Τσίπρας: «Να αφήσουμε πίσω την κουλτούρα ανοχής στην ασυδοσία και την παραβατικότητα»

Τσίπρας: «Να αφήσουμε πίσω την κουλτούρα ανοχής στην ασυδοσία και την παραβατικότητα» Facebook Twitter
6

Ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφτηκε σήμερα τη δημοτική αστυνομία και επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη σχετικά με την πρόσφατη παρουσία του αρχηγού της ΝΔ στην Κώ. 

Για 20 δευτερόλεπτα «συγκλονιστικής στιχομυθίας», μεταξύ του Κυρ. Μητσοτάκη και επιχειρηματία, που συνιστούν τη «συμπύκνωση των αιτιών της κρίσης, τη συμπύκνωση των αιτιών της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής και ηθικής χρεοκοπίας της χώρας μας», «με τον επιχειρηματία να λέει ότι είναι δικαίωμα μου η φοροδιαφυγή και ο πολιτικός να του κτυπά την πλάτη», έκανε λόγο ο πρωθυπουργός.

Η «κουλτούρα ανοχής στην ασυδοσία και την παραβατικότητα» απεικονίζει μία παλιά Ελλάδα που πρέπει να αφήσουμε πίσω, τόνισε επίσης ο πρωθυπουργός, με την ταυτόχρονη επισήμανση ότι «περάσαμε δύσκολα και κάποιοι πρέπει να ελαφρυνθούν, (αλλά) υπάρχει και η άποψη που λέει ότι το να ξαναγυρίσουμε στη λογική της ασυδοσίας».

«Με απόφαση Μητσοτάκη σε διαθεσιμότητα 15.000 υπάλληλοι»

 

Τη δέσμευση ότι θα ενισχυθεί ο θεσμός της Δημοτικής Αστυνομίας, προς όφελος της καθημερινότητας των πολιτών, που καταργήθηκε το 2013, και με απόφαση του τότε υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκη, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι, «μέσα σε μία νύχτα», έδωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στους υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας.

Όπως είπε, τότε 3.500 δημοτικοί αστυνομικοί βρέθηκαν εκτός της υπηρεσίας τους και η Δημοτική Αστυνομία διαλύθηκε ως θεσμός με πολύ μεγάλες επιπτώσεις, στα μεγάλα αστικά κέντρα και κυρίως στην Αθήνα, καθώς πολλοί μετακινήθηκαν σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, μεταξύ των οποίων σωφρονιστικά καταστήματα, χωρίς να έχουν καμία εκπαίδευση για τις ανάγκες της νέας θέσης και κάποιοι οδηγήθηκαν, «στην πορεία προς την απόλυση».

«Θυμάμαι τους αγώνες που κάνατε, όχι μόνο εσείς, αλλά και οι 15.000 εργαζόμενοι στις υπηρεσίες του δημόσιου τομέα», είπε ο Αλ. Τσίπρας και τόνισε ότι η απόφαση αυτή, είχε ως αποτέλεσμα να χειροτερεύσει η ποιότητα ζωής και η καθημερινότητα των πολιτών, καθώς η Δημοτική Αστυνομία έχει κρίσιμο ρόλο για τη λειτουργία των σύγχρονων πόλεων, της αγοράς, την πάταξη της παραβατικότητας, την τήρηση της νομιμότητας, στη στάθμευση, στην κατάληψη δημόσιων χώρων, από τραπεζοκαθίσματα, παρανόμως, τη δυνατότητα των πολιτών με αναπηρία να κινηθούν, αλλά και το παραεμπόριο.

«Η καθημερινότητα, η ποιότητα ζωής και η ασφάλεια των πολιτών, όλα τα χρόνια που απείχατε από τη δράση, συρρικνώθηκαν ως έννοιες και ενισχύθηκαν αμέσως μετά», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Η δική μας η δέσμευση, που επαναφέραμε το θεσμό το 2015, είναι ότι πρέπει να συνεχίσει αυτός ο θεσμός να υπάρχει, αλλά ότι πρέπει να ενισχυθεί», είπε ακόμη, χειροκροτούμενος από το πλήθος των υπαλλήλων που είχαν συγκεντρωθεί στην αίθουσα της Κεντρικής Διοίκησης της Δημοτικής Αστυνομίας.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, πράγματι δια νόμου επέστρεψαν πίσω πολλοί υπάλληλοι, αλλα υπάρχουν ακόμα πολλοί που παρέμειναν σε άλλες υπηρεσίες χωρίς τη θέλησή τους, μέσα από τη διακιδασία της κινητικότητας. Εξάλλου μέσα από τη διαδικασία πρόσληψης υπαλλήλων στα σωφρονιστικά καταστήματα, με εξειδικευμένες ικανότητες, και με την τροπολογία που κατατέθηκε, τις τελευταίες ημέρες της λειτουργίας της Βουλής που «κάποιοι μας καταγγείλανε γι'αυτό», δινόταν η δυνατότητα να επιτρέψουν στους Δήμους οι μεταταχθέντες δημοτικοί αστυνόμοι.

«Είμαι εδώ για να σας πω ότι όχι μόνο είναι αναγκαίος και χρήσιμος ο θεσμός, αλλά πρέπει να ενισχυθεί. Κυρίως όμως είμαι εδώ για να σας πω ένα "ευχαριστώ", για τη δουλειά που κάνετε καθημερινά μέσα σε αντίξοες συνθήκες κι εσείς και όλοι οι συνάδελφοί σας προκειμένου να γίνει καλύτερη η ποιότητα της ζωής μας», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας.

Πολιτική
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Πολιτική / Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Ο κ. Γεραπετρίτης διατύπωσε την επιδίωξη της Ελλάδας για ενίσχυση των διμερών σχέσεων με την Τρίπολη, με έμφαση στην οικονομία και τις επενδύσεις - Τι δήλωσε ο Λίβυος ΥΠΕΞ
LIFO NEWSROOM
Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Πολιτική / Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Το καλοκαίρι του 2024, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ενεπλάκη σε περιστατικό χειροδικίας κατά εργαζόμενου στο «Ελ. Βενιζέλος» με αποτέλεσμα τη διαγραφή του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

«Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι μόνο ένα οικονομικό σκάνδαλο διαφθοράς, αλλά μια δυσώδης υπόθεση διαπλοκής μετά το 2019 υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών της ΝΔ και «γαλάζιων» παραγόντων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM
Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

Πολιτική / Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

«Τόσο ο Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ όσο και το παράγωγο ενωσιακό δίκαιο κατοχυρώνουν, εκτός από την κατ’ ουσίαν διεθνή προστασία σε περίπτωση βάσιμων λόγων δίωξης, και το δικαίωμα πρόσβασης στη διαδικασία ασύλου»
LIFO NEWSROOM
Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Πολιτική / Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Ζητά την ανάκληση της νομικής αιτιολόγησης που στηρίζεται στο άρθρο 15 ΕΣΔΑ, δηλαδή το αντίστοιχο του άρθρου 48 Συντ. για την εφαρμογή του νόμου περί καταστάσεως πολιορκίας, όπως σημειώνει με έκπληξη
LIFO NEWSROOM
Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Πολιτική / Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να τεθεί σε αναστολή και ο ιατροδικαστής που υπέγραψε τις τρεις εκθέσεις για τα βρέφη που δολοφόνησε η Ειρήνη Μουρτζούκου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση για την αναστολή λειτουργίας της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πάτρας
LIFO NEWSROOM
Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Πολιτική / Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Ο νέος υπουργός επιτίθεται στους μετανάστες με χυδαία ρητορική λέγοντας πως στις δομές «τρώνε 3 φορές κρέας και μία ψάρι» και πως «δεν θέλουμε να αντικαταστήσουμε τον πληθυσμό της Ευρώπης»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

Πολιτική / Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

 Όταν απευθύνεστε σε αυτήν την παράταξη δεν θα χρησιμοποιείτε τον όρο «γαλάζια συμμορία», δεν τη δέχομαι από ένα κόμμα, που έχει στιγματίσει την πολιτική ζωή της χώρας, απάντησε σε υψηλούς τόνους στον Νίκο Ανδρουλάκη ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Σύλληψη και κράτηση για όσους εισέρχονται παράνομα στη χώρα – Νέα μέτρα υπό τον απόηχο της άρνησης Χάφταρ να δεχθεί την ευρωπαϊκή αποστολή
LIFO NEWSROOM