Ορεστιάδα: Απολύθηκε επειδή έκοψε στην ίδια μηχανή κασέρι και σαλάμι

Ορεστιάδα: Απολύθηκε επειδή έκοψε στην ίδια μηχανή κασέρι και σαλάμι Facebook Twitter
45

Κύμα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει έπειτα από την γνωστοποίηση της είδησης απόλυσης υπαλλήλου από γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ στην Ορεστιάδα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του e-evros λίγο πριν το κλείσιμο του καταστήματος στις 8:55 το βράδυ, πελάτης ζήτησε από την υπάλληλο του τμήματος αλλαντικών να του κόψει σε φέτες κασέρι και σαλάμι.

Η υπάλληλος χρησιμοποίησε την ίδια μηχανή για να κόψει και τα δύο είδη καθώς λίγο πριν είχε καθαρίσει τον εξοπλισμό του τμήματος που εργαζόταν, κάτι που εξόργισε τον πελάτη ο οποίος κατήγγειλε την εργαζόμενη στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας.

Η καταγγελία είχε ως αποτέλεσμα την απόλυση της υπαλλήλου από την εταιρία.


«Εφόσον ισχύει κάτι τέτοιο, είναι γελοίο, όχι απλώς απαράδεκτο. Εμείς δεν είχαμε καμία επίσημη ενημέρωση, το μάθαμε από αλλού. Η γυναίκα δεν ήρθε να καταγγείλει το περιστατικό», δήλωσε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ορεστιάδας, Πέτρος Χασανίδης.

Ο ίδιος, επισημαίνει ότι το Εργατικό Κέντρο ως συνδικαλιστικός φορέας υπεράσπισης των εργαζομένων βρίσκεται στη διάθεση της γυναίκας.

«Είμαστε στη διάθεσή της, αλλά θα πρέπει πρώτα η ίδια να απευθυνθεί σε εμάς. Εμείς δεν μπορούμε να καταγγείλουμε την εργοδοσία αυτεπαγγέλτως, δεν είμαστε ούτε εισαγγελείς, ούτε δικαστές. Καθήκον μας είναι να προστατεύουμε τους εργαζόμενους», επισήμανε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η συγκεκριμένη εταιρεία είχε στο παρελθόν λάβει βραβείο για το «καλύτερο εργασιακό περιβάλλον».


«Φανταστείτε δηλαδή τι γίνεται σε επιχειρήσεις που δεν έχουν λάβει βραβεία!», κατέληξε σχολιάζοντας.

Με πληροφορίες από e-evros

Ελλάδα
45

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ