Η πιο viral ομιλία του Νταβός - Ιστορικός λέει κατάμουτρα στους πλούσιους να πληρώνουν φόρους

Η πιο viral ομιλία του Νταβός - Ιστορικός λέει κατάμουτρα στους πλούσιους να πληρώνουν φόρους Facebook Twitter
1

Μια ομιλία σε ένα φόρουμ του Νταβός έχει προκαλέσει τεράστια αίσθηση καθώς ένας ολλανδός ιστορικός αποφάσισε να μιλήσει ανοιχτά για τους δισεκατομμυριούχους που δεν πληρώνουν φόρους.

Σε ένα βίντεο που έγινε viral με χιλιάδες shares, ο Rutger Bregman, συγγραφέας του βιβλίου «Ουτοπία για ρεαλιστές» ξεκινά σημειώνοντας πως είναι η πρώτη του φορά στο Νταβός και πως είναι εντυπωσιασμένος που 1.500 άνθρωποι ταξίδεψαν εκεί με ιδιωτικό τζετ για να ακούσουν τον David Attenborough να μιλά για την αλλαγή του κλίματος.

Στη συνέχεια λέει πως αισθάνεται πολύ μπερδεμένος που κανείς δεν μιλούσε για την αύξηση των φόρων στους πλούσιους.

«Ακούω ανθρώπους να μιλούν για τη σημασία της συμμετοχής, τη δικαιοσύνη, την ισότητα και τη διαφάνεια και σχεδόν κανείς δεν αναφέρεται στο πραγματικό ζήτημα της φοροδιαφυγής και στο ότι οι πλούσιοι δεν πληρώνουν όσα θα έπρεπε», είπε.

«Είναι σαν να βρίσκομαι σε συνέδριο πυροσβεστών στο οποίο κανείς δεν επιτρέπεται να μιλήσει για το νερό!», πρόσθεσε.

«Η βιομηχανία πρέπει να σταματήσει να μιλά για τη φιλανθρωπία και να ξεκινήσει να συζητά για τους φόρους. Αυτό είναι το θέμα. Φόροι, φόροι, φόροι. Όλα τα υπόλοιπα είναι βλακείες κατά την άποψή μου», τόνισε 

 
Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Υπήρχαν μεγαλύτερες προσδοκίες για την επίλυση του Κυπριακού από την συμμετοχή στην ΕΕ»

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ