Η Μπάρμπαρα Στρέιζαντ προκαλεί: «Δεν τους σκότωσε» λέει για τα θύματα του Μάικλ Τζάκσον

Η Μπάρμπαρα Στρέιζαντ προκαλεί: «Δεν τους σκότωσε» λέει για τα θύματα του Μάικλ Τζάκσον Facebook Twitter
7

H Μπάρμπαρα Στρέιζαντ προκάλεσε αντιδράσεις με δήλωση συμπόνοιας για τον Μάικλ Τζακσον σχετικά με τις καταγγελίες των δύο αντρών στο ντοκιμαντέρ Leaving Neverland και τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση.

Η Στρέιζαντ ανέφερε πως πιστεύει πως ο Τζάκσον κακοποίησε τον Γουέιντ Ρόμπσον και τον Τζέιμς Σέιφτσακ. Πρόσθεσε όμως πως «οι σεξουαλικές του ανάγκες (του Τζάκσον) ήταν οι σεξουαλικές του ανάγκες. Προήλθαν από το όσα έζησε στην παιδική του ηλικία ή τέλος πάντων το DNA του. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη λέξη "ασέλγεια" όμως, όπως τους ακούσαμε να λένε, αυτά τα παιδιά ήταν ενθουσιασμένα που ήταν στη Neverland. Και οι δύο παντρεύτηκαν και απέκτησαν παιδιά, άρα μπορεί να πει κανείς πως αυτό που συνέβη εκεί δεν τους σκότωσε», είπε η τραγουδίστρια. 

Η Στρέιζαντ πρόσθεσε πως έχει «αμφίθυμα συναισθήματα» σε σχέση με το ντοκιμαντέρ και πως βασικά κατηγορεί τους γονείς των δύο αντρών που καταγγέλλουν τον Τζάκσον ως υπεύθυνους για ότι συνέβη.  

«Λυπάμαι για παιδιά. Νομίζω κατηγορώ τους γονείς τους που τα άφησαν να κοιμηθούν μαζί του», σχολίασε. 

Τα όσα είπε η Στρέιζαντ προκάλεσαν αντιδράσεις στα social media. Ο Νταν Ριντ, ο σκηνοθέτης του Leaving Neverland, έγραψε στο Twitter: «Δεν τους σκότωσε. Το είπες αλήθεια αυτό Μπάρμπαρα Στρέιζαντ»;

Ένας άλλος χρήστης παρατήρησε πως δεν μπορείς ταυτόχρονα να λες πως πιστεύεις τις καταγγελίες και την ίδια στιγμή πως δεν φταίει αυτός που κατηγορείται. 

Το ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε πριν λίγο καιρό έχει προκαλέσει αντιδράσεις τόσο εις βάρος του Τζάκσον όσο και των δύο πρωταγωνιστών του. Οι διαχειριστές της περιουσίας του Τζάκσον και η οικογένεια του έχουν χαρακτηρίσει τον Ρόμπσον και τον Σέιφτσακ ως «ψεύτες» και «συμφεροντολόγους». 

Πολιτισμός
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

PAVLOV'S DOG ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ ΝΤΕΙΒΙΝΤ ΣΟΥΡΚΑΜΠ

Πολιτισμός / Πέθανε ο Ντέιβιντ Σούρκαμπ, η χαρακτηριστική φωνή των Pavlov’s Dog – Ήταν 73 ετών

Ο τραγουδιστής του «Julia» και ιδρυτικό μέλος του αμερικανικού συγκροτήματος πέθανε στις 13 Οκτωβρίου – Η ανακοίνωση των συνεργατών του και η μουσική διαδρομή του από τη δεκαετία του 1970 μέχρι σήμερα
THE LIFO TEAM
Η Γρανάδα ετοιμάζει για τον Λόρκα την κηδεία που δεν έγινε ποτέ

Πολιτισμός / Νερό, γη, φωτιά και αέρας: Η Γρανάδα αποχαιρετά τον Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα

Ενενήντα χρόνια μετά τη δολοφονία του, η πόλη διοργανώνει μια τετραήμερη δημόσια τελετή πένθους. Περίπου 500 καλλιτέχνες συμμετέχουν σε μια συμβολική κηδεία για τον ποιητή και τα θύματα της φρανκικής καταστολής.
THE LIFO TEAM
Ο καλλιτέχνης που ξαναφτιάχνει τα βυζαντινά ψηφιδωτά της Γάζας, ψηφίδα προς ψηφίδα

Πολιτισμός / Τζόρνταν Νάσαρ: Η τέχνη που ξαναχτίζει τη μνήμη της Παλαιστίνης

Ο Παλαιστινοαμερικανός Τζόρνταν Νάσαρ ανασυνθέτει αρχαία ψηφιδωτά από τη βόρεια Γάζα, χρησιμοποιώντας φωτογραφίες και αρχειακό υλικό. Η νέα του έκθεση στο Λονδίνο ενώνει τη βυζαντινή κληρονομιά, την παλαιστινιακή παράδοση και τη μνήμη της εξορίας.
THE LIFO TEAM
Κέρδισε μεγάλο λογοτεχνικό βραβείο. Τώρα τον κατηγορούν ότι έγραψε το διήγημά του με AI

Πολιτισμός / Κέρδισε μεγάλο λογοτεχνικό βραβείο. Τώρα τον κατηγορούν ότι έγραψε το διήγημά του με AI

Το «The Blue Fighter» απέσπασε το Caine Prize, όμως ένα πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης χαρακτήρισε σχεδόν ολόκληρο το κείμενο προϊόν AI. Ο συγγραφέας διαψεύδει τις κατηγορίες και οι διοργανωτές ερευνούν την υπόθεση.
THE LIFO TEAM
Τα λουλούδια που άρπαξαν οι Ναζί: Ένας Μπρέγκελ πουλήθηκε για 5 εκατομμύρια λίρες

Πολιτισμός / Τα λουλούδια που άρπαξαν οι Ναζί: Ένας Μπρέγκελ πουλήθηκε για 5 εκατομμύρια λίρες

Ο Γιαν Μπρέγκελ ζωγράφισε μια ανθοδέσμη που χρειάστηκε μήνες για να ολοκληρωθεί. Τετρακόσια χρόνια αργότερα, το έργο που άρπαξαν οι Ναζί πουλήθηκε για 5 εκατομμύρια λίρες.
THE LIFO TEAM