Καραμανλής της Ραφήνας: «Δεν επιστρέφω ούτε με σφαίρες»

Καραμανλής της Ραφήνας: «Δεν επιστρέφω ούτε με σφαίρες» Facebook Twitter
9

Παρότι ο Κώστας Καραμανλής δεν έχει μιλήσει ακόμη για κανένα από τα θέματα της θητείας στο Μαξίμου, υπάρχουν οι στενοί συνεργάτες του οι οποίοι συχνά μεταφέρουν σκέψεις και προβληματισμούς του δημοσίως αμίλητου πρώην πρωθυπουργού. Οι τελευταίες καραμανλικές συζητήσεις μεταφέρθηκαν, διά συνεργατών, στην εφημερίδα «6 Μέρες» και αναφέρουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός φοβάται κοινωνική έκρηξη, πιστεύει ότι τα τελευταία τρία χρόνια χάθηκε πολύτιμος χρόνος και ότι οι αντοχές της κυβέρνησης Σαμαρά μειώνονται.

Οι συνεργάτες του κλειστού περιβάλλοντος Καραμανλή, μεταφέρουν επίσης τη φράση του, στην ερώτηση αν θα σκεφτόταν να επιστρέψει στην ηγεσία της Ν.Δ.: «Ούτε με σφαίρες», απαντά ο πρώην πρωθυπουργός, του οποίου οι σχέσεις με τον Σαμαρά δεν είναι ψυχρές αλλά δεν είναι και οι πιο θερμές, καθώς πιστεύει ότι ο Μεσσήνιος δεν στήριξε τις πολιτικές της 5ετίας του, κάτι που θεωρεί «πολιτικά ανήθικο.»

Οι ίδιοι συνεργάτες μεταφέρουν επίσης στην εφημερίδα ότι ο Καραμανλής πιστεύει ότι πλήρωσε τρία πράγματα: Την άρνηση του στο σχέδιο Ανάν, το βέτο στα Σκόπια και το άνοιγμα στους Ρώσους. "Δεν ήταν κινήσεις αντι-αμερικανικές, ήταν επιλογές στηριγμένες στη διαπίστωση ότι ο στρατηγικός αμερικανικός μονόδρομος της Ελλάδας, δεν συνέπιπτε σε πολλά σημεία με τα δικά της στρατηγικά συμφέροντα και άρα χρειάζονταν κάποιες αλλαγές", λένε πως υποστηρίζει ο πρώην πρωθυπουργός.

Κάνει επίσης λόγο για βρώμικο παιχνίδι από κάποιους και τονίζει ότι έχει καθαρή εικόνα για το ποιος έστησε τις υποκλοπές με στόχο τον ίδιο και την κυβέρνηση του. Πάντως θεωρεί τραβηγμένο το σενάριο για σχέδιο δολοφονίας του.

Τον ΓΑΠ δεν φαίνεται να τον έχει συγχωρήσει, για δύο λόγους. 1ον γιατί παρότι τον ενημέρωσε για την κατάσταση της οικονομίας, εκείνος επέλεξε το «λεφτά υπάρχουν» και 2ον διότι θέλησε να τον εμπλέξει σε εξεταστικές για την οικονομία.

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM