαρχίας, ύστερα από σειρά δημόσιων επιθέσεων του Ρώσου πρώην πρωταθλητή εις βάρος του Ναροντίτσκι
LIFO NEWSROOM
«Πράξη πολέμου» χαρακτηρίζει η Μόσχα τις κυρώσεις Τραμπ στις ρωσικές πετρελαϊκές εταιρείες

Διεθνή / «Πράξη πολέμου» χαρακτηρίζει η Μόσχα τις κυρώσεις Τραμπ στις ρωσικές πετρελαϊκές εταιρείες

Η Μόσχα εκτιμά ότι η απόφαση της Ουάσινγκτον υπονομεύει «κάθε προοπτική διαλόγου» και μετατρέπει τη σύγκρουση στην Ουκρανία σε «άμεση αντιπαράθεση ΗΠΑ–Ρωσίας»
LIFO NEWSROOM
«Οι συνομιλίες με τον Πούτιν δεν οδηγούν πουθενά» - Νέες κυρώσεις Ντόναλντ Τραμπ σε Ρωσία

Διεθνή / «Οι συνομιλίες με τον Πούτιν δεν οδηγούν πουθενά» - Βαθιά απογοητευμένος ο Τραμπ με τη Ρωσία

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν νέες κυρώσεις στοχεύοντας τις δύο μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρείες της Ρωσίας, προκειμένου να πιέσουν τη χώρα να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Η Τουρκία εντείνει τις πιέσεις για την απόκτηση αεροσκαφών Eurofighter και F-35

Διεθνή / Η Τουρκία εντείνει τις πιέσεις για την απόκτηση αεροσκαφών Eurofighter και F-35

Η Τουρκία σκοπεύει να εκμεταλλευτεί την καλυτέρευση των σχέσεων με τη Δύση τα τελευταία χρόνια για να προσθέσει 40 Eurofighter Typhoon, για τα οποία υπέγραψε προκαταρκτική συμφωνία τον Ιούλιο, και μελλοντικά αμερικανικά F-35
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ διαψεύδει τη «Wall Street Journal»: «Fake news» το “πράσινο φως” στο Κίεβο για πλήγματα εντός Ρωσίας

Διεθνή / Ο Τραμπ διαψεύδει τη «Wall Street Journal»: «Fake news» το “πράσινο φως” στο Κίεβο για πλήγματα εντός Ρωσίας

Ο Τραμπ χαρακτήρισε το ρεπορτάζ «fake news», επιμένοντας ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια απόφαση και ότι οι ΗΠΑ δεν επιθυμούν να οδηγηθούν σε ανοιχτή αντιπαράθεση με τη Ρωσία
LIFO NEWSROOM
Πορτογαλία: Η κρίση στα νοσοκομεία οδηγεί σε αύξηση των γεννήσεων μέσα στα ασθενοφόρα

Διεθνή / Πορτογαλία: Η κρίση στα νοσοκομεία οδηγεί σε αύξηση των γεννήσεων μέσα στα ασθενοφόρα

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου καλείται η Πυροσβεστική Υπηρεσία για την μεταφορά μίας εγκύου, όπως και εκείνες όπου πυροσβέστες αναγκάζονται να αναλάβουν τον ρόλο του μαιευτήρα
LIFO NEWSROOM
Ζευγάρι στη Γαλλία απήγαγε και βασάνιζε 45χρονη: Την είχαν σε υπόγειο 5 χρόνια και την έπλεναν με χλωρίνη

Διεθνή / Ζευγάρι στη Γαλλία απήγαγε και βασάνιζε 45χρονη: Την είχαν σε υπόγειο 5 χρόνια και την έπλεναν με χλωρίνη

Η 45χρονη γυναίκα «εξαφανίστηκε» για τις αρχές από τον Απρίλιο του 2022, όταν εκδόθηκε το διαζύγιό της, κοιμόταν σε μια ξαπλώστρα, έκανε την ανάγκη της σε ένα δοχείο ή σε πλαστικές σακούλες
LIFO NEWSROOM