ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Αντιδράσεις στην Κρήτη για σουηδική αφίσα

Αντιδράσεις στην Κρήτη για σουηδική αφίσα Facebook Twitter
42

Αντιδράσεις σε τουριστικούς φορείς στην Κρήτη δημιούργησε διαφήμιση σουηδικής επιχείρησης, ψυχαγωγικού πάρκου συγκεκριμένα, που προσπαθεί να αποτρέψει τους Σουηδούς από το να επισκεφθούν το νησί, αυξάνοντας έτσι την πελατεία της.

Η επιχείρηση Liseberg στο Γκέτεμποργκ έχει αναρτήσει αφίσες στους δρόμους αλλά και στην κεντρική της ιστοσελίδα, στις οποίες υπάρχει η εικόνα ενός κλαμένου αγοριού με το κείμενο: "Μερικά παιδιά αναγκάζονται να πάνε στην Κρήτη το καλοκαίρι - Εγγυημένα χαρούμενα παιδιά στο πάρκο μας Liseberg".

Η Ένωση Ξενοδόχων Χανίων αντέδρασε σύμφωνα με το flashnews.gr και προέβη σε διαμαρτυρία στη σουηδική πρεσβεία σημειώνοντας ότι δεν είναι θεμιτός ο τρόπος με τον οποίο η συγκεκριμένη επιχείρηση προσπαθεί να αυξήσει την πελατεία της. Η επιστολή διαμαρτυρίας δόθηκε και στην υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ώστε να θέσει το θέμα στην επικείμενη επίσκεψη της στη Σουηδία για την προσέλκυση τουρισμού στη χώρα μας.  

42

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατατέθηκε η έφεση για το Μάτι: «Η απόφαση είναι απολύτως εσφαλμένη κατά την κρίση της»

Ελλάδα / Κατατέθηκε αίτηση έφεσης για το Μάτι: «Η απόφαση είναι απολύτως εσφαλμένη κατά την κρίση της»

«Η ίδια η Πυροσβεστική, η ίδια η Πολιτική Προστασία δεν προστατεύονται, όταν προστατεύονται εκείνοι που αφήνουν εγκληματικά να καούν και να πνιγούν 105 άνθρωποι», αναφέρουν συνήγοροι των θυμάτων
NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
Έχουμε χάσει το μέτρο εδώ και πολύ καιρό σε αυτή τη χώρα. Η διαφήμιση εις βάρος κάποιου ανταγωνιστή είναι κάτι που κάνουν ακόμα και εταιρίες όπως η Apple και η Microsoft και μεις θα κάνουμε επίσημο διάβημα για μια διαφήμιση μιας ιδιωτικής εταιρίας? Το μόνο που κάνουν με αυτές τις κινήσεις είναι να δώσουν στο πάρκο την προβολή που ζητάει με τη φασαρία που δημιουργούν, αν είχαν πραγματικά επιχειρηματικό πνεύμα αντί για διαμαρτυρίες και επιστολές ας πλήρωναν να βάλουν δίπλα στο πάρκο ένα display που να γράφει την θερμοκρασία στη περιοχή εκείνη την ώρα και τη θερμοκρασία στα Χανιά, ή ένα παιδάκι να κολυμπάει σε παραλίες στην Κρήτη και να λέει πως θα "αναγκάσει" τους γονείς του να το φέρουν και του χρόνου εκεί. Αλλά ως συνήθως το μοναδικό που ξέρουμε να κάνουμε είναι να φωνάζουμε.
Αν μου επιτρέπεις, στην Ε.Ε. υπάρχουν περιορισμοί στην διαφήμιση. Σίγουρα δεν είμαι ειδικός - με μια μικρή ωστόσο και πρόχειρη έρευνα βλέπω την Οδηγία 2006/114/ΕΚ η οποία, ανάμεσα σε άλλα, προβλέπει την εξάλειψη της παραπλανητικής διαφήμισης αλλά και της συγκριτικής, όταν αυτή δεν ικανοποιεί τα οκτώ (!) κριτήρια που θέτει. Σύμφωνα δε με τους ορισμούς της οδηγίας:"παραπλανητική διαφήμιση": κάθε διαφήμιση που με οποιονδήποτε τρόπο, συμπεριλαμβανομένης της παρουσίασής της, παραπλανά ή ενδέχεται να παραπλανήσει τα πρόσωπα στα οποία απευθύνεται ή στων οποίων τη γνώση περιέχεται και που, εξαιτίας του απατηλού χαρακτήρα της, είναι ικανή να επηρεάσει την οικονομική τους συμπεριφορά ή που, για τους λόγους αυτούς, βλάπτει ή ενδέχεται να βλάψει έναν ανταγωνιστή·"συγκριτική διαφήμιση": κάθε διαφήμιση που κατονομάζει ρητά ή υπονοεί έναν ανταγωνιστή ή τα αγαθά και τις υπηρεσίες που προσφέρονται από έναν ανταγωνιστή.Παραδέχομαι ότι δεν είναι και τόσο αυτονόητο ότι στη σουηδική διαφήμιση έχουμε κάτι από τα ανωτέρω. Χωρίς ωστόσο να πάρει και διαστάσεις "εθνικής οργής" ή άλλης παράνοιας, θα μπορούσε να διερευνηθεί από τις κρητικές τουριστικές επαγγελματικές ενώσεις η βασιμότητα και η σκοπιμότητα (κόστους-οφέλους) μιας νομικής ενέργειας κατά της σουηδικής εταιρείας. Τόσες χιλιάδες αγωγές ασκούνται στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, δεν σημαίνει ότι αν οι Κρητικοί ασκήσουν άλλη μία θα μας κακιώσουν οι εταίροι μας και δεν θα μας λένε καλημέρα.Αυτό που με ανησυχεί ελαφρώς είναι οι πιθανές συνδηλώσεις για κακοποίηση παιδιών που θα έρθουν στο μυαλό μιας ευαίσθητης σε τέτοια ζητήματα μερίδας του σουηδικού κοινού. Αν βέβαια μιλάμε για καμιά καμπάνια μικρής έκτασης, ανοίξτε μια webcam από καμιά χανιώτικη παραλία να λήξει ο αγώνας 3-0 από τα αποδυτήρια.
σιγουρα τα τζιμανια που το σκεφτηκαν αυτο δεν εχουν πατησει ποτε το ποδι τους στην Ελαφονησο, τη Χρυση, την αγια φωτια, τα σφακια, τα χανια και και και και. ας τους στειλει καποιος μερικες φοτο να δουνε τι ηλιθιοι που ειναι να πιτευουν κατι τετοιο...
Φαντάσου εεεε! Σε μία Σουηδία που παρέχει στα παιδιά όλα τα εφόδια από τη στιγμή της γέννησης τους μέχρι την ενηλικίωση! Και που έχουν παντού τριγύρω πάρκα και πράσινο να παίζουν τα καημένα! Και που, μεταξύ μας τώρα, μπορούν άνετα να διακοπάρουν όπου θέλουν το καλοκαίρι. Εγώ πάντως μόνο χαρούμενα τα βλέπω τα παιδάκια! Η διαφήμιση έχει ως στόχο ακριβώς αυτό που γράφει ο/η alpha2zeta
μιλας για την προ 10ετιας σουηδια..τωρα πια εχει αρχισει να χαλαει και εκει το γλυκο..οχι βεβαια το χαλι της Ελλαδας προς Θεου..αλλα ας μη την ανοιξουμε αυτη την κουβεντα ειναι μεγαλη...Πρεπει να ακουσεις παραπονα σουηδων για να καταλαβες...Παντως εγω ως παιδι δεν θα θελα να εχω ζησει σουηδια με χαλαει και με καταθλιβει πολυ ο κ*λοκαιρος τους τι να πω...Θαλασσα ηλιος και ξερο ψωμι my dear
Σοβαρή ναι, το προσπαθώ βρε αδερφέ, μην με περάσουν για γελοία εδώ στη Σουηδία και μας κάνω δυσφήμιση αντίθετα με την αφίσα. Ξεχωριστή όχι. Μην προτρέχεις και κυρίως μην χαρακτηρίζεις. Φίλε.
Πραγματικα αυτο το αρθρο μου κεντρισε το ενδιαφερον,διοτι πηγαινοερχομαι Σουηδια 5-6 φορες το χρονο και θεωρω οτι η αληθεια ειναι καπου στην μεση.Η συγκεκριμενη διαφημιση ειναι σιγουρα ατυχης καθως η ομορφια της Κρητης και του ελληνικου καλοκαιριου ειναι ασυκγριτη..Παρολα αυτα θα προτιμουσα το παιδι μου να γεννηθει στην Σουηδια οπου θα του παρεχονται απο το κρατος τα στοιχειωδη(δωρεαν εκπαιδευση-και ενω δωρεαν,δεν χρειαζονται φροντιστηρια,ιδιαιτερα κλπ-δωρεαν υγεια και ενα κρατος προνοιας που στηριζει τους νεους εως τα 24 τους-παρα να γεννηθει στην Ελλαδα και να στερειται τα βασικα.Αυτο ομως δεν σημαινει οτι και στην Σουηδια η κατασταση ειναι ιδανικη...πολλα παιδια εχουν γονεις αλκοολικους(κατι παρα πολυ συνηθες εκει)ή αρχιζουν τις καταχρησεις απο πολυ μικρα..οποτε ας μην εξιδανικευουμε και την κατασταση εκει..Το συμπερασμα ομως ειναι οτι 8α προτιμουσα το παιδι μου να ζει στην Σουηδια και να του παρεχονται ολα τα εφοδια(μεχρι και 150 ευρω το μηνα παιρνουν οι φοιτητες εκει απο το κρατος για τα οποια εξοδα μπορει να εχουν!)παρα εδω.